22 Nisan 2020 Çarşamba

Plakadan çekİlen araç sorgulama

Plakadan çekİlen araç sorgulama

Telefon ya da internet yoluyla kolayca çekilen aracınızın nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. Bireylerin plakadan araç sahibi öğrenme işlemleri yapamadıkları için araçların durumlarını kilometre sorgulama işlemleri üzerinden gerçekleştirmeleri sağlanmıştır.


Park yasağı nedeniyle ya da başka sebeplerden dolayı aracı çekilenler, plakadan çekilen araç sorgulama uygulaması ile son yıl içinde aracın aldığı ceza bilgilerinin yanı sıra kaza raporlarını da görüntüleyebilirler. Siz de herhangi bir trafik cezanız olup olmadığını merak ediyorsanız, aşağıdaki tabloda derlediğimiz kurumlardan araç trafik cezası borç sorgulama ve ödeme işlemlerini günün her anında rahatlıkla yapabilirsiniz.


Plakadan çekİlen araç sorgulama

Aynı zamanda ikinci el oto alım satımlarında, müşteri satın alacağı aracın mazisinde ödenmemiş vergi ya da sigorta borcu olup olmadığını bu uygulama ile öğrenebilmektedir. Bu neden yüzünden özellikle alıcılar güvenliklerine maksimum derecede dikkat etmektedir. Bahsedilecek olan uygulama üzerinden araçların çekildiği otopark bilgilerine anında erişim sağlanabilmektedir.


Mobil Otopark Projesi. E-Devlet Kapısı üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebilen araç rehin sorgulama işleminin nasıl yapılacağına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.


Fakat günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle ve internetin hayatımıza girmesiyle çekilen araç sorgulama işlemi oldukça pratik. Başka plakadan araç sorgulama yapabilmek için tekrar ücret ödemeniz gerekmektedir. Aracımıza ait borç olup olmadığını sorgulamak için ilk başta sürücünün yani mal sahibinin TC kimlik numarası yahut vergi kimlik numarası, borcunu sorgulamak istediğimiz aracın plakası ve araç plaka tescil tarihinin bilinmesi gerekir.


Eğer plakası ile aratılan araçta yakalama emri varsa, araç tespit edildiği anda trafikten çekilir. Sorgulama başına TL ücret ödenmektedir.


Burada sorgulama yapabilmek için aracınıza ait plaka bilgisini, trafik tescil tarihini ve TC kimlik numaranızı beyan etmeniz gerekiyor. Emniyet trafik ekipleri. Araç haciz sorgulama SMS. Bu alana girdiğinizde plakadan araç ceza sorgulama sonuçlarına ulaşabilirsiniz.


Bu alanadan araç trafik ceza sorgulama yapmanın yanında otopark cezası, çekilen araç sorgulaması gibi bilgilere de ulaşma imkanına sahipsiniz. Aracın markası, modeli, trafiğe çıkış tarihi, kaskolu ve kaskosuz dönemi, yürürlükte kaskosu olup olmadığı, plaka veya araç türü değişimi olup olmadığı, hangi illerde tescil kaydının olduğu, son sahiplik süresi bilgilerini öğrenebileceğiniz bir servistir.


Kişisel Verilen Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında, kişilerin şahsi bilgilerinin internet ortamında yayılmaması gerektiği için plaka numarası ile araç sahibi bulma işlemi pek mümkün görünmüyor. Bu yöntem sayesinde bir sorgulama işlemi yapmamıza izin verilseydi, kişinin kişisel bilgileri adres bilgisine kadar yayılacağı için oldukça güvensiz bir durum olurdu.


Bu sistem üzerinden almak istediğiniz ikinci el araç kayıtlarından trafik cezası, hasar kaydı, hgs eds gibi cezalar ile haciz bilgilerine ulaşmak mümkündür. Eskiden araç alım satım işlemelerinden önce, plakaya dair sorgulama işlemleri için resmi dairelerde, uzun kuyruklarda beklenirdi. Hem efor, hem de zaman gerektiren bu işlemler, teknolojinin gelişimi ile birlikte çok daha kolay olmaya başladı.


Bu yazımızda çekilen aracı kim alabilir, çekilen araç cezası, aracım çekildi bulamıyorum nasıl bulurum, aracım hangi otoparka çekildi nasıl öğrenirim gibi konularda detaylı bilgiler verdik. Plakadan ÜCRETSİZ nasıl sorgulanır?


Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Bu sitemizden verilen hizmetler, Başkanlığımızca yapılan geliştirmeler sonucunda ivd. Ayrıca yapacağınız sorgulama işleminin sonunda aracın plakası değişmiş olsa bile, araştırma yaptığınız aracın eski hasar bilgilerine de ulaşabilirsiniz. Kişisel verilerin korunması ve gizlilik ilkeleri nedeniyle plakadan araç sorgulama işlemi yapmanıza izin verilmiyor.


Plakadan çekİlen araç sorgulama

Plaka üzerinden birçok sorgulama işlemini yapabilirsiniz ancak aracın aitlik durumunu ve hangi şahsa ait olduğunu öğrenmeniz mümkün değildir. Satın alacağınız araç ile ilgili şüpheleriniz varsa lütfen aşağıdaki rehber bölümlerindeki yazıları okuyunuz. Otoparka çekilen araba sorgulama işlemi Ankara, İstanbul ve İzmir için farklı olarak çekilen araç sorgulaması yapılmaktadır.


Trafikte kısa süreli işiniz için park ettiğiniz arabanın yanlış yerde olması ya da trafiği kapatması nedeniyle polis çekicileri tarafından çekilmekte ve otoparka götürülmektedir. Herkese Merhaba Bu örnek E. Bu kapsamda sizler de kolay bir şekilde plaka üzerinden plakadan araç sorgulama yapabilirsiniz.


Bu sayfa sayesinde de plaka numarası ve son muayene numaranız ile beraber araç muayenesine dair bilgileri görüntüleme olanağı elde edersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder