19 Ocak 2018 Cuma

K1 yetki belgesi

LBelgesine sahip olan bazı firmalar bu sıkıntıda da meslektaşlarımıza destek olurken, bazı firmalar ise. Belge devri yetki belgeleri ancak birinci dereden akrabalara yani anne baba eş çocuk gibi yakınlara devredilebilir. Yalnız yetki belgesi süresi dolduktan sonraki günlük ek süre %ödeyerek belge yenileme şansınızı korurken araçlarınız cezadan muaf tutmaz.


Kyetki belgesi : Araç ticari niteliği olmadan kişisel işlerde eşya taşımak için kullanılacaksa Kyetki belgesine sahip olunmalıdır. Kişiler için ton sığa koşulu ve ortaklıklar(şirketler) için de ton nakil sığası tatbik edilmektedir.

Yetki Belgesi Bulundurmamanın Cezası. Tüm evraklar tamamlandığında başvuruların sonuçlanması çok uzun bir zaman almaz. Kyetki belgesinin yanında toplam yüklü ağırlığı 3. Ksınıf yetki belgesine sahip bir firma, tona kadar taşıma yapabilir.


Bu sınır şahıs için tondur. Kbelgesi ise, ofis ve ev eşyası taşımak üzere kullanılan araçlara verilir. Evden eve nakliyat ve taşımacılık için verilen belgedir.

Tüketici Danışma Hattı. Eğer kbelgesi almak isteyen kişi gerçek kişi ise, en az aracının olması ve aracın tonluk kapasiteye sahip olması. Yenileme Ücreti : 758.


K(Ö) yetki belgesi almak isteyenlerden tonaj bakımından asgari kapasite şartı aranmaz. Kendi iştigal konunuz dışında başkasının malını taşımanız ve o anda denetime denk gelmeniz halinde, taşıma işinden gelir elde ettiğiniz varsayılır.


Buna göre şahıslar için ton taşıma kapasitesi, şirketler için ise ton taşıma kapasitesi şartı uygulanmaktadır. TL olması gerekmektedir. Kveya Kyetki belgesi sahibi gerçek kişiler ile B C Dveya Kyetki belgesi sahibi gerçek veya tüzel kişiler haricindeki yetki belgesi sahipleri, firmalarında meydana gelen unvan, adres ve üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendinde belirtilen kişilere ilişkin değişiklikleri veya acentelik sözleşmelerindeki değişiklikleri ile üncü maddede belirlenmiş.


Taşıt kartı ücreti: TL. K belgesi alabilmek için gerek. Kamyonetlerle ve sadece il içi yapılabilmektedir. TL sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları da aranan şartlar arasındadır.


Firma Yetkilisi Tarafından İmzalanıp, Kaúelenecek, Gerçek kiilerde kiinin, tüzel kiiliklerde ise temsil ve ilzama yetkili kiilerden birinin cep telefonu numarası belir. Yani araçlar özmal olmalıdır.


Bireysel kamyoncuların bu belgeyi almak için 1. YTL ödemesi istendi.

Ancak ’kamyoncu isyanı. A şirketi DUCATO VAN model aracı ile hem kendi malını taşıyor hem de başka firmaların irsaliyeli faturalı mallarını da taşıyor. A şirketi, aracı ile sadece kendi malını taşısaydı K2.


Kbelgesi için ödenmesi gereken harç tutarı 10. KBelgesi devredilemez, başkasına kiralanamaz. Ticari olarak verilen bir belgedir. Bu belge ile rahatlıkla şehirlerarası taşımacılık yapılabilmektedir.


Bu belgeyi nakliyat sektöründe hizmet vermek amaçı ile alınabilmektedir. RKETLERİN TON İSTİAP HADDİNİ DOLDURAN ŞİRKET ADINA KAYITLI ÖZMAL TİCARİ TAŞITLARIN RUHSAT FOTOKOPİLERİ. Resmi Gazete’de belirtilen uzama, Kbelgesi için normalde ödenmesi gereken 10.


TL KBelgesi harç ücreti. Diğer belgeler farklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder