19 Nisan 2018 Perşembe

Kahvehane açmak için muvafakatname

KAHVEHANE İŞLETMECİLİĞİNDE YERİNE GETİRİLMESİ GEREKEN KRİTERLER : Kapalı alanı en az m² olmalıdır. Tavan ile taban arası iç yükseklik en az 3. Bay ve bayanlar için en az "iki adet tuvalet" bulunmalıdır ve tuvaletler "bedensel engelliler" in de kullanabileceği şekilde düzenlenmelidir.


Bir kahvehane açmak isteyenlerin karşılaştığı en büyük masraf elbette klima, televizyon, masa ve sandalyelerdir. Kaç adet masa kurulacağına bağlı olarak değişmek üzere, ortalama metrekarelik bir kahvehane dekorasyon haricinde bin liraya kurulabilmektedir.

Elbette bazı işletmeler sadece dekorasyon için on binlerce lira para harcamaktadır. Ancak bin lira ortalama. Kahvehane açmak için gereken koşullar.


Farklı farklı zamanlarda kumar oynamak ya da oynatmaktan ötürü 3’ten fazla ceza almamış olmamalı. Bir apartman dairesinde Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında izin verilen bir işyeri açmak isteniyorsa, apartmandaki tüm kat maliklerinden muvafakatname alınıyor. Mekan dekorasyonu oldukça önemlidir.


Apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği! Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 5.

Ev olarak kullanılan binalarda işyeri açmak için binada bulunan hanelerin oylama ile karar verecekleri Muavafakata Tabii İşyerleri;10. Kahve dükkanı açmak için ilk olarak yapmanız gereken şey bir iş planı hazırlamaktır. Bu kapsamda gerekli belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması önem arz etmektedir. KOSGEB kredi desteği ile kafeterya ve kahvehane kurma desteği detayları yazımıda.


Bir bakkal dükkanı ile bir eczanenin açılış prosedürleri birbirinden oldukça farklıdır. Noter’ de TL’ye alınan bu belgeyi. Yukarıda muvafakatname almak için emniyet müdürlükleri ve noterlerin yetkili olduklarını ve vatandaşların belgelerini buradan alabileceklerini belirtmiştik. Vatandaşlar noterlerden muvafakatname almaya kalktıkları zaman TL’yi aşan bir ücret ödemek durumunda kalırlar.


Hisseli tapular için muvafakatname örneği farklıdır. Bu belge, noterden alınmalıdır. Miras yoluyla intikal eden gayrimenkulün ya da bir.


Müvekkil bunun üzerine hangi yasa ve yönetmelik gereğince bu işlemin yapıldığını öğrenmek üzere belediyeye dilekçe vermişse. Bu fiyat kahvehanenin konumu, büyüklüğü gibi nedenlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bina işeri ve benzeri mevkilerde tadilat esnasında meydana gelecek has.


Yayın kullanım izni için form. Emniyet müdürlükleri muvafakatname vermeye yetkili kurumlardan bir tanesidir.


Yaz kış hizmet veren kahvehanelerin iç alanları geniş olmalıdır ki içerisine daha fazla masa alabilmeli aynı zamanda açık şekilde mutfak bulunmalı ve servis kolaylığı sağlayıcı şekilde mekan içerisine yerleştirilmelidir.

Buna göre apartman dairesinde bir işyeri açmak için kat maliklerinden izin alınması gerekiyor. YERİ AÇMAK İÇİN ÖNCELİKLE NE YAPMALIYIM? Herhangi bir işyeri açmak için öncelikle Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak işyerinin faaliyetine esas ibraz edilmesi gereken evraklar ile yapılacak ruhsat işlemleri hakkında bilgi alınması gerekmektedir. Muvafakatname için ne gerekir?


Cafe açmak için öncelikle bir iş yeri tayin etmelisiniz. Eğer ara sokaklarda bir yer tercih edecekseniz hiç bu işe bulaşmayın. Sıkışık alanda olan cafeler tercih edilmez. Cafeler genelde binaların en üst katlarındadır.


Böyle bir tercihle mekanın havadar olması sağlanmış olur. Sokak aralarında kalan yerlerde ise kahvehane görüntüsü olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder