29 Eylül 2017 Cuma

En kolay vatandaşlık veren ülkeler

Herhangi bir sebepten dolayı başka bir ülkeden vatandaşlık almak istiyor olabilirsiniz. Sizler için en kolay vatandaşlık veren ülkeleri listeledik. Farklı bir ülkede ömür boyu yaşayabilmenin tek yolu vatandaşlık sahibi olmaktır. Bu yazımız içerisinde en kolay vatandaşlık veren ülkeler hakkında bilgi vermeye çalışacağız.


En kolay vatandaşlık veren ülkeler

Dominika, en kolay vatandaşlık alınabilecek ülkelerden bir tanesidir. Dominik vatandaşlarının İngiltere, Birleşik Krallık ve 50’den fazla ülkeye vizesiz seyahat etme imkanı bulunuyor. En kolay vatandaşlık veren ülkeler dendiğinde akla doğrudan ucuz ve pratik şekilde vatandaşlık veren ülkeler gelmektedir. Birçok ülkeden vatandaşlık alabilmek ya çok pahalı olmakta ya da kriterleri çok ağır bulunmaktadır.


En kolay vatandaşlık veren ülkeler

Böyle bir durumda vatandaşlık alabilmek için biraz araştırma yapmak, şartları daha uygun olan ülkeleri tercih etmek çok daha doğru kabul. Her ne kadar çeşitli argümanlarla beyin göçü kötü bir şeymiş gibi gösterilmeye çalışılsa da, aslında bir insan için, özellikle yapmak istediği işte, kendine daha iyi imkanlar sunan bir yere yerleşmeyi istemek oldukça anlaşılabilir bir şey.


Parasız vatandaşlık veren ülkeler ile para ödeyerek ne şekilde vatandaşlık alabileceğinize değindik. Biliyorsunuz ki Türkiye Cumhuriyeti henüz bir AB ülkesi değil. Ama bazı ülkeler var ki para verip vatandaşlığını alabiliyorsunuz.


Ne kadar paranız olması gerekiyor, izni alabilmek için ne yapmalı? Avusturya da para karşılığında vatandaşlık hakkı tanıyor ama ne kadar para talep ettikleri bilinmiyor, gizli tutuyorlar.


Yani dilinizi burnunuza değdirebiliyorsanız başvurmaya değer. Bunun haricinde evli çiftlerin kolaylıkla vatandaş olabilmesinin önü açıktır. Bin Dolar yeterli olmaktadır. Karayip en kolay vatandaşlık veren ülkeler arasındaydı.


Eğer yaşamak için ülke tercihiniz yoksa kendinize en uygun şartlardaki ülkeye vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz. Eğer yurtdışı doğumlu değilseniz, hiçbir şekilde yurtdışında oturmadıysanız ya da okumadıysanız artık sorun değil. Hürriyet’in, CS Global Partners ve America EB-Visa’dan derlediği bilgilere göre yatırım yaparak vatandaşlık sahibi olabileceğiniz ülkeler ve şartları şu şekilde: ABD Şu anki zorunlu yatırım miktarı 5bin dolar.


Ancak bazı ülkeler yabancı eşlerin işlemlerini kısa ve hızlandırılmış uygulamalardan geçirerek ikinci pasaport ve çifte vatandaşlık sahibi olmalarını kolayca sağlıyor. Evlilik yoluyla kolay vatandaşlık veren ve ikinci pasaport sahibi olmanızı sağlayacak olan ülkelerden oluşturduğumuz listeyi aşağıda bulabilirsiniz. Belçika, ikinci bir vatandaşlık elde etmek için en kolay ve en iyi ülkelerden biridir.


Belçika vatandaşı olarak üç yıl kadar hızlı bir şekilde olabilir. Tayland’da Çalışma İzni. Yukarı da ücretsiz vatandaşlık veren ülkeler hakkında ufak bilgiler verdik.


En kolay vatandaşlık veren ülkeler

Tam anlamıyla, tamamen ücretsiz şekilde vatandaşı olabileceğiniz bir ülke bulmak biraz zor. En çok vatandaşlık veren ülkeler arasında Endonezya, Güney Kore, Hindistan, İran, Japonya ve Katar da bulunmaktadır.


Doğmadığınız bir ülkenin vatandaşı olmak Her zaman kolay olmayabiliyor. Fakat bazı ülkeler karşılığında para alıp size vatandaşlığını verebiliyor. Amerika Birleşik Devletleri Hayaller ülkesi Amerika’nın vatandaşı olmak için en çok kullanılan yol EB-vizesi almaktır. Bu yazımızda kolay vatandaşlık veren ülkelerin listesini ve vatandaşlık için gerekli şartların neler olduğunu açıklayacağız.


Dünyada pek çok ülke vatandaşlık hakkı vermektedir. Ayrıca bu ülkelerden bazılarının pasaportu çok değerli. Bir ülkenin vatandaşı olmak, eğer orada doğmadıysanız hiç kolay değil.


Peki bu ülkeler hangileri? Gayrimenkul alana vatandaşlık veren ülkeler. Vatandaşı olmak için şartları neler?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder