27 Haziran 2017 Salı

Kamu personeli özlük dosyası

Devlet memuriyetine giren her kişi için bir özlük dosyası tutulması zorunlu olup tutulan bu özlük dosyaları ilgili memurlar hakkında verilecek bazı Devlet memuriyetine giren her kişi için bir özlük dosyası tutulması zorunlu olup, tutulan bu özlük dosyaları ilgili memurlar hakkında verilecek bazı kararlar ve yapılacak işlemler bakımından önem taşımaktadır. Memur Özlük Dosyası.


MEBBİS üzerinden alabiliriz. Kamu Personeli İnternet sitesi.


Ayrıca, bu maddede, özlük dosyalarının tutulma esasları ile özlük dosyalarında yer alacak belgelere ilişkin usül ve esasların Devlet Personel Başkanlığınca belirleneceği belirtilmiştir. Her memur için bir özlük dosyası tutulur.

Merhaba arkadaşlar. Söz konusu personel için personel bilgi dosyası tutulur. Toplam mesaj Çok yazılan konular.


Bu arada her bir personeli için özlük işlemleri yapmayan firmaların, her bir çalışanı adına, idari para cezası ödeyeceğini hatırlatmakta fayda var. TL idari para cezası ödeyeceği belirtilmiştir.


Zamanla seninle ilgili kararnameler,terfiler,izinler,ödüller,ceza v. MEB Personeli Bilgi ve Dosya Paylaşım Platformu. Telefonda UDF Dosyası Açma. Anasınıfında En Fazla Kaç Öğrenci Olur?

Buna göre aşağıda başlıklar halinde sayılan bilgi ve belgelerin memurun özlük dosyasında yer alması gerekmektedir. Arkadaşlar Görev yeri değişen personelin özlük dosyasının ay içinde İstemeye gerek kalmaksızın gönderilmesi ile ilgili bir emir veya yazı vardı. Bu yazıyyı bir türlü bulamıyorum Bu konuda bilgisi olan varmı.


Dosyası Tutulmasına İlişkin Usul ve Esaslar" başlıklı bölümde özlük dosyasında nelerin yer alması gerektiği belirtilmiş olup, bunlar arasında da memur hakkında yapılan. Bir ilimize daha yasak geldi! Personel özlük dosyası sadece işe alımda çalışacak işçiden istenen standart belgeler personel adına açılan personel özlük dosyasına yerleştirip bir kenarda bırakılmamalıdır.


Sadece işe girişte değil aynı zamanda personel çalışmaya devam ederken ve işten ayrılırken de sürekli personel özlük dosyası güncellenmelidir. Verilen soru önergesinde PTT personellerinin sosyal, mali ve özlük haklarında bir iyileştirmenin yapılıp yapılmayacağı soruldu.


Pınar: İyi akşamlar benim sorum ben şuan bakanlıkta büro personeli olarak 4d kadrosuna geçeceğim eşim başka bir ilde belediye ye memur olarak atandı ben ankaradayım eşim Bursa illerde bize bağlı il müdürlükleri ve diğer bir kuruluşumuz daha var eş durumundan görevlendirme ile gidebiliyormuyum bizim kurumda görüyorum eş durumunda görevlendirme ile gelen ve giden. Disiplin cezasının özlük dosyasından çıkarılması yönünde verilen kararlar özlük dosyasına kaydedilir.


Disiplin cezalarının af sebebiyle özlük dosyasından silinmesi Verilmiş olan disiplin cezasının yasal bir düzenlemeyle affedilmesi halinde, af kapsamında olan disiplin cezasına ilişkin kayıtlar, ilgili memurun özlük dosyasından silinir. Kanun ve diğer kanunlar uyarınca düzenlemek zorunda olduğu her türlü belge ve kayıtları saklamak ve bunları istendiği zaman yetkili memur ve mercilere göstermek zorundadır. Tahmini okuma süresi: dk.


Kanununa göre, işveren çalıştırdığı her işçi için bir özlük dosyası tutmak zorundadır. Kanunu ve diğer kanunlar uyarınca düzenlemek zorunda olduğu her türlü belge ve kayıtları saklamak ve bunları istendiği zaman yetkili memur ve mercilere göstermek durumundadır. Mühendis, Tekniker ve Teknisyenler.


Büro ve Destek Personelleri. YARGITAY PERSONELİ ÖZLÜK İŞLERİ YÖNETMELİĞİ.


MADDE – Yargıtay Birinci Başkanı, başkanvekilleri, daire başkanları ve üyeleri ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili, tetkik hakimleri ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Başyardımcısı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı yardımcıları dışında kalan Yargıtay personelinin.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda bine yakın sözleşmeli personel çalışıyor. Bunlar, 4-A statü de kadrolu çalışanlarla aynı hizmeti veriyor.


Aynı çileyi çekiyor, ancak özlük ve mali hakları aynı değil… İlkesel olarak bu ayrımcılığın hukukta da bir karşılığı olamaz. Bu evraklardan birisi de başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmeti bulunmadığına dair dilekçe.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder