25 Mayıs 2020 Pazartesi

Rapor parası nereden alinir

Analık rapor parası hesaplama işlemleri. Rapor parası nereden alınır? Devlet doğum yapan annelere pek çok yardım sağlamaktadır. Bunlardan birisi de analık rapor parası yani doğum parasıdır.


Rapor parası nereden alinir

Detaylar haberimizde yer alıyor. RAPOR PARASI NEREDEN ALINIR E DEVLET RAPOR PARASI SORGULAMA: 4A-4B İŞ GÖREMEMEZLİK SORGULAMA EKRANI. Emanete alınan rapor parası nedir, ne demektir?


Bu uygulamada da değişikliğe gidilmiştir. Doğum raporu alma konusunda. Sorusu kadar önemli bir husustur.


Eğer gerekli şartlar taşınmıyorsa bu durumda nereden alındığının da bir önemi kalmayacaktır. O nedenle aşağıda maddeler halinde belirtilen koşulların var. Tüm detaylarıyla sizin araştırdık.


Mehmet Bulut kaleme aldı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Dr. TL’ dir (asgari ücretinkatı). A ve 4B iş göremezlik ödeneği başvurusu ile maaş kesintisi yaşamadan rapor parası ödemesi alınmaktadır.


Eğer hesap tanımlaması yaparsanız ödemeniz tanımlamış olduğunuz banka hesabına aktarılır ve hafta içerisinde ATM’den ya da banka gişesinden ödemenizi alabilirsiniz. Hangi şartlarda rapor parasına hak kazanılır?


Rapor parası nereden alinir

Sigortalının iş kazasına maruz kalması, meslek hastalığına yakalanması, hastalık ve annelik gibi hallerde kurum tarafından. SGK sorgulama işlemleri. Zaten rapor parası da çalışılmayan günler için verilir. Bu parayı alabilmek için öncelikle, almış olduğunuz raporu iş yerinize bildirmiş olmanız gerekir.


TC kimlik numarası veya Sicil Numarası ile yapılan sorgulama sonucunda kayıt bulunamadı yazısı görülürse işleminizin henüz bitmediği ve paranızın PTT’ye aktarılmadığını söylemektedir. Hazırlanan raporun SGK’ ya gönderilmesinin ve inceleme işleminin ardından gün içerisinde ödeme gerçekleştirilecektir. Bu probleminin net bir cevabı yoktur. Aldığı bu raporu iş günü içinde iş yerine vermesi gerekmektedir.


Bu durumda maddi açıdan mağdur olmamaları için de iş görmezlik ödeneği yani rapor parası alabilirler. Sigortalı çalışma süresini ve rapor şartlarını sağlayan herkesin bu ödemeyi alması mümükündür. Ziraat Bankası’na yapılmaktadır. Eğer incelemeden olumlu yanıt alır iseniz, herhangi bir PTT şubesinden rapor paranızı alabilirsiniz.


PTT şubelerinden yapılabilen bu sorgu, ayrıca ALO 1hattı ile de öğrenilebilmektedir. Merhabalar bu videomuzda sizlere rapor parası hakkında bilinmeyen yönlerini anlattık.


Tam teşekküllü sağlık raporu almak için öncelikle belirlemiş ve seçmiş olduğunuz hastane rapor merkezini telefon ile arayarak randevu talep etmeniz gerekmektedir. Hastalık, doğum ve işteki kaza gibi geçici iş göremezlik durumlarında ra. Daha önce de ayrıntılarıyla açıklamıştım. SSK sigortalı çalışanların başına sık sık geldiği bir problemde rapor alınamadığı durumlarda paralarının yatıp yatmadığının öğrenilmesidir.


Adeta arap saçına döndürülen prosedür işlerinden dolayı bunu da öğrenmek bazen içinden çıkılamayacak bir halmaktadır. Ancak aşağıdaki link yardımı ile paranızın yatıp yatmadığını.


Rapor parası nereden alinir

Sgk rapor parası, çalışanların sağlık sebeplerinden dolayı raporlu oldukları sürelerin maddi karşılıklarının Sgk tarafından karşılanmasıyla alınan para miktardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder