13 Nisan 2021 Salı

Yurtdışı emeklilik sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirtilen şartlara uyum sağlayan tüm Türk vatandaşları, yurtdışı borçlanması hakkıyla erken yaşta emekli olabilir. SSK ve BağKur emeklilik başvuru takibi nasıl yapılır?


SGK ‘ya posta yolu ile emeklilik başvurusu yaptım. Yurtdışı sigorta sorgulama. Emeklilik başvurum hangi durumda nasıl öğrenebilirim?


E devlet sgk yurtdışı borçlanması ve tüm detaylar yazımızda.

Uyarı : Bu Karışık hesaplama nedeni ile durumuzun detaylı bir şekilde incelendikten sonra SGK’ya başvuru yapılması çok önemlidir. Ağustos ayında çıkan torba kanun ile yurtdışı emeklilik yasasında önemli düzenlemeler yapıldı. Bu nedenle yurt dışı süresinin tamamı yerine sadece bir kısmını borçlanabilirsiniz.


Sorgulama işlemi oldukça basit. Ancak bu işlemi yapabilmek için e devlet şifresi sahibi olmak gerekiyor. PTT şubesinden öncelikle şifre almaları gerekecek.


Malumunuz yurtdışında Türkiye ile emeklilik alanında sözleşme imzalamış ülkelerde ikamet eden ya da çalışan Türk vatandaşlarının bu çalışma ya da ikamet sürelerini borçlanarak Türkiye’de emekli olma hakkı bulunuyor. Rusya da yaşadım ve çalıştım.


Borçlanılan tutarı ödeme serbestiyetim vardı.

Yurdışı SSK borçlanma sorgulama nasıl yapılır? SGK yurtdışı borçlanması ne kadar? Bağkurdan yapılacak borçlanma tutarı hem çok fazla olacak hem de düşük emekli maaşı bağlanacak.


Bu da şu andaki günlük borçlanma bedelinin 2TL’den 3TL’ye çıkacağı anlamına gelmektedir. Devlet üzerinden online emeklilik başvurusunda bulunabilmek için e-Devlete giriş yapılması gerekmektedir. Emekli maaşları doğal olarak düşmüş olacaktır.


Son yapmanız gereken ise “Gönder” butonuna tıklamaktır. Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra arama. Tüm bu adımları doğru bir şekilde gerçekleştirmeniz durumunda emeklilik durum sorgulama işlemini gerçekleştirmiş ve emekliliğiniz hakkında bilgi sahibi olmuş olacaksınız. Geleceğiniz Güvencede.


Yabancı Ülkelerin Web Siteleri. Malulen emeklilik sorgulamadan Bağ-Kur emeklilik sorgulamaya bütün emeklilik işlemlerinizi E-devlet sistemi aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.


A, 4B, 4C fark etmeksizin emeklilik sorgulama işlemleri Turkiye. Fakat birden fazla sigorta kolunda hizmet var ise 3-ayı da bulabilir.


Hele bir de yurtdışı borçlanması yapacaksanız ve bu işlem Ankara tarafınca yapılacaksa 5-ayı gözden çıkarmalısınız. Tüm kafanızdaki soruları cevaplıyoruz.


Uzmanlık belgelerimizle sizlere doğru bilgi verip doğru yönlendiriyoruz. Kısacası emeklilik ile ilgili her detayı emekli adayının gözleri önüne seren SGK emeklilik sorgulama işlemini gerçekleştirmek için T.

Devlet şifresinden başka bir bilgi gerekmemektedir. Bu soru yurtdışı borçlanması yaparak Türkiye’den emeklilik hakkı elde edenlerin en çok sordukları soruların başında geliyor. YENİ DÜZENLEME İLE ARTIK ŞİFRESİZ OLARAK SSK SORGULAMASI YAPAMAZ, SSK HİZMET DÖKÜMÜ ALAMAZSINIZ.


BURADAN SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA, SSK SİCİL NO SORGULAMA, SSK PRİM SORGULAMA GİBİ HİZMETLERE RAHATLIKLA ULAŞABİLİRSİNİZ. Emniyet Genel Müdürlüğüne gidip hakkınızda yetkili mahkeme tarafından verilen kararname raporunu istemeniz ve herhangi bir yurtdışı çıkış yasağı olup olmadığını incelemenizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder