13 Aralık 2018 Perşembe

Earşiv portal mali mühür ile giriş

Bu bağlantıdan başvuru yaptıktan sonra başvuru yaptığınız mali mühür ile e-arşiv portal uygulamasına bu ekrandan giriş yapabilirsiniz. E-Belge sistemini kullanarak 5. TL ve üzeri mükellef olanlara,30.


Kamu Sertifikasyon Merkez’i sayfasından alınmaktadır. E-Defter de mali Mühür, E-İmza ve Zaman Damgası Kullanımı.

Elektronik belgelerin yasal olarak geçerli olabilmeleri için firmalar, mali mühür isimli bir elektronik sertifika ve kişiler ise elektronik imza sertifikası alırlar. Oluşturulmuş faturayı kaydetme. Arşiv faturası oluşturma.


Gelen Sertifika bilgileri sizin bilgilerinizi içeriyor olması gerekir. Eğer fatura keseceğiniz kişi bir vergi mükellefi değilse de 30. TL üzerinde keseceğiniz faturalar e-arşiv fatura olma zorunluluğu bulunuyor. Vergi Dairesi bilgileriniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz.


E-fatura, E-arşiv ve E-defter uygulamasına başlayabilmeniz için mali mührünüzün olması gerekmektedir.

Başvuru süreci için alternatif mevcuttur. Bu yüzden yeni ünvanla yeniden mali mühür başvurusu yapmanız gerekir. Sayfaya girdiğinizde. Explorer Tarayıcısı İle Açınız) Java Bit İndir.


Kullanıcı bilgisayarındaki ayarlar veya eksik kurulum nedeniyle fatura onaylamada veya mali mühür ile sisteme girişte sorunlar yaşanabilmektedir. Bu sorunları en aza indirgemek için öncelikle 3numaralı sorunun cevabını inceleyiniz. Mali mühür kart okuyucu sürücülerinin ve akis kart sürücülerinin. Belge Portalına giriş interaktif vergi dairesine girişte kullanılan kullanıcı adı, parola ile gerçekleştirilecektir.


Yukarıdaki şekilde işlem yapılmak istenen modül seçim ekranı belirir. Vergi Kimlik No, Resimdeki Yazı ve Güvenlik Sözcüğü alanları doldurulup “ Giriş ” butonuna basılır. Cep telefonuna gönderilen SMS Onay Kodu girilir. Yüklenecek fatura mali mühür ile onaylı olmalıdır.


Yapmanız gereken çok basit. Müşterinin uygulama üzerinde tanımlı olması, faturanın format ve standartlara uyması ve elektronik belgenin mali mühür ile mühürlenmiş olması bu sonucu değiştirmez.


Vergi Usul Kanunu kapsamında e-fatura olarak kabul edilmez. Bu nedenle yeni ünvanla tekrar mali mühür başvurusu yapmanız gerekir.

Gelen aktivasyon linkini mali mühür veya e-İmza ile imzalamanızın ardından GİB’e e-PTT özel entegratörlük uygulamalarının kullanılacağına dair bir bildirim iletilir. Bu listeye ulaşabilmek için sol menüden Araçlar butonuna tıklamanız gerekmektedir. NES Bilgi Sistemi’ne kullanıcı adı ve şifre ile her yerden erişim yapılabilir. Fatura mali mühür ile mühürlenmelidir.


Online İşlemler- Mali Mühür İşlemleri menüsünden giriş yapılarak, bilgi güncelleme butonu ile güncellenebilir. E-arşiv portaline başvuru yaptığınız mali mühür ile giriş yapabilirsiniz.


Sayılı Kanun İle KÇÖ ve Nakdi Ücret Desteği Teşvikleri-İş Sağlığı… Etkinlikler Tümü Anket Anlaşmalı Kurumlarımız (M.B.T.) Buluşmalar M. GİB’e başvuru yaparak bir form doldurmanız ve ücretini ödemeniz mali mühür almanız için yeterli. E ARŞİV - E MAKBUZ ( E-SMM ) – E MÜSTAHSİL BAŞVURU sitesine direk gitmek için TIKLAYIN.


Bu ekranda TANIMLA’ya tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder