27 Mart 2018 Salı

Tahliye taahhütnamesi ile kiracı nasıl çıkarılır

Tahliye taahhütnamesi ile kiracı nasıl çıkarılır ? Taahhütnameyi imzalayan kiracı, belirlenen tarihte evden ayrılmayı taahhüt etmiş oluyor. Ancak kiracıdan alınan tahliye taahhüdünün geçerli olması gerekir, bunun için bir takım hususları içermesi gerekmektedir aksi halde taahhüt geçersiz sayılacak ve dava reddedilecektir.


Burada esas olan kiracının özgür iradesiyle taahhütnameyi imzalaması oluyor. Buna göre, tahliye taahhütnamesi imzalayan kiracı sözleşmede belirlenen tarihte kiralanandan çıkmayı taahhüt eder.


Fikret Oran 14views.

Usulüne uygun alınmış bir tahliye taahhütnamesi uyarınca mal sahibinin kiracısını tahliye etmesi için iki yöntemi vardır. Bunlardan biri dava yolu biri de icra takibi yoludur. Taahhütnamede belirtilen sürenin gelmesi halinde bir ay içinde mukavelenin icra dairesine ibrazı ile tahliyesi istenebiliyor. Bunun üzerine icra memuru bir tahliye emri tebliği suretiyle taşınmazın on beş gün içinde tahliye ve teslimini emrediyor.


Sözleşme, süresi bitmesine rağmen yenilenmez ve ev sahibi, kiracıdan evin tahliyesini talep ederse, belirlenen süre içinde kiracının tahliyesi gerekir. Bu gibi durumlarda ilk aşama yasal yollara başvurmak oluyor.


Ayşegül Helvacıoğlu Comments Kategoriler Etiketler: iki haklı ihtar tahliye, kiracı evden nasıl çıkarılır, kiracı kaç ay kira ödemezse çıkarılır, kiracı kirayı ödemezse, kiracı kirayı ödemiyor ne yapmalıyım, kiracı nasıl tahliye edilir, kiracı tahliyesi nasıl olur, kiracının evden çıkarılması, kontratı biten kiracı nasıl çıkarılır. Evi satın almadan önce içindeki kiracı ile yasal olarak bir anlaşma yapmadıysanız ve kira kontratına istinaden tapuda şerh yoksa tapu devri tamamlanma tarihinden itibaren en geç ay içerisinde bir ihtarname göndermeniz gereklidir (ihtarname örneğini indirmek için tıklayın).


Bir ay içerisinde herhangi bir ihtarname göndermemiş olmanız daha önce yapılan kira sözleşmesi.

Peki tahliye taahhütnamesi olan kiracı nasıl çıkarılır ? Evden Haberler güncel emlak haberleri, Toki haberleri, konut projesi haberleri, ve kampanyalara yer veren bir emlak haber sitesidir. Hazırlanan bu tahliye taahhütnamesine göre kiraya verilen gayrimenkulun istenilen tarihte boşlatılması için düzenlenen bir belgedir.


Velhasıl kelam tahliye taahhütnamesi, kiracı tarafından taşınmazın belirlenen tarihte tahliye edileceği taahhüdü altına girdiği belgedir. Kiracı Nasıl Çakarılır? Yazılı tahliye taahhüdü ile de kiracının tahliyesi mümkündür, ancak yazılı tahliye taahhüdünün geçerli olabilmesi için yasaya uygun olarak hazırlanmış olması gerekmektedir, yazılı tahliye taahhüdü ile kiracının tahliyesi için tahliye taahhüdü aşağıda belirttiğimiz şekilde düzenlenmiş olmalıdır.


Bu taahhüt gereğince kiralanan bir taşınmazların müddeti bittikten sonra kiracının çıkmaması halinde takip başlatılabiliyor. Taraflar arasında var olan kira sözleşmesi sonucu kiracının kira sözleşmesine konu gayrimenkulü belirli bir tarihte tahliye edeceğini yazılı irade beyanıyla belirlemesine tahliye taahhütnamesi denir.


Böyle bir durumda icra memuru ile hacze çıkılır, tahliye sebebiyle en az bir polis memuru tahliye işlemine katılır ve taşınmaz zor kullanılarak tahliye edilir. Ev sahibi evinde oturan kişinin kiracı olduğunu kanıtlayacak bir belge sunamıyorsa da bu durumda taşınmazın kendisine ait olduğunu gösteren tapu belgesi ile yine mahkemeye fuzuli işgal davası açarak kirayı tahliye etme hakkını kullanabiliyor.


Mahkemenin gerekçeli kararı alındığında hemen tahliye istenebilir. Ancak kiracı, tahliye kararını temyiz ederse, belli bir bedeli depo etmek şartıyla, temyiz mahkemesinin vereceği kararın sonuna kadar tahliye kararının uygulanması bekletilir.


Hazırlanan tahliye taahhütnamesi ile kiracı tahliyeyi şartsız olarak beyan etmiş oluyor. Yeni satın alınan bir ev için ayrıca yeni ev sahibi tarafından belirli bir tarihte evin boşaltılması için tahliye taahhütnamesi alması da mümkündür. Taahhütname, kelime anlamı olarak bir şeyi yapmayı üstüne aldığını bildiren yazılı belgeye denilmektedir.


Bir ev sahibi ile kiracı arasında yapılan, kiracı kişinin kiraladığı evi belli bir tarihte boşaltacağına dair imzaladığı belgeye ise tahliye taahhütnamesi denir. Taraflar arasında var olan bir kira ilişkisi sonucu, kiracının kira sözleşmesine konu gayrimenkulü belirli bir tarihte tahliye edeceğini, yani boşaltacağını, yazılı irade beyanı ile belirlemesine tahliye taahhütnamesi denmektedir.


Etiket: tahliye taahhütnamesi olan kiracı nasıl çıkarılır.

Ayrıca yazılı beyan ile kiracı, en hızlı ve en güvenilir şekilde kiraladığı taşınmazdan ayrılır. Bunun karşılığında kira sözleşmesi ve tahliye taahhütnamesi imzalattım evi tutan kiracıya taahhütname ve kontrat ( noter onaylı değil.) taahhutnamede henüz bir tarih yok sadece kiracıya imzalattım.


Yargıtay, tahliye taahhüdü ilk kira sözleşmesine bir madde olarak yazılmışsa veya ilk kira sözleşmesi ile aynı tarihi taşıyorsa, kiracı müzayaka halinde olduğundan geçerli kabul etmiyor. Yargıtay İçtihatları Birleştirme Kararı halen yürürlüktedir. Bu durumda kiracı ile yeni ev sahibi, taşınmazın ne zaman tahliye edileceğine dair anlaşmaya varabilir. Anlaşma halinde noter ihtarnamesine veya davaya gerek olmayacaktır.


Böylece zaman kaybı yaşanmadan tahliye sağlanacaktır. Ancak bazı hallerde kiracı, evi tahliye etme teklifini kabul etmemektedir. Bir gayrimenkulün tahliyesinde belli prosedürlerin tam ve zamanında takip edilmesi gerekir.


Yeni ev aldım kiracı çıkmıyor, nasıl çıkarabilirim?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder