11 Ağustos 2021 Çarşamba

Yurtdışında aile yanında konaklama ekşi

Her şeyin (aile yanı konaklama dahil) farklı ama bir o kadar da heyecan verici olduğu yurtdışı eğitimi macera dolu bir deneyimdir. Hiç bilmediğiniz bir kültür, tanımadığınız insanlar, hiç tatmadığımız yemekler gibi bir çok etken var.


Hem ucuza hem de güvenilir bir aile yanında birkaç gününüzü ucuza geçirebilirsiniz. Tüm bunları yaparken ağzınız hiç durmasa çok güzel olur. Bol bol iletişim kurun ki. Aile yanında kalın.


O ailenin çocuğuna bakıp haftalık harçlığınızı kazanırsınız ve gelir elde etme derdiniz olmaz. Yanında kaldığınız aile size bir oda verir, konaklama sorununuz kalmaz. Sürekli yabancı insanlarla muhatap olduğunuzdan dilinizi çok daha hızlı geliştirirsiniz, yabancı dil sorununuz da ortadan kalkar.


Ne kadar para harcanacağı ve ne kadar maliyetli olacağı tamamen gidilen üniversiteye, tercih edilen ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Türkiye’de kendi aileleri veya akrabaları yanındaki konaklamalarıyla kıyaslamamaları gerekmektedir.


Yurtdışında aile yanında konaklama ekşi

Birçok ülkede bekar insan ve aileler evlerinin boş odalarını çok ucuza kiralıyor. Bu aileler okul tarafından sürekli denetim altında olup,bulunukları beldedeki polis karakolu dahil bütün makamlarca yabacı öğrenci ağırlayan aileler olarak bilinen kayıtlı ve. Ancak ikinci konaklama yöntemi olan öğrenci evleri, aile yanında konaklamaktan çoğu zaman daha pahalıya gelebilmektedir.


Bir dili en özel şekilde öğrenebilmenin tek yolu, konuşulduğu ülke içerisinde eğitim almaktadır. Amerika’da aile yanında konaklayan öğrenciler önceden belirlenen üç öğün, iki öğün veya tek öğün şeklinde konaklama seçeneklerinden birini tercih ederler.


Bu sayede yanında kaldığınız ailenin sofrasına oturarak aile özleminin yanı sıra beslenme problemini de çözebilirsiniz. Yaz okullarına giden kız ve erkek öğrenciler farklı bölümlerde ve odalarda misafir edilir. Yaş gruplarına göre yurtlarda konaklayabilirler veya gittikleri ülkenin dilini konuşan okula yakın, seçkin ve güvenilir bir ailenin yanında kalabilirler.


Yurtdışında aile yanında konaklama ekşi

Tüm üniversitelerde, öğrencinin tercihine ve bütçesine bağlı olarak seçebileceği pek çok konaklama imkânı mevcuttur. Yurtdışı Yaz Okullarında Konaklama. Bu tür konaklamalarda, kalacağınız aile yanında özel bir odanız olur, yaptığınız ödeme şekline göre tam pansiyon veya yarım pansiyon aile yanında konaklarsınız.


Yurtdışında aile yanında konaklama ekşi

Dil gelişiminin yanı sıra, gittiğiniz ülkedeki insanların yaşam tarzlarını ve kültürlerini öğrenmenin en ideal yollarından biridir. Dil eğitimi için giden öğrenciler öncelikle aile yanı konaklama modelini tercih etmelidir.


Aynı zamanda yurtdışında eğitim alacağınız üniversitenin okumak istediğiniz bölümle ilgili eğitim sistemini, popülerliğini, kaç yıl sürdüğünü, lisans eğitiminden sonra master yapmanın ileriki dönemde kariyerinize etkisi olup olmayacağını araştırmanızda da fayda var. Bunun yanında bölüm seçiminizi ülkelere göre de yapabilirsiniz.


Konaklama seçeneği olarak okullara ait yurtları tercih edilebileceği gibi, gidilecek ülkelerde aile yanında konaklama alternatifi de bulunuyor. Bu sayede kişisel gelişimleri açısından önemli gelişimler kaydeden öğrenciler, geleceğe güvenle bakarak kariyer planlamalarını daha iyi yönlendirebiliyor.


Bir de yanında çalıştığımız ailenin katı bir yaklaşımı varsa, dışarı çıkmaya, insan tanımaya bile vaktiniz kalmayabilir. Uluslararası Gençlik Kampları’ ise bir diğer göz alıcı seçenek. Masrafların daha az olması açısından o ülkede yaşayan bir ailenin yanında konaklama en çok tercih edilen seçenektir. Bu aileler genellikle eğitim alınacak olan lise tarafından belirlenmektedir.


Yurtlar aile yanı konaklamaya göre daha serbest bir konaklama tarzı olduğundan istediğiniz saatte girip çıkabilirsiniz. Genellikle yurt konaklamasında en çok sorulan soru yurtta kaldığınızda aile yanında olduğu gibi yabancı dili konuşacağınız insanların olup olmayacağıdır.


Programa başvurmak için öğrencinin – yaş aralığında olması gerekmektedir. Yurt dışı dil eğitimi için aile yanında konaklama seçeneklerinin avantajları bulunurken bazı dezavantajları da vardır.


Yurt dışında pek çok aile evlerini yabancı öğrencilere açmakta ve onlara bir aile bireyi gibi davranmaktadır. Ancak aile yanı konaklama ve yurt konaklaması en çok tercih edilen konaklama tipidir.


Diğer konaklama tiplerinden daha ucuza gelen oda kiralama da öğrenci kendi imkanlarıyla mülk sahibi bir kişinin odasını haftalık olarak kiralar. Sadece o odayı kullanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder