26 Kasım 2018 Pazartesi

Hollanda yüksek nitelikli göçmen

Yüksek nitelikli göçmenler oturma izinlerini göçmen ofislerinden de alabilirler. Oturma izni henüz hazır değilse, bir süreliğine aynı işlevi gören geçici onay etiketi verilecektir.


Aslında Hollanda da yüksek gelirler için %oranında vergi oranı uygulanmaktadır. Doğal olarak da, bu yüksek vergi oranı Hollanda ’da çalışmak isteyen birçok nitelikli göçmeni caydırmıştır. Bu uygulama ile birlikte en yüksek vergi oranı (%52) % 3oranına inmektedir.


Hollandaya çekmek için uygulanan özel bir vergi rejimidir.

Hollanda ’da bir işveren veya araştırma enstitüsüyle iş sözleşmeniz var ve bu işveren, IND tarafından tanınan bir sponsor. Tanınmış işverenler tanınan sponsorlarla ilgili bir kamu kaydına dahil edilir. Yeterince gelir kazanacaksınız.


Alacağınız maaş koşullarına uygun olacak. Hollanda, demokratik gelenekleri ve yüksek yaşam standartları ile dünya çapında göçmenleri kendine çekiyor. Hollanda yüksek nitelikli göçmenler için güzel bir ülke ama eğer gidip klasik bir yerde işçi, kasiyer olacaksanız ne yazık ki Hollanda ’ya yerleşmek uzaktan görüldüğü kadar güzel değil. Başka bir deyişle, maaşların pazar oranlarına uygun olması gerekir.


Hollanda göçmenlik için nitelikli göçmen maaş kriteri) Şirketin Hollanda ’daki şubesi transfer edilen çalışanların Hollanda göçmenlik kabulünü kolaylaştırmak için kurulmamış olmalı.

Transfer sürecinin büyük bölümünde Hollanda ’da. Hollanda ’da nitelikli işçi olarak çalışmayı düşünüyorsanız öncelikle oturum vizesi için başvuru yapılması gerekiyor.


Hollanda oturum izni başvurusu Türkiye’den yapılabileceği gibi Hollanda ’dan da yapılabilmektedir. Başvurunun Hollanda ’dan yapılması durumunda ülkeye davet eden şirket veya şahıs tarafından Hollanda makamlarının öngördüğü koşulları.


Göçmen ve Vatandaşlık Dairesi başvurunun doğru şekilde yapılıp. Hollanda ’nın mesleğinde uzman yüksek vasıflı kişileri ülkesine çekme maksadıyla sunduğu prosedür sayesinde Hollanda da çalışma ve oturum izni alma fırsatı yakalayabilirsiniz. Uzmanlık bilgisine sahip AB dışından, Hollanda ’ya çalışmaya gelen kişileri Yüksek Vasıflı Göçmen (Kennismigrant) olarak adlandırıyoruz.


Nitelikli iş gücünün göçmen olarak kabul edilmesi konusunda 1. Yeni yasa AB dışı ülkelerden gelen göçmenlerin çalışmak için Almanya’ya gelebilmelerine daha fazla olanak sağlamaktadır. Matpanözer advocatuur, yabancılar ve göçmen hukuku alanında uzmanlaşmıştır.


Ortakla ikamet, aile birleşimi, yüksek vasıflı göçmenler, serbest meslek sahipleri ve okuma için ikamet izni gibi çeşitli ikamet izni başvuru prosedürleri konusunda yıllara dayanan deneyimlerimiz bulunmaktadır. Hollanda ’da Türkçe öğretmeni yetiştiren akademik programın kalitesi İngilizce öğretmeni yetiştiren kurumlarla aynı olmak zorundadır.


Bu öğretmen yetiştirme programlarında ve orta dereceli okullarda kullanılan ders araç ve gereçleri. Politik ve ekonomik anlamda iki devlet arasındaki ilişkileri ve yüksek nitelikli Türk göçmenlerin bu konudaki etkinliklerini farklı bir bakış açısından yorumlayabilecek kadar seçkin Türk ile yapılan söyleşilerden alıntılar da ikinci bölümde yer alacaktır.


Burada iş hayatı yoğun ve beklentiler yüksek. Pfalz aksanını anlamakta biraz güçlük çektiysem de farklı bir ülkeye yerleşen herkes için geçerli bir durum bu ve insan bu tür küçük farklılıklara kısa zamanda al�.


Hollanda yatırımcıların ekonomiye katkılarının yüksek olduğu kanaatinde olup, yatırımlarının devamlılığını sağlayabilmek adına oluşturdukları bu başvuru yolu ile yatırımcılara kolaylıklar sağlamaktadır.

EUR sermayesi bulunan ve bu meblağ ile yatırımda bulunmak isteyen yatırımcılar için özel şartlar altında yıllık oturum izni. Hollanda ’da yüksek meslek lise veya üniversite öğrenimi bitiren yabancı öğrencilere diploma aldıktan sonra bir sene yüksek nitelikli işçi (kennismigrant) olarak iş bulma için oturumlarını uzatma hakki tanımaktadır.


Bu durumda kişinin kendi ülkesine geri dönmesine gerek yoktur. Hatta %4’ü üst düzey yöneticiymiş. Bu birim üzerinden nitelikli göçmen alımı süreci hızlandırılacak.


Aynı şekilde nitelikli işçi alımı için vize işlemleri hızlandırılacak. Bdüzeyinde Almanca bilinmesi ve geçimi için yeterince parasının bulunması. Bir yerel göçmen avukatı size puan değerlendirme sistemi hakkında daha fazla bilgi verebilir. Dil konusunda ingilizcem orta ve biraz üstü diyebilirim bu konuda ben ve eşim kendimizi geliştiriyoruz.


Avustralya göç ajansı yeri İstanbul.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder