10 Ağustos 2021 Salı

Yurtdışı telefon kayıt süresi uzatıldı

Bu sürenin olası uzaması veya yurt dışından gelenlerin uzun süre kaldığında mağduriyet yaşamaması için yurt dışı telefon kayıt süresi 1günden 1güne çıkarıldı. Yurt dışı telefonlar için kayıt süresi uzatıldı ! Ancak alınan kararla birlikte, kayıtsız kullanım süresi mayıs ayı itibariyle gün uzayacak.


Ayrıca halihazırda yurtdışında. Bu kayıt işlemi için de bir ücret ödemek gerekiyordu.

Cihaz 1gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır. Bildiğiniz gibi son zamlardan sonra yapılan açıklamalarda yıllık olarak milyon üzerinde yurtdışı cihaz pasaport kaydı yapıldığını ve yeni bir zam olarak kapıda olduğunun sinyalleri verilmişti. Yolcu beraberi turistler ile gelen cep telefonu kayıt süresi günden 1güne çıkartıldı. Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından güne çıkarıldı.


Yani yurt dışından bir telefon getirince, gün içinde bu cihazı pasaportunuza işletmeniz gerekiyordu. Cep telefonları kayıt yapılmadan gün süresince kullanmak mümkünken, BTK’nın yapmış olduğu açıklama ile bu sürenin 1güne çıkartılacağı müjdesini verdi.


Mobil BTK tarafından Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınması Yönetmeliği ‘nde değişiklikler yapıldığı açıklandı. Yurtdışı telefonların kayıt süresi uzatıldı !

Eskiden gün içinde kayıt yapılmadığı takdirde kapandığını söyleyen bakan yapılan bu yeni değişiklikle kayıt süresinin kısa olmasından dolayı ortaya çıkan. Telefon kayıt süresi yeni düzenleme ile beraber uzayacak. Bu süreç içerisinde telefonunuzu pasaportunuza kayıt ettirmezseniz telefonunuz aramalara kapanıyordu.


Haberler Teknoloji Gurbetçi vatandaşlar ile turistlerin cep telefonu kayıt süresi günden 1güne uzatıldı. Ancak bu olayın cazip olmaması için kayıt ücretleri de arttırılmıştı.


Bugün ise yurtdışından gelen telefonları kayıt ettirme süresi uzatıldı. Bu olumlu bir cümle gibi görünebilir ancak işin aslı öyle değil. Bugün BTK’nın Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınması Yönetmeliği‘nde yaptığı değişiklik ile 1güne çıkardığı belirtildi.


Peki, yurt dışından kaç yılına kadar telefon getirebileceksiniz? Kurların fırlaması ile zamlanan telefon fiyatları, kullanıcıları yurt dışından telefon satın almaya yöneltmişti. Daha önce alınan kararla yurtdışından pasaporta kayıt yaptırma süresi de yıldan yıla çıkarılmıştı.


IMEI kayıt süresi uzatıldı. Son Güncelleme: 14. Türkiye’ye yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefonlara kayıt için verilen 1günlük süre, koronavirüs kapsamında uzatıldı.


Bu hizmet ile, yurt dışından getirdiğiniz cep telefonlarını kayıt ettirebilir ve kullanıma açtırabilirsiniz. Fakat koronavirüs tedbirleri kapsamında bu süre uzatıldı.


Yani artık yurt dışından getirilen cihazların kayıt süresi 1gün olacak.

Dolayısıyla yurt dışından. TÜRKIYE, yurtdışından götürülen sim kartlı cihazlar için 1günlük kullanım süresine koronavirüs krizi dolayısıyla gün daha ekledi. Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından yapılan resmi açıklamada Verbis’e kayıt süreleri uzatıldı. Birçok kişinin bilmediği.


VERBİSe kayıt süresi ay uzatıldı. Konu hakkında açıklama yapan Göksun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut KIRAÇ, “Çiftçi Kayıt Sistemi. Veri Sorumluları Siciline Kayıt Yükümlülüğüne İlişkin kurulca belirlenen tarihler güncellendi.


Kayıt yükümlülüğünün yerine getirilmesi ile ilgili tarihler de Kanunun geçici 1. Kurul tarafından güncelenerek yeniden düzenlendi. Detaylar haberimizde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder