31 Ekim 2017 Salı

Polonya vizesi ile almanya ya giriş

Eğer bu durumlar söz konusu değilse en uzun konaklamada bulunacağınız ülkeden giriş yapmanız ve başvurunuzu o ülkenin konsolosluğu aracılığıyla tamamlamanız daha uygun olacaktır. Polonya ziyaretinde yerel halk ile gireceğiniz iletişimlerde size sorulacak ilk soru “ Polonya ’ ya neden geldin?


Polonyalı yabancı olduğunuzu anlayınca bu soruyu soracaklar. Unutmadan Polonya ’da uzun süre kalacaksanız sakın ola komşuluk ilişkilerini düşünmeyin. Alacağım vizeyle ilk olarak.


Polonya ‘da yasal olarak kalabilmeniz için, Polonya çalışma izninizi yetkililere sunmanız ve Polonya Oturum izni için ayrıca başvurmanız gerekiyor.

Türkiye Polonya Başkonsolosluğu, Vize Başvuru Merkezine hoşgeldiniz. Bu site, bilmeniz gereken diğer faydalı bilgilerle birlikte, başvurunuzun yapılması ve alınması süreciyle ilgili bilgiler sağlar. Polonya turistik vizesi olumlu sonuçlanan kişiler, Polonya ülkesine turistik vize ile giriş yaptıkları durumda vizenin kapsadığı tarih aralığında Polonya ve schengen bölgesine dâhil ülkeler arasında serbest dolaşım hakkına sahip olurlar.


Polonya ’dan alınan turistik vize kısa süreli bir vize olup bu vize ile aylık süre zarfında gün süre ile schengen. Almanya sorun çıkartabilir. Polonya Vizesi Trabzon ilinden başvuru yapılabiliyor mu? Yapacağımız seyahat öncesi, vize başvurusu için ne gibi bir prosedür izlememiz gerekiyor?


Vize başvurusu için farklı bir ile gitmemiz gerekiyor mu? Merhaba, Eylül tarihli Berlin (Schoenefeld) biletim var.

Varşova’ ya geçtikten sonra. Havalimanından Gdansk’a Polskibus ile geçmeyi planlıyorum. Geçtiğimiz günlerde karşı üniversiteden davet mektubu geldi ve oryantasyon tarihi 29.


Berlin’e ulaştığımda havalimanında “Sen Polonya ’ ya gideceksin ama Berlin’e geldin” diye bir sıkıntı çıkar mı ? Schengen Anlaşması’nın bir sonucu olarak oluşturulan Schengen Bölgesi, hepsi ortak bir vize politikasını paylaşan Avrupa ülkesini kapsamaktadır. Amaç ise sınır ötesi ticareti teşvik etmek olarak belirtildi. Ancak daha önce defalarca başka. Polonya Schengen vizesi almış olmak Polonya Cumhuriyeti sınırlarına girişi garanti etmemektedir.


Sınır Güvenliğine bağlıdır. Başvuru sahibi tarafından seçilen Vize Kategorisi, Polonya ’ ya seyahat amacına uygun olmalı ve karar başvuru sahibinin kendisi tarafından verilmelidir. Eğer vize başvuru türleri hakkında bilgiye sahip.


Bu soruya hayır diyebiliriz. Davetiye: Polonya ’ ya gelmeniz için size davet mektubu gönderecek olan kişinin bilgilerini ve de sizi aile arkadaş ziyareti vizesi kapsamında Polonya ’ ya davet ettiğini gösteren mektup. Polonya ’da ki ilgili makamlarca onaylanmış ve ıslak imzalı olarak sunmanız gerekmektedir.


Islak imzalı olmayan ve de onaylanmamış davet mektupları inceleme esnasında size sorun yaşatabilir. Amerika'da İngilizce ve eğlence dolu bir yaz, isterseniz özel temalı yaz okullarımızla belirli spor dallarında da ders alabilir, hem de filmlerde gördüğünüz yerleri gezebilirsiniz. Polonya vizesi ile diğer ülkelere doğrudan bir geçiş söz konusu olmamaktadır. Ben Polonya ’da Erasmus yaptım, D Tipi Vizem var.


Buradaki yabancılar şubesi polisleri Polonya ’ ya tekrar gidip vizemi uzatmamı söylüyor.

Bu nasıl mümkün olabilir ve işlemleri yetiştirebilir miyim? Polonya güvenli mi: Yapılan araştırmalar gösteriyor ki Polonya, Batı Avrupa’ ya göre göre daha güvenli bir ülkedir.


Yaklaşık Milyonluk nüfusta yılda gerçekleşen cinayet sayısı sadece 9dolaylarında. Bu rakam diğer ülkelere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder