22 Eylül 2021 Çarşamba

Yüzde 40 özürlü raporu ile araba alabilirmiyim

Diğer uygulamalarda kişinin en az yüzde oranında raporu bulunması talep edilirken özürlü araç alımı şartları arasında rapor oranı aranmamaktadır. Bunun yerine araç satın almak isteyen ve engelli olduğunu ibraz ettiği rapor ile kanı. Araba almak için özürlü raporu kaç olmalı? Türkiye’de engelli raporu olan bireyler Özel Tüketim Vergisi’nden (ÖTV) muaf olarak araç satın alabiliyor.


Yüzde 40 özürlü raporu ile araba alabilirmiyim

Engellilerin hayatlarında kolaylık sağlanması amacıyla yapılan indirimler, % üzeri ve %üzeri engellilik durumlarına göre farklı şekilde uygulanıyor. Yürürlükte olan ÖTV Kanunu’nun 7. TV’siz araç alımlarına izin veriliyor. Dizel Araba Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?


Yüzde 40 özürlü raporu ile araba alabilirmiyim

Nisan Soru-Cevap) - Duration: 2:02:. Otomobilin Mesut Abisi 25views. TV MUAFİYETİ - ENGELLİ RAPORU İLE ARAÇ ALIMI. Sadece ve üzeri alırsan sen kullanamazsın.


CC’ye kadar motor hacmi olan araçlardaki ÖTV oranının % olduğu düşünüldüğünde, 50. TL değerindeki bir otomobil bu şekilde 30. TL’ye almanız mümkün. Heyete girdikten sonra en az % ve üzeri engelli raporu alırsanız erken emekli olabilme şansınız doğar.


Engel durumu % ile %arasında olan yani 3. YÜZDE ÜSTÜ ENGEL DURUMUNA GÖRE. Araç satın alırken raporu göstermeleri. Yapılan kanuni düzenlemeler ile beraber en az yüzde oranında engelli özürlü raporu bulunan kişilerden satın aldıkları araçlar ile ilgili ÖTV vergisi alınmamaktadır. Yani engeli olan kişi “ağır engelli” kategorisinde yer alıyorsa bu durumda satın alacağı araç için Özel Tüketim Vergisi ödememe hakkına sahip bulunmaktadır.


Yüzde 40 özürlü raporu ile araba alabilirmiyim

Sol kulak yüzde sağ kulak yüzde işitme engeli araç alırsam ötv indirimi alabilirmiyim Cevap. Ancak bu haktan yararlanmak için. Rapor % ve üzeri ise alırsınız altı ise araç alamazsınız Cevap. Kişilerin engelli olup olmadıklarını gösteren sağlık raporuna da.


THY % ve üzeri olan yolculara, uygulanabilir ücretler üzerinden tüm iç ve dış hatlarda yüzde indirim sağlamaktadır. Engel oranının yüzde ’ın üzerinde olması gerekir. Yani yüzde özürlü raporu ile araba almak mümkünken yüzde engel ile indirimli araç almak mümkün değildir.


Engellilik ile ÖTV indiriminden yararlanarak araç satın almak isteyen bireylerin öncelikle durumlarını gösteren raporu almaları gerekir. Raporda, engelli bireyin özel engelli aracını kullanmaya engel bir durumunun olmadığı belirtilmiş olmalıdır. Engelli Araç Alımı İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? Bu araçların “ödünç” verilmesi de mümkün.


H tipi ehliyet almaları gerekli bu ehliyetle sadece özürlü bireyin dışında aracı kimse kullanamaz trafik yakalarsa araç sahibinden yapılan tüm indirimler peşin olarak tahsil edilir bir dahada araç alamaz. TV ile ilgili bir şey yazmadi. TV siz araç alabilirmiyim. TV tutarları da son zamlarla birlikte hayli yükseldi ve 1bin liralık bir araçtan alınan ÖTV tutarı bin lira gibi bir rakam olurken, 1bin liralık bir arabada ise bin lira gibi bir vergi rakamı çıkmaktadır.


Bunun için engelli raporu, çalışma belgeleri ile ilgili vergi dairesine bir dilekçe ile başvurulmalıdır. Derece vergi indiriminden yararlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder