22 Nisan 2020 Çarşamba

Plakadan taşıt kartı sorgulama

Plakadan taşıt kartı sorgulama

Bu hizmeti kullanarak, işlem yapmaya yetkili olduğunuz bir firmanın yetki belgesinde kayıtlı bir taşıtın plaka bilgisinden barkodlu taşıt kartı çıktısını oluşturabilir daha önce oluşturduğunuz barkodlu taşıt kartı bilgilerini görebilir ve geçerli ise tekrar indirebilirsiniz. Plakadan Araç Parça Değişimi Sorgulama. Bu sitemizden verilen hizmetler, Başkanlığımızca yapılan geliştirmeler sonucunda ivd.


Plakadan taşıt kartı sorgulama

Rehinli aracı plakadan sorgulama işlemi değişen teknolojinin de gelişmesi ile beraber artık web üstünden yapılabilmektedir. Hacizli vasıta sorgulama için ilk olarak e-Devlet şifresi alınmalıdır.


E-Devlet şifresi almak için T. C kimlik numaranızın bulunmuş olduğu herhangi bir belge ile en yakın PTT şubesine gitmeniz gerekmektedir. Taşıt kartı yazdırma nedir, taşıt kartı yazdırma işlemleri nerede ve nasıl gerçekleştirilir sorularına bu yazıda cevap vereceğiz.


Yetki belgesi sahibi olan kişiler, taşımacılık faaliyetlerini gerçekleştirirlerken bu faaliyetler süresi boyunca taşıt kartı olmadan taşıtları, taşıma faaliyetlerinde kullanma imkanları yoktur. Araç Vergi Borcu Sorgulama ve MTV İşlemleri Nasıl Yapılır? Vergi borcu sorgulama ve ödeme hakkında merak ettikleriniz haberimizde.


Bu sayfa içerisinde sorgulama işlemlerinde plaka (varsa özel plaka), T. Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme. Aşağıdaki linke tıklarak plakaya göre aracı sorgulayabilir. Kredi kartı ile ödeme yapabilmek için önce sorgulama yapmalısınız.


Plakadan taşıt kartı sorgulama

Bu bölümde ilerleyerek çok hızlı bir şekilde sorgulama yapma imkanı bulabilirsiniz. Araç trafiğinin artışı ve hız sınırlarının aşılması ile trafik cezaları oranı da bu dönemde oldukça yüksek. Siz de herhangi bir trafik cezanız olup olmadığını merak ediyorsanız, aşağıdaki tabloda derlediğimiz kurumlardan araç trafik cezası borç sorgulama ve ödeme işlemlerini günün her anında rahatlıkla yapabilirsiniz.


Bu kapsamda sizler de kolay bir şekilde e-devlet üzerinden plakadan araç sorgulama yapabilirsiniz. Trafikte en sık rastlanan drift atma, hava koşullarına uygun lastik kullanmama, pak yasağını ihlal etme, gereksiz çakar lamba kullanma gibi cezalar, sürücülerin dahi farkında olmadığı. Bu yazımız içerisinde plakadan araç hasar kaydı sorgulama hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntıları size paylaşmaya çalışacağız.


Her türden aracın mtv olarak bilinen motorlu taşıt vergisi sorgulama başta olmak üzere plakaya kesilen ceza miktarları ve sebepleri olay yerine varıncaya dek öğrenilmektedir. Karayolları Trafik Kanunu uyarınca, trafik şubelerine kayıtlı her taşıt motorlu taşıt vergisi ödemek zorundadır.


Sicil kaydının başlangıcı itibariyle ödenmeye başlanması gereken bu vergi, sicil kaydı silinene kadar, ayda bir düzenli. Aynı şekilde trafik ceza sorgulama işlemleri de bu sayede kontrol edilebilir. Araç sorgulama işlemlerinde farklı sorgulamalar da yapılabilir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi aracılığı ile satın almak istediğiniz bir aracın hasar, kaza ve poliçe durumunu oldukça kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.


Günümüzde artık trafik cezaları çok sıklaşmaya başladı. Bu da trafik cezası sorgulama plakadan sorgularını arttırdı. Tüm dataları girdikten sonra Tamam tuşuna basarak sorgulama işleminizi gerçekleştirebilir ve Aracınızın (arabanızın veya otomobilinizin) ceza miktarı (puanı), motorlu taşıt vergi cezası hakkında malumat alabilirsiniz.


Yine önceden de dediğimiz gibi kredi kartı ile ceza puanınızı internet üzerinden ödeyebilirsiniz. Bu listede resimde de ok işareti ile gösterilmiş olan en üstteki motorlu taşıt sorgulaması ile beraber kredi kartı ile ödeme seçeneğine giriş yaparak plakadan trafik ceza sorgulamasını tamamlayabilirsiniz.


Araç plaka sorgulama işlemi ile sahibi olduğunuz aracın trafik cezalarını öğrenebilir, 2. Trafik cezalarının araç sahiplerinin evlerine posta ile gönderilmesinde bazı sorunlar yaşanabilmektedir. Kasko Sigortası Sorgulama Sigorta sorguluma aracımızdan kasko sigortanızın bitiş tarihini ve sigorta şirketinizi sadece TCKN ve plakanız ile sorgulayabilir, bu sayede kasko poliçesi yanınızda olmasa bile hangi sigorta şirketinden kasko sigortanızın olduğunu ve bitiş tarihini anında öğrenebilirsiniz.


Araca ait vergi borcu, trafik ceza borcu, mtv borç, araç sigorta, tramer borcu sorgulamak. Yukarıda bulunan MTV Borç Sorgulama alanına Plaka, TC Kimlik No ve Ödemek İstediğiniz Yılı girerek MTV borcunuzu görüntüleyebilirsiniz. Dilediğiniz MTV Taksiti seçerek ödemenizi kredi kartı ile FaturaGO üzerinden yapabilirsiniz.


Emniyet genel müdürlükleri trafik kazaları, aracın çalınması yada araçla kişiyi taciz etme gibi durumların söz konusu olması halinde plakadan araç sahibinin kimlik bilgilerine ulaşabileceklerini izah ettik. Bu seçeneğe tıkladığınız zaman karşınıza araç plakası ve üzerine tescilli olduğu kişinin bilgilerini girmenizi isteyen bir ekran belirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder