22 Kasım 2019 Cuma

İzinsiz parti üyeliği cezası

Gıdada taklit ve tağşişe hapis, izinsiz hobi bahçesine para cezası ! AK Parti ’nin kanun teklifinde, sağlığı tehlikeye sokan gıdada taklit ve tağşiş ürünler için hapis cezası öngörülürken, hobi bahçesi yapımı Bakanlık iznine bağlanıyor. Bilişim sistemlerinin hayatımıza girmesi ile birlikte gerek internet ortamında değişik mecralarda, gerekse sosyal medyada (facebook, twitter, whatsapp, vb.) yapılan paylaşımlar sonucunda, birçok kişi yapmış olduğu paylaşımlarla bilerek veya bilmeyerek kişisel verilerin izinsiz kullanılması suçunu işleyerek özel hayatın gizliliğini ihlal etmektedir.


MEYA-DER üyeliği suçlamasına da değinen avukatlar, müvekkillerinin dernek üyesi olmasının örgüt üyeliğini göstergesi olamayacağının altını çizdi. Mütalaada yer alan eylem ve etkinliğin siyasi parti çalışmaları olduğuna işaret eden avukatlar, mütalaanın tevsi tahkikat taleplerinin alınmadan verildiğini kaydetti.


Siyasi Parti Üyeliği İstifa Dilekçesi Örneği.

Bu demeç üzerine izinsiz demeç vermekten dolayı hakkımda soruşturma açıldı ve sene kademe ilerleme durdurma disiplin cezası verildi. Bu karar idari yargıda görüşülüyor. Geri Gündem Parti üyeliği de düşt.


Yerine kayyım atanan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Cemal Özdemir’e yıl ay hapis cezası verildi. Cezası Ne Kadardır?


Taşınması yasak olan eşyayı izinsiz taşıyan kişilere 5TL para cezası uygulanır. Bu madde gereği sürücünün ehliyetine ceza puanı eklenir.


Kozmik Odayı aratan eski savcı Bilgiliye, FETÖ üyeliği, devlet güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme suçlarından yıl ay hapis cezası verildi.

Duruşmada iddia makamı, Mızraklı’ya “örgüt üyeliği ” iddiasıyla hapis cezası verilmesi yönündeki mütalaasını tekrarladı. HDP’lilerin düzenledikleri eylemleri “emre aykırı davranış” olarak tanımlayan Emniyet, yaklaşık 2partiliye para cezası kesti. HDP’nin düzenlemek istediği birçok eylem ve etkinlik yasaklanırken şimdi de partinin eylemlerine katılanlara para cezası kesilmeye başlandı.


HDP konuyu AYM’ye taşıdı. Sanık Topdemir, örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmediğini belirterek, beraatini talep etti.


Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak’a terör örgütü üyeliği ve propagandası suçlarından yıl ay, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’e de aynı suçlardan yıl hapis cezası verildi. Yargıtay, Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) yasal statüsüne ilişkin Aysel Tuğluk kararından sonra ikinci defa bir karar aldı. Memurlukta sayılan özel sektördeki süreler, sekiz yıla bir kademe (64. madde) uygulamasında değerlendirilir mi?


Aylıktan kesme cezası memurun nakline engel mi? Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs (Covid-19) tedbirleri. Bayraklı ilçesinde iddiaya göre iki akraba arasında çıkan trafik cezası kavgası kanlı bitti.


Kavgada bir kişi, akrabasını bıçaklayarak öldürdü. Ak Parti İl Başkanlığı İstişare Toplantılarını. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, açıklamalarda bulundu.


Bu Kanun hükümlerine aykırı olarak bağışta bulunan kimse ve bağışı kabul eden parti sorumlusu, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.


Nasil Sonuçlanir ögrenmek Istiyorum.

Tsk Dan çikarma Verilebilirmi? Suç Sabika Kaydina Geçermi? Teknede parti pahalıya patladı! TL ceza Boğazda seyir halinde olan bir tekneye baskın düzenleyen polis, uyarılara rağmen içeride parti yapan kişiyle karşılaştı.


Bu kişilere toplam 1bin 3TL para cezası kesildi. Altınordu Belediye Meclis Üyeliği için AK Parti bin 5oy aldı. CHP ise bin 9oyda kaldı.


Bu sonuçlara göre AK Parti 3’ü kontenjan 1 CHP Belediye Meclis üyesi çıkarttı. AK Parti Altınordu İlçe Teşkilatı belediye meclis üyeliği oylarının yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna itiraz etti.


Aynı davada yargılanan Çetin Çiftçi, Cuma Köylüoğlu ve Bekir Kıran yıl ay, Neriman Urar ve İdris Şaybak ise yıl ay hapis cezası alırken, Zalal Tanlı, Can Taylan Akdemir ve Mehmet Yalım Eryiğit.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder