8 Kasım 2018 Perşembe

Edevlet askerlik yoklama

Bu hizmeti kullanarak askerlik yoklama başvurunuzu yapabilir ve başvuru esnasında dolduracağınız formların barkodlu belgesini alabilirsiniz. Devlet Kapısı’nın kurulması ve yönetilmesi görevi T. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olup, sistemin geliştirilmesi ve işletilmesi Türksat A. Gelişen teknoloji ve güncellenen sistemler sayesinde birçok askerlik işlemini artık e-devlet üzerinden kolayca yapabilirsiniz.


Yoklama bölümünde ister askere sevk işleminizi yapabilir isterseniz. ASAL Yoklama İşlemleri başlığı altında bulunan “ASAL Yoklama Başvurusu” bölümüne tıklayarak yoklama işlemlerini yapabilirsiniz.

Asal yoklama, askerlik yoklaması olarak ifade edilir. Bu yoklamayı yaptırmak için kanunda bir süre belirtilmiştir.


Her geçen gün hayatımıza daha fazla giren internet ve teknojinin nimetleri, hayatımızı da kolaylaştırmaya devam ediyor. Erkeklerin çok iyi bildiği askerlik yoklama işlemleri için artık askerlik şubesi kapısında beklenilmeyecek.


E devlet askerlik yoklaması ekranı da sıkça ziyaret ediliyor. Siteye giriş yapmak için e-devlet şifrenizin olması gerekir. E Devlet ile askerlik yoklama başvurusu nasıl yapılır.


E devlet Şİfresi olmayan adaylar PTT ye başvurarak E devlet Şifresi alabilirler. E devlet Sistemine giriş yapıldıktan sonra arama butonun a ASAL Yoklama Başvurus u yazarak çıkan menude sağlık bakanlıüı elektronik yoklama işlemleri bölümüne gitmek, Burada yükümlüye e yoklama işleminin başlatılılması ile ilgili sorular sormaktadır.

Askerlik Yoklama Başvurusu. Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğrulama yöntemlerinden sizin için uygun olan bir tanesini kullanarak sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir. Bu yazımızda sizlere askerlik tecil bozdurmak için e-Devlet asal yoklama başvurusu nasıl yapılır detaylı ve resimli bir şekilde anlatacağım.


Proje kapsamında vatandaşlara daha kaliteli hizmet verilmesi için yoklama işlemlerinde talep edilen bilgi formları e-Devlet sistemi üzerinden doldurulabilecek ve aile hekimine giderek yoklama işlemleri yapılabilecek. Yükümlüler artık sağlık muayenelerini, askerlik şubelerine gitmeden e-Devlet üzerinden başlatabilecek, bağlı oldukları aile hekimlerine giderek bu işlemi.


Yoklama kaçağı" olanların bedelli askerlik hakkından yararlanma hakkı yoktur. YOKLAMAYA TABİ NE DEMEK? Aksi durumda yoklama kaçağı durumuna düşersiniz.


E-devlet (turkiye.gov.tr) sitesine giriş yapabilmek için de e Devlet şifrenizin olması. Ocak tarihinde askerlik çağına giren yükümlülerin kimlik listeleri köy ve mahalle muhtarlıklarında 1-Nisan tarihlerinde askıya (ilân edilmektedir) çıkarılmaktadır.


Kimlik listelerinde ismi bulunmayanlar ile bilgilerinde hata ve noksanlık bulunanların nüfus. Yoklama işlemleri dört yıl ve üzeri lisans, fakülte, yüksekokul ile yurt dışında eğitimlerini tamamlayıp Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından denklik belgesi alanlar, o yıl askerlik çağına girenlerle beraber ocak günü itibari ile ilk celp ve sevk tarihinin bitimine kadar en yakın askerlik şubesi başkanlığına, yurtdışındaki konsolosluklara başvurup yoklama.


Eğitim ve sağlık gibi nedenlerle askerliğinizi tecil ettirdiyseniz, askere gidebilmek için öncelikli olarak askerlik. Milli Savunma, Sağlık ile. E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Bu suçun emsallerinin sevkine kadar işlenmesi durumunda, askerî mahkemelerde yargılanırlar.


Bugün sizlere E-devlet üzerinden askerlik tecil işlemlerini anlatmaya çalışacağım. Ancak bunun için aile hekiminden sağlık raporu almanız gerekiyor.


En kolay yol ana ekranda yer alan arama motoruna “ askerlik sorgulama” yazmak ve çıkan ilgili ekrandan askerlik sorgulama işleminizi tamamlamaktır.

Bu durumda başvuran kişiye öncelikle e-devlet. Bu işlemi yaptırmayan kişiler yoklama kaçağı olarak nitelendirilir ve bu bir suçtur.


E – devlet haricinde adaylar askerlik şubeleri aracılığıyla da eğitim birliklerini, celp ve sevk dönemlerini öğrenebilir. Bu nedenle kişilerin verilerin sürelere uyum sağlaması ve işlemleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder