18 Kasım 2019 Pazartesi

İspanya uzun vize veriyor mu

Uzun Süreli, D vize ve İspanya Erasmus vizesi gibi başvurular ise direk olarak İspanya Konsolosluğu İstanbul ve İspanya Büyükelçiliği Ankara’ya gerçekleştirebilecektir. Schengen ülkesi olan İspanya ’ya gidebilmeniz için pasaporttan herhangi birine sahip olmanız gerekir. Evet, bunun bir kuralı yok dedik fakat Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin vize için ekstra evrak istediği ve detaylı istediğini söyleyebiliriz.


Prag’da bir otelden rezervasyon yaptırmak. Schengen vizesini aldığınızda, Schengen bölgesinde bulunan diğer ülkeleri de ziyaret edebilirsiniz, fakat ziyaret edeceğiniz ülkeler arasında en uzun kalacağınız ülke İspanya ise İspanya Schengen vizesi talebinde bulunmalısınız. En kolay Schengen vizesi veren bir diğer ülkeye geçiyoruz.


Bu nedenle özellikle son yıllarda vize başvurularında alınan olumlu cevapların sayısı oldukça yüksek. Konsolosluğu üzerinden örnek verecek olursak ret cevabı alanların oranı sadece %1’ler seviyesinde.


İspanya uzun vize veriyor mu

Portekiz vizesi için başvuru yapacak kişiler öncelikle Portekiz vizesi başvuru formunu doldurmalıdır. Son aylık banka hesap dökümü.


Tabi her ülkenin sistemi farklılık gösterebiliyor, ben başvurusunu yaptığım İspanya vizesi için gereken adımları listeleyeceğim: İlk olarak ülkede ne kadar zaman geçireceğinizi tasarlayın, aydan kısa mı, uzun mu. Ancak bu uzun süreli vizenin avantajı şu, ileride.


Birden fazla ülkeyi kapsayan Schengen bölgesi ziyaretlerinde vize başvurusu en uzun kalınacak ülkeden yapılmalıdır. Her ülkede eşit sürede kalınacaksa ilk giriş yapılan ülkeden vize başvurusu yapılmalıdır.


Bu kurala uyması halinde İspanya ’dan aldığınız vize ile tüm Schengen. Güneydoğu Asya’nın en güzel ülkelerinden ve insanların gezip görmek istediği bir yer. Gelgelelim sigorta işine, normalde bu vize için seyahat sağlık sigortası yetiyor.


Filipinler hem bordo hem de yeşil pasaporta sadece gün vizesiz. Anladığım kadarıyla seyahat yaptırıp rahat rahat yaşayabilirsiniz İspanya ’da, ama bu konuyu da araştırmaktayım, yine karşınızda olacağım.


Bu hak, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Romanya Göçmen Bürosu’na başvuruda bulunarak ve buna istinaden, ikamet tezkeresini tanzim edilip gerçekleştirilerek, Romanya ulusal alanındaki oturum hakkın uzatılması için talebinde bulunarak uzatılabilir. Geçici oturum hakkın uzatılması için başvurular. Uzun süreli oturum vizesi : Bu vize çeşidin oturum hakkı gündür.


Yok efendim, “Yunanistan krizde olduğundan bize deli gibi muhtaçlar. Sınır kapısında yanınızda mutlaka gidiş-dönüş uçak biletiniz ve 4-yıldızlı bir otelden. Amerika kaç yıllık vize veriyor, vize almak için ne yapmak gerekir sorusu sıklıkla sorulmaktadır.


Dünyanın en çok talep gören ülkelerinden biri olan Amerika, seyahat etmek istendiği zaman vize sürecini zorlamaktadır. Vize süresi toplam gün.


İspanya uzun vize veriyor mu

Bu süreçte kişilerin her şeyi profesyonel şekilde hazırlamaları büyük bir kolaylık sunmaktadır. Uzun sureli shengen vizesi almak istiyorum davetiye olmadan uzun sureli hangi ulkeden alabilirim.


Yine uzun süreli vize alıp schengen bölgesi ve Türkiye arasında bi kaç defa aynı vize ile gidip gelmeyi planlayanlar içinde çok girişli vize. Kırgızistan vize işlemleri için işverenlerin şirketin antetli kâğıdına kaşeli imzalı dilekçe yazması gerekmektedir.


Neden yapıldığı, ne kadar süreceği, nerede kalınacağı ve ne zaman dönüleceği en önemli. Bir kaç arkadaşıma bahsettiğimde çok şaşırdılar ve daha önceden böyle birşey yapmadıklarını söylediler.


İspanya uzun vize veriyor mu

Ben de o zaman bu konuyu mutlaka blogda. Uzun dönem(günden fazla) vize başvuruları yalnızca Ankara Büyükelçiliğinden ve İstanbul Başkonsolosluğundan gerçekleştirilebiliyor. Türk vatandaşlarına Schengen vizesini en kolay, Akdeniz ülkeleri olan Yunanistan, İtalya, İspanya ve Malta veriyor.


Dolayısıyla VFS şubelerinden başvuruda bulunmamız mümkün değil. Bu da yoğunluğa neden olabiliyor. Belgelerimizin değerlendirilmesi – gün arası sürebiliyor.


Ayrıca ileri tarihli uçak bileti rez. Daha uzun vize vermeleri için ek bir dilekçe bile yazıyorum. Ama yine de olmuyor.


Eğer Makedonya’ya giriş varsa daha önceden Yunanistan maalesef kalacağın gün kadar vize veriyor. Makedonya ile aralarında ki politik anlaşmazlıklar yüzünden…sene önce aylık vize almamıza rağmen geçen sene uzun süreli alabiliriz umuduyla başvurduğumuz vizemiz bu nedenden dolayı kalacağımız gün kadar verildi.


Başvurular, Türkiye’de bulunan İsviçre Konsoloslukları’na şahsen yapılamamakta olup, İsviçre konsolosluğu tarafından kararlaştırılmış ve seçilmiş merkezler aracılığıyla yapılır. Barış Çebin 10views. Almanya vize - Duration: 7:29. Macaristan vizesi gerekli belgeleri, alınacak olan vize türüne göre farklılık göstermektedir.


Bununla beraber ortak ve net şekilde temin edilmesi gereken belgeler de bulunmaktadır. Bu belgelerden ilki ve en önemlisi doldurulması gereken vize formudur. Uzun vize alabilmek için düzenli geliriniz olması SSK primlerinizin aralıksız olarak ödenmesi, banka hesaplarınızın işlek olması her başvurudan önce seyahat masrafları için gerekli olan paradan daha fazla miktarın hesabımızda olması ve başvurudan hemen önce yatırılmış olmaması konsolosluğa güven vermek adına önemlidir.


En önemlisi de vize geçerlilik süresini.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder