28 Ocak 2021 Perşembe

Yabancılar için evlenme ehliyet belgesi

Mülteci, vatansız, şartlı mülteci, ikincil koruma statüsündeki kişiler için evlenme. Bu nedenle başvuru yalnız yapılamıyor. Bu itibarla, nikah tarihinden haftalar önce vakitlice evlenme ehliyet belgesi için gerekli işlemlere başlayınız. Merhabalar, buradaki ehliyet veriliş tarihi kanunlarda ve ehliyet sınıflarında yapılan değişikliklerden dolayı önemlidir.


Detaylı bir inceleme sonucu tamamlanan bu belgede çiftlerin yaşlarını, medeni durumlarını ve evlilik ehliyetine sahip olup olmadıklarını resmi kayıtlar ile kanıtlamaları gerekmektedir.

EVLENME EHLİYETİ BELGESİ NASIL NEREDEN ALINIR ? Uuslararası evlenme ehliyet belgesi yazılı olarak talep edilmelidir (başvuru formuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz). Türkiye deki makamlardan.


Başvuru formunu indirip doldurduktan sonra ikamet ettiğiniz yere bakan Alman Konsolosluğu´na veya Fahri Konsoloslarımızdan birine gidip, kimliğinizi (ör. pasaport veya kimlik belgesi ) ibraz ettikten sonra başvuru formunu orada imzalamanız gerekir. Bunun için evlilik ehliyet belgesi adı verilen bu belge, nikah başvurusu için gereken evraklar arasında yer almaktadır.


Nikah başvurusu esnasında, evlenecek olan çiftlerin evlenmelerine herhangi bir engel durup bulunup bulunmadığının, resmi olarak incelenmesi ve evlilik ehliyetine sahip olabileceği resmi olarak kanıtlanması gerekmektedir. Temin edilen belgelerin kontrolü ise evlendirme memuru tarafından yapılır.


Evlilik ehliyet belgesindeki bilgiler ile nüfus cüzdanındaki.

Evlilik için yola koyulanlar nikâh öncesi gerekli evrakların listesine şöyle bir göz atarlar. Karşılarına evlenme ehliyet belgesi diye bir evrak çıkar. Bu form doldurulduktan sonra nüfus müdürlüğünden evlenme ehliyet belgesi teslim alınır ve evlilik için gerekli işlemlere devam edilir. Avrupa ülkeleri vatandaşları kendi ülkelerinden alacakları çok dilli evlenme ehliyet belgesi ve doğum belgesi ile işlem yaptıracaktır.


Bu durumda yetkili bir sürücü kursuna kayıt olunmalı (Kursun adı AYCEREN:) ve kurs, ilgili sınavlar sonucunda başarıyla tamamlanmalıdır. Farklı ilçelerde, farklı illerde ve yurt dışında evlilik yapacak olanlar için gereklidir…Evlilik izin belgesi almak için eşlerden birinin bulunduğu ilçenin evlendirme dairesine başvurması. Bakanlar Kurulu, evlenmek için " evlenme ehliyeti belgesi " alma zorunluluğu getirdi.


Bu belgeyi kişiler son. Yeni evlenecek kişiler ikametinin bulunduğu yerin dışında bir yerde evlenmek istiyorlar ise evlenebilmeleri için evlenme izin belgesi, diğer adıyla nikah izin belgesi almaları gerekir. Nüfus daireleri tarafından verilen kişinin evlenmesine herhangi bir engelin olup olmadığını gösteren belgelere evlenme ehliyet belgesi adı verilir.


Yabancılar İçin Ehliyet İşlemleri. Evlenme Ehliyet Belgesi Tercüme. Eğer evlenme ehliyet belgesi almak istiyorsanız, hem evlenecek damat adayı hem de gelin adayı nüfus cüzdanlarıyla birlikte nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunmalıdır.


Böylelikle çeşitli sebeplerden dolayı yeni kimlik belgesi almak için başvuru yapan ve bu süreçte kimliksiz kalacak olan kişilerce alınan geçici kimlik belgesi ile öğrenciler mağdur olmadan sınavlara girebilecekler. Bu yazımızda geçici kimlik belgesi hakkında detaylı bilgiler paylaştık.


Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile.

Bazı belediyeler nüfus kayıt örneğini bu belge yerine kabul ederken bazı. Vatansız, mülteci ve vatandaşlık durumu muntazam olmayan yabancılar için evlenme ehliyet belgesi. Online çeviri büromuz, teknolojinin sunduğu tüm imkânlardan yararlanarak online evlenme ehliyet belgesi çok dilli çeviri programı ile bu hizmetlerini güvenlik garantisi ile müşterilerine sunmaya devam etmektedir.


Vatansız ve mültecilerle vatandaşlık durumu muntazam olmayan yabancılar için evlenme ehliyet belgesi türkiye’de nüfus kaydı tutuluyorsa genel müdürlükten henüz nüfus kaydı tesis edilmemiş ise emniyet makamlarından alınacaktır. Yüksek öğrenim için gelenlerin KKTC’deki üniversitesinden resmi kabul belgesi İş için seyahat edenlerin KKTC’de bulunan şirketten resmi davet yazısı NOT: KKTC limanlarından girişte Polis Muhaceret memurunun soracağı sorulara tatminkâr cevap verenlere en fazla (doksan) gün süreyle KKTC’ye giriş ve kalış izni verilmektedir.


Böylece yabancı biriyle evlilik prosedürü arasında önemli bir zaman kaybı olan onaylatma işlemleri de apostil ile kısalmış oluyor. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey, apostil onayı almış tüm belgelerin.


Hukuki tecrübesi ile Büromuz pek çok konuda sizlere Hukuki Hizmetler sunmaktadır. Daha önceki sürü belgesinde belirtilmemişse, kan grubu belgesi 4. TL Ehliyet değiştirmek için yazılacak.


Sürücü belge ücreti için istenen 67.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder