12 Kasım 2018 Pazartesi

Nüfus müdürlüğü isim değiştirme randevu

Ayrıca başvurunun reddi durumunda da yeni başvurular kabul edilmemektedir. Bu durumlar karşısında isim değiştirme davası veya soyisim değişikliği davası açılması gerekecektir. Kimlik Kartı, Aile Cüzdanı, Doğum, Ölüm, Vatandaşlık gibi işlemlerinize ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.


Nüfus Müdürlüğü ’ ne başvurarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Değiştirme Yasası, şartları ve ücretleri. Yeni kimlik kartı için randevu nasıl alınır?

Başvuru için ilçe nüfus müdürlüğüne doğrudan ya da zaman kaybına sebep vermemek için randevu alarak gidilebilecek. Alo 199” çağrı merkezinden randevu alınarak veya randevusuz ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere.


Asliye Hukuk Mahkemesi’nde isim değiştirme davası dilekçesi ile açılmaktadır. Davanın açılmasından ardından da iki tanık, Cumhuriyet Savcısı ve ilgili Nüfus Memuru da dava sırasında dinlenilmektedir. Türk Medeni Kanunu m. Bu anlamda şahısların dava açması ve bir dilekçe yolu ile mahkemelere başvurması gerekiyordu.


Ancak Nüfus Hizmetleri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Seyahat izin belgesi ve nüfus vatandaşlık işlemleri için ALO 1hattının yanında web sitemizden bilgi alabilir, “BAŞVURU OLUŞTUR” seçeneğine tıklayarak TC Kimlik Numaranız ve diğer bilgileriniz ile başvuru talebinde bulunabilirsiniz.


Bingöl ilçe nüfus müdürlüğü ptt kargo yeni kimlik.

Yani nikahın kıyıldığı makam isterse aynı gün (1. gününde), isterse de 10. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü hizmetleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden sunulmaktadır. Nüfus müdürlükleri ülkemizde her ilçelerde bulunur.


Evlendikten sonra nikah dairesi sizin evlilik dosyanızı nüfus müdürlüğüne gönderecektir. Cep telefonu bilginizi hatasız girmeniz gerekmektedir. Başvuruda nüfus müdürlüğü personelince başvuru sahibinin T. Kimlik Numarası sorgulanarak kimlik bilgileri ve en son aldığı nüfus cüzdanı veya kimlik kartı bilgisi kontrol edilecek. KONU :Haklı neden sebebiyle isim tashihi talebinden ibarettir.


Nüfus kayıtlarında ismim“X” olarak geçmektedir. Kimlik randevu iptal etmede istenilen bilgiler: Kullanılan güncel kimlik üzerinde yer alan TC kimlik numarası, Doğum tarihi bilgileri, T. C İç İşleri Bakanlığı Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi web adresi bilgisi, Telefondan iptal işlemleri için ALO 199. Yani isim veya soy isim değiştirme davalarında zaman aşımı veya hak düşürücü süre söz konusu değildir.


TMK’da yer alan “ad” ve “soyad” kavramları ile aynı anlama gelmektedir. Soyadı Kanununun 1. Kimlik kartı alabilmek için öncelikle kimlik kartı randevu alınması gerekiyor.


Ehliyet belgesi çıkarmak için randevu almak zorundasınız. Hem sınavı kazanıp ilk kez ehliyet almak isteyen sürücü adayları, hem de ehliyet belgesini yenilemek isteyen sürücüler randevu almak zorundadır.


Pasaport randevusu alma işleminizi online olarak gerçekleştirebileceğiniz gibi telefonla da randevu alabilirsiniz.

Davayı açmak için özel belgeler gerekmez. Ancak isim değiştirme davası ve soyisim değişikli davası açılabilmesi için haklı sebepler olmasından bahsetmiştik.


Randevu Almadan Ehliyet Çıkarabilir Miyim? Yeni ehliyet alma hakkını elde etmiş adaylar ve mevcut sürücü belgelerini yeni ehliyetle değiştirecek olan vatandaşlar başvuru yapmadan önce EGM ehliyet randevu alma sistemine intternetten giriş yaptıktan sonra ehliyet randevusu almaları gerekiyor. Bu hizmeti kullanarak, adres değişikliğinize ait beyanda bulunabilirsiniz.


Henüz kimliğinizi doğrulamadınız. Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğrulama yöntemlerinden sizin için uygun olan bir tanesini kullanarak sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder