24 Kasım 2020 Salı

Windows 10 kullanıcı adı değiştirme

Burada dikka edilmesi gereken husus Bilgisayar Adı ile Kullanıcı Adının farklı olduğudur. Video içerisinde ayrıca bu bilgiye de yer verildi. Kullanıcı adı bilgisayar üzerinde size tanımlanmış bir alanın ismidir. Görünen adı değiştirme Hesabınızda her oturum açtığınızda görünen adınızı kullanırsınız.


Bilgisayarınıza format atmak için birine veya bir bilgisayarcıya göndermiş olabilirsiniz. Yeni format attıktan sonra Microsoft hesabı ile kurulum yaptığım için kullanıcı hesabım mail adresimin kötülüğünden dolayı saçma bir isim aldı ve beni rahatsız etti. Windows Kullanıcı Adı Değiştirme.


Ve kullanıcı klasör ismini yeniden adlandıralım. Gördüğünüz gibi isim değiştirmeye artık izin veriyor. Kullanmak istediğimi kullanıcı ismini yazalım.


Windows 10 kullanıcı adı değiştirme

Durum buysa, aklınızdaki ilk şeyi veya daha sonradan değiştirmeyi düşündüğünüz rastgele ve geçici bir şeyi yazmış olabilirsiniz. Oradaki ismimi Kullanıcı klasörüne de verdiği için program yüklerken falan sıkıntı çekiyorum.


Türkçe karakter olduğu. Taner AYDOS taneraydostaneraydosPC. Yerel hesaplar, birden fazla cihazda dosyaları, ayarları, tarayıcı geçmişini vb. Kurulum ekranında belirlediğiniz bu kullanıcı ismi bir zaman sonra can sıkıcı olabiliyor veya güncelleme gerektirebiliyor.


Sorusuna makalemizde yazılı ve görsel olarak yanıt bulmanızı sağlayacağız. Bilgisayar adı ise her bilgisayar için tek olup, Birden fazla bilgisayar adı oluşturmanıza sistem izin vermez.


Bu, sorununuzu çöz. Bir aygıtı veya bir PC’yi paylaşan birden fazla kullanıcı konsepti gün geçtikçe nadiren olsa da, bilgisayarları paylaşmanız ve kullanıcılarınızı hızlı bir şekilde değiştirmeniz gereken durumlar var.


Ekran kartı öğrenme. Samsung Aroot atma, detaylı anlatım. Ubuntu Chrome Kurulumu. Yerel Kullanıcılar İçin Görünen Adı Değiştirme.


Oturum açmak için bir e-posta adresi ve parola kullanıyorsanız bu bir Microsoft hesabıdır. Bir kullanıcının hesabını silmek için Administrator (Yönetici) yetkisine sahip olmanız gerekiyor. Aksi halde silme izni vermeyecek ve sizden admin parolası isteyecektir.


Windows 10 kullanıcı adı değiştirme

Daha düşük sürümlerde Kullanıcı değiştir seçeneğini kullanmak istiyorsanız buradan Ayıkla. Ayrıca kullanıcı adını da değiştirmek istiyorsunuz. Bu kullanıcı hesapları ile ilgili ayarları Denetim Masası içindeki Kullanıcı Hesapları bölümüne gelin. Eğer tek kullanıcı varsa seçmeye.


Birçok insan için bu, özellikle bilgisayarlarını halka açık yerler. Lütfen yorum yapmak için giriş yapın. PC’nize erişmesini engelleyebilirsiniz. Bunun dışında masaüstünde bu bilgisayar kısayoluna sağ tuş tıklayarak da bilgisayar adı değiştirilebilir.


Wifi adaptörünün ve Ethernet adaptörünün MAC adresi farklıdır. Daha da açmak gerekirse Bir dizüstü bilgisayarda hem wifi hemde ethernet adaptörü. Açılan çalıştır penceresine netplwiz yazın ve enter tuşuna basın.


Windows 10 kullanıcı adı değiştirme

Açılan kullanıcı hesapları penceresinde değiştirmek istediğiniz kullanıcı hesabını seçin ve Özelliklere tıklayın. Tamam butonuna tıklayarak bu pencereyi kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder