16 Eylül 2020 Çarşamba

Vekalet verilen kişi neler yapabilir

Vekâlet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Bunun cevabı yine vermiş olduğunuz vekaletnamenin içindeki yetkilere bağlıdır.


Tanıma ve tenfiz vekâletnameleri, boşanma ve yabancı mahkeme kararları için verilen vekâletnamelerdir. Bu tür vekâletnamelerde fotoğraf zorunludur. Borakent Sitesi yıl önce. Merhaba, BOŞ VEKALETNAME ne demek?


Yani bir öğrenci herhangi bir arkadaşına ya da akrabasına noter önünde diplomasını alması için vekalet verirse, bu kişi gidip üniversitenin ilgili bölümünden öğrenci adına diploma işlemlerini tamamlayabilir. Süresi olmayan vekaletler, vekalet veren vekaletten vazgeçerse, vekil istifa ederse veya vekalet veren kişi vefat ederse vekalet durumu son bulmaktadır. Ben miras davalarımız için bir avukata genel vekaletname verdim.


Vekalet verilen kişi neler yapabilir

Biz kardeşiz ve miras konusunda anlaşamıyoruz. Benim verdiğim vekalet genel vekaletname. Peki, vekalet verince ne olur? Verilen tapu vekaletnamesinde hangi işlemler belirtildiyse vekalet alan kişi sadece o belirtilen tapu işlemlerini yapabilir.


Söz konusu tapu vekaletinde eğer sadece konut satışı için vekalet alan tarafa izin veriliyorsa, sadece konut satışı yapılabilir. Tüzel kişi ünvanı söylerse, sorgulama ile ünvanı doğrulanır.


Eğer şahsın okuma - yazması yoksa şahitler huzurunda parmak basmak sureti ile imzalanır. Siz de bu maildeki nüfus cüzdanı fotokopisini bilgisayardan yazdırırsınız. Elinizdeki bu nüfüs cüzdanı fotokopisi ve sizin kimliğiniz ile beraber notere giderseniz vekalet verecek olduğunuz kişi olmadan da vekalet çıkartabilirsiniz.


Daha sonra çıkardığınız vekaleti posta yolu ile vekalet verdiğiniz kişiye gönderirsiniz. Sizin dediğiniz şekilde Kendisine satış yapamayacağı gibi tevkil yetkisiyle başkasına vekalet vermek suretiyle de kendi adına satışı gerçekleştiremez. Vekâlet, bir kişiye herhangi bir konu hakkında resmi kurumlarda bizim adımıza iş yapabilmesi için verdiğimiz yetkidir. Vekil kendisine görev verilen işi yerine getirmekle sorumludur.


Avukat vekalet tutarı, avukat danışmanlık ücretinden değişik olarak avukat-müvekkil ilişkisi olan durumlarda ödenen ücrettir. Eğer mahkemede bir avukatla çalışacaksınız, avukatınız sizin adınıza dosyanızı takip edecek ve öteki işlemleri yürütecekse avukat vekalet tutarı ödemeniz söz mevzusu olacaktır.


Vekalet verilen kişi neler yapabilir

TC vatandaşı olduktan sonra her hangi bir konsolosluğa başvurarak istediğiniz kişiye vekaletle kredi kullanımı için bir vekalet çıkartıp kredi başvurusu yapabilir ve istenildiğinde bu kredinin çekim işlemlerini de sağlayabilirsiniz. Pek çok işlem için velakat gerekebilir. Peki bu işlemler nasıl yapılır, nasıl iptal edilir, neler gerekir? Bu soruların yanıtını sizler için derledik.


Elbette verilen vekaletler başlangıçta belirlenen sınırlar ölçüsündedir. Yani vekaleti verdiğiniz kişi sizden her şey için vekalet almış olmaz.


Boğazı ağrıyan kişi evde neler yapabilir ? Alerjisi olanlar alerji yapabilecek kumaşlar kullanmamalı. Evde gargara ve benzeri spreyler, pastiller boğaz için yararlı olur. Vekalet nasıl verilir? Ayrıca vekâletnamede vekile verilen görevler açıkça belirtilmelidir.


Vekalet verilen kişi neler yapabilir

Reşit akli dengesi yerinde olan birinin kendisini temsil etmesi için verilen yetkidir. Herhangi birine vekalet vermek için kimlik yeterli olur bazı durumlarda ekstra evrak gerektirebilir.


Kurban ibadeti dini hükümler çerçevesinde vekalet sahibi tarafından vekil tayin edilen kişi veya kurumlar aracılığı ile yerine getirilebilmektedir. Her ne kadar kalben niyet edilerek vekil tayin edilebilse dahi, vekaletle kurban kesim hizmeti sunduğumuz her bir vekalet sahibini telefon ile arayarak vekaletini alır ve kesim sürecini başlatırız. Azilname vekalet verilen kişi kimse ona gönderilmelidir. Sual: Kurban için vekâlet nasıl verilir?


CEVAP Maddeler hâlinde bildirelim: 1- Kurbanı başkasına kestirirken, kalben niyet edip, (Allah rızası için bayram kurbanımı kesmeye seni vekil ettim) demek yeterlidir. Kurbanı başkası alıp başkası kesecekse, (Bayram kurbanımı almaya, aldırmaya, kesmeye ve kestirmeye seni umumi vekil ettim) der.


Noter vekalet iptali adımları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder