27 Nisan 2018 Cuma

Damga vergisi kanunu

Noterler, damga vergisi ödenmemi veya noksan ödenmi kâğıt ları vergi ve cezası ödenmedikçe tasdik edemezler veya bunların suretlerini çıkarıp veremezler. Mükellefiyet ve Istisnalar.


BİRİNCİ BÖLÜM: MÜKELLEFİYET VE İSTİSNALAR. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI. ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Kanun Numarası: 488.

Diğer taraftan, Seri No. Resmi Gazete Tarihi : 11. DAMGA VERGİSİ KANUNU. Süre uzatımına ilişkin düzenlenen kağıdın damga vergisi.


Gemi işletilmesi hizmet alımına ait sözleşmelerde damga vergisinin durumu. Uygunluk belgesinin damga vergisi. Bununla birlikte suret. Her takvim yılı başından geçerli olmak üzere önceki yılda uygulanan maktu vergiler (Maktu ve nispi vergilerin asgari ve azami miktarlarını belirleyen hadler dahil) o yıl için tespit.


Autoplay When autoplay is enable a suggested video will automatically play next.

Bu kapsamda nüshalar, belli bir hususu ispat ve belli etmek üzere müstakilen ve aynı zamanda farklı mekanlarda ibraz edilebilir mahiyette olan kağıtlardır. Tüketim vergisidir.


Kağıt” üzerine oturtulmuş bir vergidir. Yatırımların önünü açmak isteyen hükümet, her nüshaya ayrı alınan damga vergisi uygulamasından vazgeçiyor. Uygulama Başlangıç Tarihi: 01. Yargıda iptal edilen kamu ihale kararlarına ilişkin damga vergileri ise iade edilecek.


Damga Vergisi Nasıl Ödenir? Bu kanundaki kağıtlar terimi, yazılıp imzalamak veya imza yerine geçen bir işaret konmak suretiyle düzenlenen ve herhangi bir hususu ispat veya belli etmek için ibraz edilebilecek olan belgeler ile elektronik imza kullanılmak suretiyle manyetik ortamda ve elektronik veri şeklinde oluşturulan belgeleri ifade.


Ancak bu tip sözleşmenin ihale sürecinde iş deneyimini tevsik etmek üzere sunulması durumunda, iş deneyiminin değerlendirilmesi bakımından damga vergisinin ödenmiş olup olmaması önem arz etmemektedir. TL olarak belirlenmiştir.


Hangi işlemler için hangi ödeme biçiminin uygulanacağını belirleme konusunda Maliye Bakanlığı yetkili kılınmıştır. Maktu damga vergisi : Kağıt üzerindeki bedel ne olursa olsun belirli bir TL karşılığı ödenen vergidir. Misal sulhnamelerden 5TL damga vergisi alınmaktadır. Akitlerle ilgili kağıtlar : A. Belli parayı ihtiva eden kağıtlar: 1. Mukavelenameler, taahhütnameler ve temliknameler (Binde 48) 2. Kira mukavelenameleri.


Bu verginin oranının düşük olması bazı zamanlar verginin ihmal edilmesine yol açmaktadır. Ama damga vergisi nasıl olsa deyip geçmemek gerekmektedir.

What does DVK mean? Keep in mind that the abbreviation of DVK is widely used in industries like. Sözleşmenin düzenlenmiş olması durumunda.


II) Sayılı tabloda yazılı olan kağıtlar ise istisna kapsamındadır. Konuya ilişkin detaylara hemen göz atabilirsiniz. Güncel Vergi Mevzuatı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder