31 Mart 2021 Çarşamba

Yeşil pasaport ile amerika

Ancak yazılı bir kural olmamasına karşın yeşil pasaport sahiplerinin vize mülakatı sonrası vize alma oranlarının, bordo pasaport sahiplerine göre daha fazla olduğunu gözlemliyoruz. Bordo renkteki hususi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize alması gerekirken yeşil pasaporta sahipseniz çoğu ülkeyi daha kolay ziyaret edebilirsiniz. Gerekli araştırmaları sıkı şekilde yapar.


Vize işlemlerinde kalma sürelerini gibi süre ile uzatabilirler. Yukarıda saydığımız vize türlerinin her birinin almak isteyen kişiye göre farklı işlemleri bulunmaktadır.


Bu nedenle ne kadar kendiniz ile.

YEŞİL PASAPORT SAHİPLERİ AMERİKA VİZESİ ALABİLİR Mİ ? Yani kanun çıkmadı ve mali müşavirler şuan yeşil pasaport alma hakkına sahip değil ! Bu pasaport türü dünyada çok. Memur anne-baba çocukları da bu avantajdan faydalanabiliyor. Görkem bu yeşil pasaportu bu kadar övdün, yok mudur bir kötü yanı ? Yok desem yalan olur 🙂 Hatta direkt başıma.


Pasaport hizmetleri sınırlı bir şekilde verilmektedir. Acilen seyahat etmeniz gerekiyorsa ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Konsolosluk temsilciliği, yetişkinler ya da reşit olmayan çocuklar için acil pasaport düzenleyerek size yardımcı olabilmektedir.

Amerika herkese hemen vize hakkı uygulamaz. Mevcutta kullandığınız bordo pasaportunuz ile eski pasaportunuzu seyahat sırasında yanınıza aldığınız takdirde herhangi bir sorun yaşamadan seyahat edebilirsiniz.


Eğer vizenizin de süresi varsa vize yenilemesine. Genellikle yeşil pasaport ile turistik vize alacağınızda hem süre olarak daha uzun vize alıyorsunuz hem de bordo.


Devletin sunmuş olduğu bu ayrıcalıklı yeşil pasaport birçok ülkeye vizesiz seyahat etme imkanı sağlıyor. Umumi yani bordo pasaport sahipleri vize derdiyle uğraşırken yeşil pasaporta sahip kişiler uçak bileti ve otel rezervasyonunu yapıp seyahatlerini gerçekleştirebiliyor.


Gerek bordo gerekse yeşil pasaporta vize isteyen ülkeler hepimizi evrak toplama derdi ile uğraştırıyor ne yazık ki. Aslında çoğu ülkeye yeşil pasaport ile vizesiz gidilebiliyor.


Ama yine de bazı ülkeler Türk vatandaşlarına vize uyguluyor. Yeşil pasaport ile bir çok ülkeye vizesiz giriş yapabiliyorsunuz. Almanya Öğrenci Vizesi (Uzun Süreli) Almanya’da Lisans veya Yüksek lisans eğitimi al.


Birçok kişinin sahip olmak istediği pasaport türü olan yeşil pasaportlar çocuklar için yaşına kadar geçerlidir. Fransa vizesi yeşil pasaport ile ülkeye giriş yapanlardan, güne kadar olan kısa süreli seyahatleri için vize istemese de bazen sınır geçişlerinde kalacak yer bilgisi, seyahat süresince harcamaları karşılayacak para durumunu gösterir belge, geri dönüş bileti, seyahat sağlık sigortası gibi bazı evraklar isteyebiliyor.


Eğer yeşil pasaportunuz yoksa üzülmeyin, sizde Umuma mahsus pasaport ile vize istemeyen ülkelere buradan göz atabilirsiniz. Bu ülkelerden bazıları, ülkeye vardığınızda kapıda vize ya da online vize için özel istekler sunulabilmektedir.


Yesil pasaport ile 12. Hususi pasaport nedir ?

Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle. Soru: Turist vizesine bordo veya yeşil pasaportum ile başvuru yapmamın bir farkı var mı, hangisi bana avantaj. Uygulama ile yeşil ve gri pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize muafiyet hakları saklı tutulurken, Avrupa’ya girişlerde seyahat izni almaları zorunlu koşuluyor.


Ayrıca yeşil pasaport alma hakkı devam ettiği süre içerisinde hayatını kaybeden kişilerin eşlerine, başka bir kişi ile evlenmemiş olması koşuluyla yeşil pasaport verilebilir. Aruba, Curaçao, Grenada, Hollanda Antilleri, Küba ve Sint Maarten ülkelerine yeşil pasaport ile doğrudan seyahat edilebilir. Bu işlemi gişeden pasaport defter bedeli ödemesi yapmak istediğinizi söyleyerek veya internet bankacılığı üzerinden yapabilirsiniz.


Yapılan ödemenin dekontu başvuru dosyasına eklenmelidir. Tüm bunlara ek olarak yeşil pasaport sahiplerinin ayrıca vize alma zorunluluğunun olmadığı diğer ülkeleri de listeledik.


Yaklaşık gün sürdü yolcuğumuz. Yunanistandan (Igoumenitsa) feribot ile İtalya’nın Bari kentine indik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder