30 Nisan 2020 Perşembe

Polonya yeşil pasaport

Etiket: yeşil pasaport polonya. Vizem şubat ayı sonunda bitiyor, fakat ikinci dönemde burada kalmaya karar verdim. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarından vize talep etmektedir.


Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaport sahibi Türk vatandaşları 1gün içerisinde günü aşmamak koşuluyla vizeden muaftırlar. Ben ve eşim yeşil pasaport sahibiyiz.

Bordo pasaportlular, pasaport çıkartmak için defter bedeli ve pasaport harcı olmak üzere ödeme yapmak zorundadır. Erasmus ile buraya geldim.


Vizem mart’da sona eriyor, yani bir dönemlik gelmiştim ama ikinci döneme uzatmak istedim ve oturum izn. Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. YEŞİL PASAPORT (HUSUSİ) VİZEDEN MUAF.


Polonya ’da yeşil pasaport ile oturum izni başvurusu. GRİ PASAPORT (HİZMET) VİZEDEN MUAF.

SİYAH PASAPORT (DİPLOMATİK) VİZEDEN MUAF. Gerekli belgeler acentamıza ulaştıktan sonra viz. Merhaba, verdiğiniz bilgiler çok yararlı teşekkürler. Oturum izni almak çok uzun bir süreç.


Gidebildigim kadar Avrupa ülkesine girmek istiyorum. Vize istemeyen ülkeler içinde gitmek istediğim ülkeler. Genellikle yeşil pasaport ile turistik vize alacağınız da hem süre olarak daha uzun vize alıyorsunuz hem de bordo pasaport kadar katı bir sorgu süreci yaşamıyorsunuz.


Fakat dönem dönem ülkeler arası siyasi ilişkiler ve kişisel. Ancak Hususi ( yeşil ) pasaport, Hizmet (gri) pasaport ve Diplomatik (siyah) pasaport sahipleri vizeye tabi değillerdir. Devlet bünyesinde çalışarak yeşil pasaport almaya hak kazanan kişilerin birinci dereceden yakınlarına bu pasaport verilebilir. Yani en az üçüncü dereceye ulaşmış bir devlet memurunun eşi ve çocukları da yeşil pasaport alabilir.


Vize sürem bittikten sonra yeşil pasaportumun bana tanıdığı gün kalış süresini kullanabilir miyim? Kaydol Soru sormak, insanların sorularına cevap vermek ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için foruma kayıt olun.


Sadece durumu söylersiniz sorarlarsa, aktarma yolcusu olup gün içerisinde şehri gezmek. Schengen Vizesi) Yeşil ve Gri pasaport sahipleri vizeden muaftır.


Ancak seyahat öncesinde giriş yapılan ülkeye haber vermek gerekmektedir.

Pasaport kontrolünde de hiçbir sorun olmaz. Bunun içinde bir ONLİNE GÜVENLİK FORMU doldurmak zorunludur. Ancak Avrupa Parlamentosu, bu konuyla ilgili değişikliğe gitmek üzere. Bordo pasaport umama mahsus, yeşil pasaport hususi, gri pasaport hizmet, siyah pasaport diplomatik olarak açıklanmaktadır.


Aynı şekilde gri pasaport sadece belirli bir görev. Tüm bunları birbirinden ayıran şey alacak olan kişinin statüsüdür. Hususi pasaport diğer adıyla yeşil renkli olduğu için yeşil pasaport denilen pasaport çeşidi, devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıdıkları sürece bu memurların ailelerine, yıllık süre ile verilmektedir.


Yeşil pasaport almak içinse kamuda çalışma ya da kamudan emekli olma şartı aranır. Yolculuklar yalnızca turistik seyahat amacıyla yapılabilir ve ülkelerde kalınabilen maksimum süre belirlidir. Suudi Arabistan yeşil pasaporta vize istemektedir. Buna ek olarak yeşil pasaport alacak olanlar pasaport harcından muaftır, dolayısıyla harç bedelinin ödendiğini gösteren dekonta da haliyle gerek olmayacaktır.


Bu yazımda sizlere ” yeşil pasaport ” ile yurtdışına çıkmanın meşakkatlerinden bahsedeceğim. Kolaylık sağlayan yeşil meğer hayattan bezdiriyormuş. Bu pasaport, TBMM geçmiş üyelerine, bakanlara ve kanunda belirlenen derecelerde devlet memurlarına verilmektedir.


Bu kişilerin eşleri ve yaş altında olmak üzere çocuklarına da verilmektedir. Her beş yıl sonunda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder