23 Kasım 2020 Pazartesi

Wikipedia kaynakçada nasıl gösterilir

Merhaba ben Vikipedi gönüllüsü Ali Haydar. Bu videoda basitçe sizlere herhangi bir maddeye nasıl kaynak eklenir onu gösterdim.


Wikipedia kaynakçada nasıl gösterilir

Bu makaleyi okuduğunuzda siz de yazımı hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Yazar sayısı ve türüne göre metin içi farklı gönderme şekillerinin nasıl yapılacağı Ek’te özetlenmektedir. Aynı soyadlı yazarlar. Sonunda kaynak gösterilmeyen her cümle size ait demektir.


Araştırma, ödev yapma, tez ve proje hazırlamada internet vazgeçilmez kaynaklardan biri hale gelmiştir. Bilgi, artık sayısal ortama aktarılmış ve internet üzerinden kullanıcılara ücretsiz, üyelik karşılığı veya ücret karşılığı sunulmaktadır.


Sure ve ayet numaralarının dipnot yerine metin içinde verilmesi, makalenin başlığında veya öz kısmında ayetlere yapılan atıfları, ayrıca, metnin okunmasına yönelik akıcılık ve bütünlüğü bozucu ve estetik açıdan zorlayıcı görünmektedir. Dipnotta ikinci kez geçen kaynak için, araya başka kaynaklar girmişse, yazarın adı ve soyadından sonra “age, agm, agt” gibi kısaltmalar kullanılır.


Wikipedia kaynakçada nasıl gösterilir

Yazınsal Söylem Üzerine. National Institute of Mental Health. Hacer malumunuz onun meşhur adı. Hangisini öne çekeceğiz.


Ancak hadisleri kaynakçada nasıl vermeliyiz buna dair bilgi maalesef mevcut değil. Bu konuda bilgilendirme yapar mısınız? Kaynakçada : İnce, Özdemir. Kullanım: Ceric, Mustafa.


Askalânî ise nisbesi. A Study of the Theology of Abu Mansur al-Maturidi. Ebû İshâk Zâhid es-Saffâr’ın Kelâm Yöntemi. Elektronik kaynaklar kaynakçada nasıl gösterilir.


Wikipedia kaynakçada nasıl gösterilir

D: Encyclopaedia Britannica, 15th ed. Salvation” maddesi. Hocam, tezi dipnot manyağı yapmak istemiyorsanız, kaynakları metin içinde sadece yazar, yılı ve sayfasıyla belirtin, kaynakların künyelerini kaynakçada verirsiniz. Gerçi her üniversitenin bir tez yazım kılavuzu var, belki sizinki o formatı dayatıyordur ama en temizi ve sadesi böylesi oluyor genelde.


Metin içerisinde ve kaynakçada iki soyadı bulunan bir yazar nasıl kaynak gösterilir. Beyin krizi, çağımızın en büyük hastalıkları arasında gösterilir.


Kanser ve kalp rahatsızlıkların sonra ölümle sonuçlanan 3. Bu hastalık ölümcül olmasına rağmen önlenebilir yapıya sahiptir. Gönderme (yazar) Ödevler hem öğretim sürecinde kazandırılan davranışların sürekliliğini sağlar, hem de öğrenci kişiliğinin oluşmasına yardım eder. KAYNAK YAZIMI KLAVUZU İÇERİK 1.Zero Özgür Ansiklopedi - Okumanın En Kolay Yolu.


Tek dipnotlar için sayının yanında bulunan (^) işaretine basıldığında ana metinde dipnotun geçtiği yere gidilir. Bu harflere bastığınızda metinde ilgili dipnotun geçtiği yere gidilir. APA standartlarına uygun olarak “and” yerine “” sembolü ve “et al. Friendship quality and social development.


Current Directions in Psychological Science, 1 7-10. Yapılması gereken, yazan kişinin, nasıl araştırma yapıyorsa yapsın, nasıl çalışıyorsa çalışsın, nasıl yazıyorsa yazsın, neticede birtakım kurallara uymasıdır. Biz bunlara “bilimsel yazma kuralları” diyoruz. Bu kurallara uymak şartıyla isteyen istediği şekilde yazabilir.


Biz bu kuralları vermeye ve kişisel tercihimiz olan stilleri belirtmeye çalışacağız. Doğrusal denklemler konu anlatım sunusu 1. DOĞRUSAL DENKLEMLERKARTEZYEN KOORDİNAT SİSTEMİ: Birinci elemanı apsis ekseninden, ikinci elemanı ordinat eksenindenalınarak oluşturulan sayı ikililerinin yer aldığı düzleme Kartezyen koordinatdüzlemi, dik koordinat çatısı veya analitik düzlem denir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder