8 Ocak 2020 Çarşamba

Schengen vize reddi tekrar başvuru

Ancak yeniden başvuru süreci, başvurunuz bir kez reddedildiği için doğal olarak daha zorlu bir süreçtir. Dolayısı ile schengen vize reddi basit bir vize başvuru reddidir ve başvuru sahibine verilmiş bir yurt dışı çıkış yasağı değildir. Merhaba ben macaristan için günlük turistik schengen vizesi başvurusu yaptm fakat konaklamanın rezervasyonunu sonradan iptal ettiğim için red aldım.


Burada esas önemsenmesi gereken konu neden ret aldığınızın anlaşılması ve yeni başvuruda bu eksiklerin giderilmesidir. Reddi kasım ayında aldım.

Temelde her başvuru birbirinden bağımsızdır, dolayısıyla daha önce red almış olsanız bile her başvurunuzda vize alma şansınız vardır. Sigorta kapsamının en az 30. Ancak vize reddi sonrası tekrar vize başvurusu yapıyorsanız bir önceki başvurunuzda aldığınız vize reddinden başvuru formunda bahsetmelisiniz.


Konsolosluğa bahsetmemişseniz tüm red gerekçelerini ortadan kaldırsanız bile doğru bilgi beyanında bulunmamaktan vize başvurunuzu reddedilecektir. Amerika vize reddi ne yazık ki pek çok insanın vize mülakatı sonrasında karşılaştığı başvurunun olumsuz değerlendirilmesi sonucudur. Shengen vizesi ile Avrupa’da bir çok ülke gezebilirsiniz.


Ancak ilk giriş yapacağınız ülke vize başvuru yaptığınız ülke olsun.

Hasbelkader başka ülkeden alıp başka ülkeden giriş yapma şansınız da olabilir. Ama bir sonraki başvuruda vize reddi için bir sebeptir. Yeni randevu almak için ne yapmalıyım? Tekrar bir ödeme yapmanız gerekmeyecektir.


Bu form sizi tanımak amacı ile hazırlanmış standart kalıpta bir formdur. Bunun yanında tekrar başvuru yaparken seyahat amacının değişmesi de değerlendirmede bir etken değildir. Daha sonra ise iyi yazılmış bir dilekçe ile yeniden başvuru yapılabilinir. Boylece itiraz edilip te tekrar red almak yerine, yeni bir basvuru yaparak vizeyi almaniz daha dogru olur.


Ingiltere vize ve Ankara anlasmasi vizei basvurulariniz icin bize ulasin. Mail adresinizi yazıp dolduracağınız forma tekrar ulaşabilmek için şifre belirlemeniz gerekir. Seyahatinize en geç gün kala başvuru yapabilirsiniz ancak vize başvurusu yaptığınız ülkenin randevu yoğunluğunu dikkate alarak başvuru yapmanız tavsiye olunur. Dilediğiniz zaman tekrar başvuru yapabilirsiniz.


Eksiklerinizi giderip aynı gün içinde bile başvuru yapabilirsiniz. Bilindiği üzere koronavirüs sürecinde ülkeler arası seyahatlara engel getirilmişti.


Fakat, normalleşme hareketleri ile birlikte vizelerde tekrar hareketlenme başladı. Başvuru formlarını elektronik ortamda doldurup imzalayıp başvurular iletilebilir.

Zaten, hayalini kurduğun şehre ya da şehirlere para. En çok soru gelen konuyu anlatayım istedim. Yukarıda bahsedilen başvuru prosedürüne uygun bir başvuru yapılmaması halinde vize reddi alınacaktır. Dünyadaki en büyük serbest seyahat bölgesidir.


Diğer vize tipleri için bunlardan farklı evraklar da isteyebilirler. Maalesef bu dilekçenin belirli standart bir formatı ya da basılı bir formu yok. Müracaat ettiğiniz ülkeye ve reddedilme sebeplerinize göre dilekçeniz değişecektir.


Başvuru formunuzu, aşağıda bulunan buton ile erişim sağlayacağınız VİDEX sayfasından online olarak doldurabilirsiniz. VIDEX' in (online başvuru formu) kullanım kılavuzuna ilgili butondan ulaşabilirsiniz.


Başvuru formunu doldurduktan sonra tüm bilgileri tekrar kontrol etmenizi rica ediyoruz. Formun çıktısını alarak 4. Vize Başvuru Dilekçesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder