30 Nisan 2020 Perşembe

Toprağı olmayan ülke

Bunlara “var olmayan ülkeler” diyor Middleton. Atlantium, Christiania, Elgaland-Vargaland gibi fantastik isimlere sahip olsalar da bunların tümü, yurtsever vatandaşları olan gerçek yerler.


Toprak yani ülke, Orta Asya’da yaşayan Türklerde yurt olarak isimlendirilmiştir. Yurt, hükümdarın şahsi malı değildir.


Göçebe toplumların özelliği olarak Türkler, ancak hür ve müstakil yaşayabildiği toprağı ülke olarak görmüşlerdir.

Müstakil yaşayamadıkları toprağı da kolayca terk edebilmişlerdir. Olmayan ülke kitabini okudum aslida itiraf etmek gerekirse ilk başlardan hiç bişey anlamadim ama genelde anlamadağım(başını)kitaplari beğeniyorum kitaba başladiğimda bir çocık masalı zannettim ama ilerledikçe çocuk masalının kurgusundan yaralanarak yazilmiş bir kitap,şimdi size biraz kitaptan bahsetmek istiyorum kitapın geneli bir düşmanlık ama sevgi saygı ve aşk.


Bu bölgeler (çoğu Avrupa ülkelerinin eski kolonileri) özellikle iç işlerinde özerklik yaşayabilmekte olup, uluslararası hukuk çerçevesinde tam egemenliğe sahip değildirler ve dış işlerinde. ABD’nin bazı yayın organlarında bölgenin ABD toprağı olarak belirtilmesi, bir dönem tartışmalara sebep olmuştur. Afrika kıtasındaki dekolonizasyon olmuştur. Peki birçok üye ülkenin bulunduğu bu kuruluşta dahil olmayan ülkeleri merak ettiniz mi?


Dünya üzerinde en çok ihtilafa düşülen yer ise Spartly Adaları.

Güney Pasifik’te bulunan ve hiç nüfus barındırmayan bu takımadalar 7adacıktan oluşuyor: Dört kilometrekarelik toprak toplam 4bin kilometrekarelik denize yayılmış. Zengin balıkçılık alanları,olası petrol ve gaz bölgeleri yüzünden altı ülke burası üzerinde hak iddia ediyor: Filipinler,Çin.


Toprağı, doğayı öldürmek kolay, yaratmak zordur. Bizim ağaçlandırmadaki uzmanlara bir soralım da görelim bir tek ağacı yeşertmek neye, kaça mal oluyor. Alzheimer riskinizi azaltır, Stresi azaltır.


Hazine arazilerinin az topraklı veya topraksız ailelere verilmesi uygulamasına bu yıl hız verilecek. Türkiye, İngiltere gibi ülkeler arasında haberlerde konuşulmayan anlaşmazlıklar ve bilmediğiniz ülke sınırları var, işte videomuzu izleyip öğrenin.


Corona virüsü olmayan ülkeler hangileri? Türkye’de corona virüsü tespiti konulan kişi sayısı bin 872’ye yükselince, vatandaşın.


Dağları,ormanları,ovaları,dereleri olmayan ülke Ülkenin her tarafı adeta işgal altında. Topla tüfekle değil, rantla, para hırsıyla ülkenin dağları yok ediliyor. Ovalarına tohum yerine beton ekiliyor. Termik santral yapılıyor.


Dereler,göller kurutuluyor. En verimli tarım toprakları atıklarla,kirletiliyor,yok ediliyor. Kazdağları’ndan Munzur’a, Salda Gölü’nden.

Dünyadaki en az toprağı bulunan ülke ise VATİKAN ülkesidir. Toprak büyüklüğü kilometrekarenin yarısından daha azdır. Amerika kıtasının en büyük ülkesi KANADA ‘dır.


Ordusu Olmayan Ülke. Garip Bilgi ve Gerçekler. CRETSİZ ABONE OLUN: TAKİP EDİN: Bildir. Daha fazla videoya gözat.


Sınırda gerçekleştirilen provokasyonun Erivan yönetiminin iki ülke arasındaki sorunu müzakere yoluyla çözme konusundaki ilgisizliğinin bir başka kanıtı olduğunu belirten Hacıyev. Dünyada bazı ülkeler silahlı kuvvetlerinin gücü ve etkisi ile övünürken bazılarında tek bir asker bile bulunmuyor. Genellikle adalardan oluşan bu devletler hangileri ve güvenliklerini nasıl sağlıyorlar dersiniz? Hali hazırda İslam ülkesiyle savaş halinde olan ülke veya ülkelerdir.


Bu durumda aralarında karşılıklı savaş hukuku hâkimdir. Darul harb de harbilerin savaş süresince Müslümanlara Malı ve canı helaldir. Bu anlayış sadece fili savaş durumu için geçerlidir.


Hükmen harbi durumda olan bir ülke halkı için uygulanamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder