29 Temmuz 2021 Perşembe

Yurtdışında iş bulmak

Eğer çalıştığınız şirket uluslararası bir düzeydeyse ve bu şirketteki başarınız yüksekse çalıştığınız bir şirket size yurtdışı pazarlarında değerlendirebilir. Tabi bunun için öncelikli olarak İngilizcenizi iyi bir seviyede olması gerekmektedir. Dijitalleşen dünyada özellikle bilişim teknolojileri ve dijital pazarlama alanlarında birçok startup şirketinde iş imkanları bulabilirsiniz. Yurtdışında hangi meslekler kolay iş bulur?


Mühendislik gibi dallarda iş bulmak için iş aradığınız ülkede staj yapmak ya da yüksek lisans yapmak işinizi kolaylaştırabilir. Genellikle neredeyse bütün insanlarda yurtdışında iş bulmak ve sonrasında yurtdışında çalışma hayali vardır.

Hizmet sektöründen gıda sektörüne, uluslararası şirketlerden yurtdışında iş yapan Türk inşaat şirketlerine kadar pek çok alanda geniş bir yelpazede iş bulmak mümkün. Diğer yandan yurtdışında iş yapan birçok uluslarası şirketin Türk eleman ve işçi çalıştırılan pozisyonlarında çalışmak da mümkün.


Bu “ yurtdışında iş bulmak ile ilgili bildiklerimi neden tek bir yazıda toplamıyorum ve bana yurtdışında iş bulmak ile ilgili sorular geldiğinde kendimi bölüp pörçük mesajlar ile anlatmaya çalışacağıma bildiklerimi, gördüklerimi, deneyimlediklerimi detaylı olarak yazmıyorum” düşüncesi sonunda hazırlanmış bir yazı. Yazıda toparlamaya çalıştıklarım.


En basit olarak, Türkiye’de faaliyet gösteren, kariyer sitelerinde bile yurtdışı ilanları bulunuyor. Ayrıca her ülkenin kendi kariyer siteleri olduğu gibi, global hizmet veren kariyer siteleri de var.


Bu sebeple yurtdışında en çok Yapı alanında işçi ve eleman aranıyor. Adayların bu alanda yaptıkları başvuru sayısı ise milyon 2bin 306. Yurt Dışında Sıfırdan İş Bulmak.

Bunu da denediniz olmadı veya böyle arkadaşlarınız yok diye düşünelim. En klasik yöntem olan ‘kendi kendine iş bulma’ gerçeğiyle karşı karşıya olduğumuz için sabırlı olmak ve moral bozmamak gerektiğini hatırlatayım.


Zira ülkeler ve üniversiteler özellikle uluslararası öğrencilere yönelik destekler ve imkanlarla doludur. Bu açıdan yurtdışında çalışmak istediğiniz ülkeyi seçerken o ülkedeki potansiyel hangi iş kollarında. Tam zamanlı (27) Dil. Türkçe (35) English (1) İlan Kategorileri.


Engellilerin Başvurabileceği İş İlanları. Kendi imkanlarınız dahilinde iş bulmak istiyorsanız muhakkak bu uygulamadan faydalanmalısınız… Yarı zamanlı, tam zamanlı, mevsimlik ya da süresiz işlerde. Ancak çalışma vizeniz var ise ve yeterli seviye de İngilizce biliyorsanız, dünyanın hemen hemen her yerinde iş bulabilirsiniz.


Sizin için yaygın iş arama platformlarına ek olarak güzel alternatifler olabilecek web sitesi derledik. Keyifli okumalar dileriz. Aynı zamanda yurtdışı iş fırsatları yaratan şirketler, birçok vatandaşımıza birbirinden kaliteli ve kazançlı iş olanakları sunmaktalar.


Genel olarak sektörde farklı meslek dallarına sahip profesyonel ustalara öncelik verilmektedir. Daha sonraya kaydet Öğrenciler için yurtdışında üniversite eğitimi almak, her geçen gün daha kolay ulaşılabilir bir durum h. Almanya’da fabrikada çalışmak mantıklı mı?


Devletten bir çalışma izni alabilirseniz, çoğu batı ülkesi iş başvurusunda bulunanların çalışma iznine ihtiyaç duyduğundan, yurtdışında bir iş bulma şansınız daha yüksektir. Günümüzde yurtdışında çok farklı ülkelerde çok farklı kategorilerden iş yapan Türk şirketler mevcut.


Ayrıca, alışkın olduğunuz durumlardan tamamen farlı durumlarda başka bir ülkede bir iş aramak için iş piyasasını anlama ve bir iş bulmak için nasıl hareket etmeniz gerektiğini bilme zorluğunu aşmanız gerekir.

Her şeyden önce sicilinizin iyi olması gerekir. Yapmak istediğiniz iş ile ilgili deneyimli ve tecrübeli olmalısınız. Yabancı dil de büyük avantajdır. Tüm süreci daha da kolaylaştırmak için Joblers’da her ülke hakkında detaylı bilgi bulacaksınız ama önce yurt dışında mesleki geleceğinizi planlamanıza yardımcı olabilecek bu tavsiyeleri dikkate alın.


Sizlere yurt dışında yapabileceğiniz meslek grupları ile ilgili bilgi verdik. Türk dil ve edebiyatı mezununun yurtdışında iş bulma ihtimaline yakındır herhalde. Sonra da muayenehane açtı.


Ne kadar çok iş başvurusunda bulunur, ne kadar çok iş görüşmesine giderseniz sizin için en uygun işi bulma şansınız o kadar artacaktır. L’Oreal, Louis Vuitton, Christian Dior gibi markalarla çalışma ve Michelin yıldızlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder