20 Haziran 2018 Çarşamba

Ssk yatalak hasta yardımı

Devletin hasta bezi yardımı almak SGK hizmetleri arasında yer almaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu hasta bezi yardımı, sosyal devlet anlayışı ile uygulamaya geçirilen bir yardım türüdür.


SGK Hasta Bakım Aylığı Alma Şartları. SGK hasta bakım aylığı hizmeti genel olarak yaşlılara verilmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın düzenlemeleriyle başlatılan uygulamaya göre aynı evde bakıma muhtaç olan yaşlı veya engelli kişilere yönelik bakım maaşı hizmeti verilmektedir.


Hasta bezi yardımı mesena yada büyük abdest kontrolü olmayan hastaların hasta bezi masraflarının devlet tarafından sgk aracılığıyla ödenmesidir.

Daha önce hasta bezi yardımından faydalanan vatandaşlar önce bez parasını kendi cebinden karşılıyor daha sonra sgk bez parasını ödüyordu. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, belediyenin ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ettiği belirtildi.


Ancak bu destek yaşlı, engelli ya da yatalak durumunda olan hastalara verilen hasta bezi yardımı ile karıştırılmamalıdır. Yukarıdaki başvuru yerlerine aşağıdaki evraklar ile başvuru yapacak olanların başvuruları değerlendirildikten sonra talepleri kabul edilebilir.


Hasta alt bezi (1) Uzman hekim raporu ile mesane veya rektum kontrolü olmaması nedeni ile (çocuklar için en az iki yaşını tamamlamış olmak kaydı ile) hasta alt bezi kullanması gerekli görülen hastalar için günde adedi geçmemek üzere en fazla aylık miktarlarda hasta alt bezi reçetelendirilmesi durumunda bedelleri Kurumca karşılanır. Yeşil Kartlılara Verilen.


Bu kapsamda, sürekli yatması gereken hasta ve ihtiyaç sahibi vatandaşların rahat edebilmesi için otomatik hasta yatağı yardımı yapıldığı vurgulanan açıklamada, yatalak ve alzaymır. Yoksa yatalak hasta maaşı alma şartları konusunda testi yapacak olan kurum bir taneyle sınırlı değil.


Evde bakım maaşı ne kadar sorusunu soranlar için de kısa bir cevap verelim.

Ben eşim ve çocuğumuz var kişi başı 1. Evde yatalak hasta bakımı yapan hasta yakınlarının en çok ihtiyaç duydukları konu, hastasının bakım ve tedavi süreçlerinde deneyimli bir kurumla işbirliği yapması, karşılıklı güven sağlanması ve elbirliğiyle hastanın tedavisinin koordineli olarak yürütülmesidir. Klinik bizden her ay bez parası istiyor. Yatalak Hasta Bakımında Takip Önemlidir!


Bunun için ne gibi şartlar gerekiyor? Nereye başvurmalıyız? Diğer hastalara da hasta bezi yardımında bulunuyor mu? Bana bilgi verebilir misiniz?


Sosyal dayanışma vakfı yatalak hastalara bez yardımı da yapıyor Sponsor Bağlantılar Sorgun, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı, yoksul kimselere yaptığı sosyal yardımların dışında evlerinde yatalak hastaları bulunan yoksul kişilere ‘ Hasta Bezi Yardımı ’ da yapacak. Doktor tarafından %50’nin altında engel durumu olduğu belirtilen kişiler için bakım parası ödenmemektedir.


Gerekli şartlara uyum sağlayan tüm vatandaşlar, kaymakamlık yardımlarını kullanmaya hak kazanmaktadır. Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne dilekçe ile başvurunuz. Kaymakamlık Yardım Ödeneklerine nasıl başvurulur? Hasta Bakıcısı Acil durumlar da ilk yardım tedavisi yapabilir ve şeker ölçümü gibi hastane gerektirmeyen tedavileri evde bakım yaparak gerçekleştirir.


Hastanın günlük yaşam aktivelerinin karşılanması, beslenme ( burun, boğaz ve mide ), uyku, yatak pozisyonu ihtiyaçlarını hasta bakıcısı ya da hasta hemşiresi harfiyen yerine getirir. Hasta için gerekli olan raporun değerlendirme kısımları eksik bırakılmamalıdır. Rapor her gerektiğinde yeniden çıkartılmaması için rapor aslı gibidir onayıyla çoğaltılabilir.


Fakat sigorta, kaymakamlık gibi bazı kurumlar geçerli ve yeni tarihli bir rapor olsa dahi kendi yönlendirdiği hastanelerden bazı işlemler için yeniden rapor talep etme yoluna gidebilir. Evlerin de gerek yatalak gerekse de yatalak olmayan hastası olan vatandaşlarımıza bakım ve yardım parası adı altında ödenek sunmaktadır.

Yapılan bu uygulama ile vatandaşın hastalığına sağlık bakanlığı bünyesiyle sağladığı yardıma ek olarak hastaya bakım ve yardım yapan aile bireylerine de sağlamış olduğu imkânlardır. SGK (bağkur,emekli sandığı,ssk) günlük en çok tane, iki ayda bir de 2adet hasta bezinin parasını öder.


Pandemi sürecinde kaymakamlıktan bazı yardımlar için başvuru yapabilirsiniz. Hastanın bakım aşamalarından elektrikli olarak kullanılan insan gücünün gerekmediği ürünler olarak tasarlanan hasta yatağı sistemlerin bir tuş yardımı ile insan gücünün ihtiyacı olmadan yatağın istenilen şekli aldığı fonksiyonları taşıdığını ifade etmek mümkündür.


SGK Tedavisi zor olan hastalarımıza aya kadar maaş bağlamaktadır. Kronik bir hastalığa yakalandı iseniz bu maaş hakkınızdan mutlaka yararlanmanızı öneririz. Devletin bağlamış olduğu hastalara maaş süresi ay ile ay arasında değişmektedir. Devletten bağlanacak olan maaş süresi hastanın hangi kronik hastalığına yakalandığına göre değişmektedir.


Aksi halde kilo kaybı, kaslarda ve dokularda yetersizlik, doku kaybı, ileri aşamada ise bilinç yitimine varan tablolar oluşabilir. Kurumumuz tarafından engelli ve yatalak hastalara hasta bezi yardımı yapılmaktadır. Bu yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, istenen belgeleri getirdikten sonra kurumumuzda ilk görüşme formu doldurulur.


Getirdikleri belgeler ve başvuru formu ile dosyası açılır. Durum tespiti için ev incelemesinde bulunulur.


Fizyolojik ihtiyaçlarını tek başına karşılama yeterliliği bulunmayan hastalara devlet tarafından yardımlar yapılmaktadır. Bu yardımlar arasında yer alan hasta bezi yardımı nedir ve hasta alt bezi yardımı nasıl alınır sorularının yanıtını içeriğimizde derledik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder