24 Haziran 2020 Çarşamba

Tahliye taahhütnamesi ile tahliye

Bu taahhüt gereğince kiralanan bir taşınmazların müddeti bittikten sonra kiracının çıkmaması halinde takip başlatılabiliyor. Aşağıda yazılı şekilde yapılacak bir tahliye taahhütnamesi örneği yer almaktadır.


Bu metni boş bir akağıda çıktı almak suretiyle kiracınıza imzalatarak tahliye taahhüdü alabilirsiniz. Yazılı tahliye taahhüdü ile kiracı, kendine tanınmış olan korumalardan vazgeçmektedir. TAHLİYE TAAHÜTNAMESİNİN ŞARTLARI NELERDİR ?

Taahhüt yazılı olmalı. Kişi tahliye taahhütnamesi vermişse icra dairesine ya da mehkemeye başvurularak kişinin tahliyesi istenebilir. Tahliye taahhüdü verilmeli.


Kira kontratı imzalanıp, üzerinden makul bir süre geçtikten sonra tahliye taahhütnamesi imzalanabilir. Hazırlanan tahliye taahhütnamesi ile kiracı tahliyeyi şartsız olarak beyan etmiş oluyor.


Yargıtay, tahliye taahhüdünün kira sözleşmesi ile birlikte yapılması halinde geçerli olmadığını kabul eder. Yargıtay’a göre kiracı, kiralama konusunda istekli olduğu için taviz vermeye açıktır.


Mal sahibi de bundan istifade ederek tahliye taahhütnamesi alabilir.

Ancak arada kira sözleşmesi falan yok. Ve kiracı ay sonrası için çıkacağına dair noterden tahliye taahhütnamesi verdi. Nisan tarihi geçmesine rağmen evde oturanlar evi boşaltmıyor. Yasal olarak yaptırımım ne olabilir.


Ayrıca kiracının oturduğu ay için kirasını bana ödemesi gerekiyordu onu da ödemiyor. Görüşleriniz için şimdiden.


Kiracı evi tahliye edeceği tarihi tahliye taahhütnamesi ile beyan ettikten sonra söz konusu tarihte evi boşaltması gerekmektedir. KONUT kiranızı ödemezseniz kalan ayların tamamını ödemek zorunda mısınız? Kiracı tahliye taahhütnamesi kiracı ile mal sahibi arasında yaşanacak olan problemlerin de önüme geçer.


Bu şekilde kiracı yasal bir şekilde evi ya da işyerini boşaltmış olur. Sözleşmenin düzenlenmesinden sonra 21. Ben ise aylık olarak hesabına yatırmak istiyorum kabul etmiyor. Geçen sene kontrat yaparken ayrıca tahliye taahütnamesi vermiştim.


Bunu öne sürekek ya peşin verirsin yada boşaltmamı istiyor ne yapmam lazım lütfen yardım. Kanun uyarınca, mevcudiyeti halinde kiralayana taşınmazın tahliyesini talep etme yetkisi veren, kira sözleşmesinden bağımsız olarak, bir taşınmazı kiralayan kiracının belirli bir sürede.


Her ne kadar kiracı ile birlikte otursalar dahi kiracının eşi, çocukları ve başkaca yakınlarının vermiş olduğu tahliye taahhüdü geçerli değildir. Diğer önemli koşul ise tahliye taahhütnamesini hazırlarken, özgür irade ile belirlenmiş bir tarih olarak hazırlanmış olmasıdır.

Bu iki şartta uyulmadığı durumda tahliye taahhütnamesi geçersiz olarak kabul edilebilmektedir. Taraflar arasında var olan kira sözleşmesi sonucu kiracının kira sözleşmesine konu gayrimenkulü belirli bir tarihte tahliye edeceğini yazılı irade beyanıyla belirlemesine tahliye taahhütnamesi denir. Arkadşlar tahliye taahhütnamesi ile direkt sulh hukuta dava açmak mı daha sağlıklı olur yoksa icra takibi ile tahliyesini talep etmek mi?


Bu tahliye taahhütnamesine dayanarak nasıl bir dava açabiliriz? Bu makale hakem incelemesinden geçmiştir. Bunun yanı sıra tahliye taahhütnamesi ile kira başlangıç tarihinin aynı olmaması gerekmektedir.


Kiralayan ile kiracı arasında olan anlaşmazlıklarda kiracının evi sorunsuz boşaltması için tahliye taahhütnamesi yapılıyor. Kira hukukunda kiracıyı tahliye etmenin birkaç yolu vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder