28 Temmuz 2021 Çarşamba

Yurtdışı telefon kayıt harcı

Yurt dışı telefon kaydı ne zaman, nasıl ve nereye yapılır? Pasaportsuz telefon kaydı yapmak mümkün mü?


Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı Hazine ve Maliye Bakanlığı internet vergi dairesi üzerinden kredi kartı ile de ödenebilmektedir. Bu sitemizden verilen hizmetler, Başkanlığımızca yapılan geliştirmeler sonucunda ivd.


Harcı tekrar kullanmadan ziyade, söz konusu imei ruhsat harcı iadesi yönünde işlem yapmanız gerekir. Etiketi Sonuçları Yurt Dışından Getirilen Telefon Nasıl Kaydedilir?

Söz konusu yurt dışı telefon kullanım izin harcı tutarı her yıl artırılıyor. TL olan rakam gelecek yıl ne kadar olacak? Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yolcu Beraberinde Getirilen Telefon Kullanım İzin Harcı Tutarının Yeniden Belirlenmesine Dair Karar’ kapsamında yeni ücretler bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Güncel haberler için Sitemizi Ziyaret Edin.


Bilindiği gibi Yurt Dışından Türkiye’ye gelen kişiler beraberinde cep telefonu getirebiliyor. Yurtdışı Telefon Harcı Ne Kadar?


Ancak bu telefonlar Türkiye’ye geldiğinde telefonların ımei numarasının kayıt altına alınması gerekiyor. Bu kayıt aşamasında ise belli bir miktar harcın yatırılması gerekiyor.

TL telefon harcını ödemek için birçok kanal bulunmaktadır. Halk bankası, Ziraat bankası, vakıflar bankası, deniz bank, Şeker Bank, İş bankası, Garanti bankasından rahatlıkla ödeyebilirsiniz.


Bunun yanı sıra harcı ödemek için vergi dairesine de telefon harcı olarak ödeme işlemini. Kayıt hakkınız bulunuyorsa Telefon kayıt ücreti olan harç ücretinin yatırmanız (14TL) gerekmektedir. Bir ziyaretçimiz Türk Telekom hattını kullandığını ve yurtdışı arama ücreti konusunda bilgi istemiştir. Türk Telekom resmi internet sitesine baktığımızda yurtdışı arama ücreti tarifisini gördük ve bu tarifeden bahsetmek istiyoruz.


IMEI kayıt ücreti 09. Aynı ayın sonunda Hazine ve Maliye Bakanlığı, bazı vergi, harç ve cezaların artırılmasında kullanılacak olan "yeniden değerleme oranını" belirlemiş ve bu ücret 6liraya yükselmişti. Kişiler neden cep telefonu harcı ödemeyi göz alarak yurt dışından telefon alıyor?


Bu modeli Amerika’dan alırsanız yeni kayıt ücreti dahil 6. Bir pasaporta kaç telefon kaydedilir ? Yanlış yatırılan harç miktarı nerden nasıl alınır gerekli evraklar nelerdir ? E-devletten dakikanızı almıyor. Mobil yurtdışı telefonlar ne kadar süre içinde kaydettirilmeli? Yeni telefon harcı kaç lira?


T Status Bad Replace Disk" hatası veriyor. Bu konuyla ilgili internette araştırma yaptım.


Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararına göre yolcuların yurtdışında beraberinde getirdiği telefon kayıt harcı bedeli 5TL oldu.

Eğer kayıt hakkınız bulunmakta ise, kayıt harç ücretni ödemeniz gerekir. Ve bir pasaporta senede sadece adet telefon kayıt ettirebilirsiniz.


Kasım’da yürürlüğe giren düzenlemeyle harç tutarı, 170. Bu kayıt işlemi ise kişinin pasaportunda yıl süresince kalıyordu. Ne yazık ki telefonunuz kapanır.


Gelen telefon harcı kez mi ödenir? Sadece kez ödenir.


Cep telefonu kayıt harcı 5TL’den 6TL’ye çıkacak Henüz hafta önce 1TL’den 5TL’ye çıkarılan cep telefonu kayıt harcı, hafta sonra ikinci kez artacak. Merhabalar, İspanya’da erasmus öğrencisiyim, gelirken Cep telefonu almayı düşünüyorum Tax Free yapmak için belge lazım bunu bılıyorum fakat burada aldığım cihazın vergisini geri iade aldıktan sonra türkiyede telefon kayıt parası yanı 1Tl lık bir mebla dışında herhangi bir vergi ödüyor muyum ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder