1 Temmuz 2019 Pazartesi

Hastalık nedeniyle erken emeklilik

Gündemde emeklilik hayali kurarak sorgulamalar yapan binlerce vatandaş hastalık nedeniyle erken emekli olunur mu? Sorusunun yanıtını sıkça araştırıyor. Evet hastalık durumunda erken.


Hastalık nedeniyle erken emekli olunur mu? A, 4B ve 4C kapsamında sigortalı olan işçiler, çalışma hayatları sırasında iş gücünü kaybedip çalışamaz duruma gelirlerse erken emeklilik için başvuruda bulunabilirler.

Türkiye’de hem engelli hem de hastalık nedeniyle işgücü kaybına uğramış milyonlarca kişi var. Sağlık nedeniyle erken emeklilik nasıl olur? Tedavi süreçleri ve ağır geçen hastalık dönemleri nedeniyle çalışamayan kanser hastaları için malulen emeklilik şansı doğuyor. Kronik hastalıkların da dahil edildiği düzenlemeye göre tüm kanser hastaları koşulsuz malul kabul edilecek.


Göz hastalıkları nedeniyle de malulen erken emeklilik mümkün bulunmaktadır. Sakatlık nedeniyle erken emekli olan kişiler, sigorta türüne ve ödenen primlere göre emekli maaşı almaya hak kazanacaktır.


SGK bazı hastalığı olan vatandaşlar için erken emeklilik kolaylığı sağlıyor. Allah vermesin ama bu hastalıklar varsa erken emekli olunabiliyor.

Hangi durumda erken emekli olunabilir? Bunlar gibi sorulara sosyal güvenlik uzmanından cevap geldi. Erken emeklilik imkanı olan hastalıklar hangileri?


SGK, hastalık türlerine göre önce ay ile ay arasında değişen sürelerde malûl aylığı bağlıyor. Tedavi sonrasında çalışma gücünde kayıp oranı yüzde 60’ın üzerinde.


Malulen emeklilik en erken emekli olabilmenin yoludur. Ancak malulen emekli olabilmek için çalışmaya engel olan bir hastalığınız bulunmalıdır. B- SAKATLIK NEDENİYLE ERKEN EMEKLİLİK.


Sosyal Sigortalar Kanunu’nun 60. Kanser hastalığı nedeniyle sağlanan malulen emeklilik hakkının bazı kriterleri var.


Yani kanser hastalığı nedeniyle malulen emekli olabilmek için bazı kriterleri taşımak gerekiyor. Bu şartlar kanser ve türevlerini yakalananlar için de farklılık gösteriyor.


Söz konusu hastalık. Düzeltilemeyen ağır dispne ve afoni ile birlikte olan iki taraflı hastalık, travma ve tümörleri. Baş ve boyunun yumuşak doku ve diğer malign tümörleri : 2. Sarkom veya karsinom: Anrezektabl lokal veya anrezektabl metastatik hastalık B.

Diyabet) Hastaları da erken emeklilikten yararlanabiliyor. Gün Sigorta primlerini tamamlamış olmaları koşuluyla erken emekli olabiliyor. Yönetmeliği göre hangi hastalıktan emekli olunur konusunda bilgi için hastalık tam listesini indirerek sorgulama yapabilirsiniz. Bu uygulama halk arasinda daha çok erken emeklilik olarak bilinmektedir.


Bahsi geçen magdur vatandaslar daha düsük primle emekli olabilmektedir. Arkadaşlar hangi hastalıkta emekli olunur veya hangi hastalıklar nedeniyle erken emeklilik gerçekleşebilir? SGK’da kişi yaşlılık, yaş haddi, engelli olma, iş kazası gibi nedenlerden malulen emekli olabildiği gibi hastalık nedeniyle de malulen emekli olabiliyor.


Her emeklilik ise kendi içinde. Bu halk arasında erken emeklilik olarak biliniyor. Ancak ülkemizde hem engelli hem de hastalık nedeniyle işgücü kaybına uğramış milyonlarca kişi var.


RAPORDAKİ ORAN Buna malulen emeklik deniyor. Malulen yada Özürlü Emeklilik de Mümkün Ruhsal sıkıntılara düçar olan sigortalıların çalışma gücü kaybının tespit edilememesi halinde malulen erken emekli olabilmeleri de mümkün.


Sigortalının ruhsal hastalığı işle ilgili değil de örneğin aile hayatı ile ilgili ise bu sigortalılar maluliyet koşullarından daha erken emekli olabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder