29 Eylül 2017 Cuma

Karavanla dünya turu maliyeti

Hem de karavanla dünya turu maceralarını eğrisiyle doğru. Tuvalet ve banyo gibi. Karavanla yaşam nasıl? Biz gezgin çiftken yani Maya daha dünyada yokken, Hindistan, Almanya, Tayland.


Her şeyin bir bedeli var, maliyeti var. Parasız dünya turu olmayacağı gibi az parayla insanlar istediklerini başarabilirler.

Bu videoda size biraz içimizi döktük. Herkese merhaba, ben Ceren Baykal. Gezgin çift olarak Nisan ayından beri seyahat ve gezi vlog. Semaverde çay içip gölde tekne turu attıktan sonra yöre sakinlerinin evlerine davet ettiğigezgin aileler.


Tabi karavanla dünya turuna çıkınca kendin yap videoları çekemez olduk. Bir yıl boyunca emek verdiğimiz bir kanalı kapatmak da istemedik. Minimalist hayat tarzımızı ve dünya turu serimizden bağımsız olarak çektiğimiz diğer videoları da burada paylaşalım dedik.


Adını da bu nedenle değiştirdik.

Arkadaşlar dunya turu hemen çikalim ve yapalim gibi olsaydi hemen başlasaydik keşke dunyada 1ülke var bunlarin 1tanesi görmek için harcanan para 1. Onlar bu karavanı nasıl yaptılar? KARAVANLA DÜNYAYI GEZMEK! Bu yazıda çekme karavanla gezenler, motokaravanla gezenler, karavanda yaşayanlar, karavanı çocuklarıyla deneyimleyenler ve motokaravanla dünya turuna çıkmış olanlar var. Avrupa rotamızda şu ana kadar edindiğimiz deneyimlerle yeniden karşınızdayız.


Daha önce araçla yurt dışına çıkma ve sınır geçişleri üzerine yazılar yazmıştık. Emin Cihan Duyan, Anadolu Üniversitesi’nde Öğretim Üyesiydi, eşi Gonca ise yoga eğitmeni. Zaten geçen sene Balkan turu yaptığımız için karayolu ile gitmemiz durumunda göreceğimiz coğrafyayı gezmiştik.


Parga’ya yakın olan İgoumenitsa limanından İtalya’nın Bari ya da Brindisi limanına geçme kararı aldık. Biz yaptık siz yapmayın, sakın bilet alma işini son güne bırakmayın. Planımız gemide ‘Camping on board’ olarak seyahat etmekti, bu imkan tescilli.


Hazırlık süreci uzun soluklu olacak ama olacak. Eşime, aylık bebeğime ve bana iyi şans. Dünya turu fiyatları için net bir şeyler söylemek çok zor. Hostelde uyuyun, kendi yemeğinizi pişirin veya sokakta yiyin, halk otobüslerine binin veya yürüyün, trene binin.


Diğer yandan size her hatırladığınızda heyecan verecek ve yaşıyor olduğunuzu anımsatacak aktivitelerden kısmayın. Dalış yapın, trekkinglere gidin, yanardağa tırmanın, tekne turuna çıkın.

Cyprien ve Caroline Ricour çifti, tam donanımlı karavanlarıyla, çocukları Eloi aylıkken, Octava da yaşındayken, yıl önce dünya turuna başladı. Hollanda`dan karavanla çıktıkları dünya turu kapsamında ülkeyi gezdikten sonra gittikleri İran`da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ay kalan kişilik gezgin aile. Maya’nın hayali olan karavanla dünya turu için kolları sıvadılar. Zorlukları ve kolaylıklarıyla karavan sahibi olmak ne demektir?


Arabayla Ege turu hemen herkesin hayalinde var. Akdeniz kadar otelleşmemiş ancak giderek daha fazla alanı turizme açılan Ege sahilleri özellikle yaz mevsiminde çok keyifli.


Ege bölgesinde görülmeye değer yerler listesi epey uzun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder