4 Haziran 2020 Perşembe

Tahliye taahhütnamesi ile tahliye ne kadar sürer

Tahliye taahhütnamesi davası ne kadar sürer? Taraflar arasında var olan bir kira ilişkisi sonucu, kiracının kira sözleşmesine konu gayrimenkulü belirli bir tarihte tahliye edeceğini, yani boşaltacağını, yazılı irade beyanı ile belirlemesine tahliye taahhütnamesi deniyor.


Yukarıda bahsettiğimiz prosedür sorunsuz işlerse, yani kiracı itiraz etmez fakat kendisi de tahliye etmez ise, tebliğ vs işlemler için geçecek süre hesaba katıldığında, tahliyenin ay süreceğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla tahliye davası ne kadar sürer sorusuna net bir cevap verilemez.


Dava sürecini kısaltmak amacıyla belgelerin eksiksiz tamamlanması, yaşanacak olumsuzluklaın önüne geçilmesi için alanında uzman bir avukat la çalışılması yararlı olacaktır. Kanun’un izin verdiği nedenlerden dolayı kiracılarına tahliye davası açmış ve kazanmış ev sahipleri, kira tahliyesi ne kadar sürer sorusuna yanıt aramaktadır.


Bu taahhüt kiracı tarafından koşulsuz bir şekilde yazılı ve imzalı olarak verilmelidir. Aşağıda yazılı şekilde yapılacak bir tahliye taahhütnamesi örneği yer almaktadır.


Bu metni boş bir akağıda çıktı almak suretiyle kiracınıza imzalatarak tahliye taahhüdü alabilirsiniz. Kira hukukunda kiracıyı tahliye etmenin birkaç yolu vardır. Hukuk Portalına Kopyala. Bu taahhütname ile kiracı taşınmaz malı ne zaman tahliye edeceğini bildirmektedir.


Davacı vekili, dava dilekçesinde, davalının kiralananda 1. Kira alacağınızla ilgili olarak da tercih size kalmış. Mahkemenin gerekçeli kararı alındığında hemen tahliye istenebilir. Ancak gün süreli takip yaparsanız.


Taraflar arasında var olan kira sözleşmesi sonucu kiracının kira sözleşmesine konu gayrimenkulü belirli bir tarihte tahliye edeceğini yazılı irade beyanıyla belirlemesine tahliye taahhütnamesi denir. TAHLİYE TAAHHÜDÜNÜN GEÇERLİLİK ŞARTLARI. Kiracı ile kiraya veren arasındaki kira sözleşmesi için herhangi bir şekil zorunluluğu getirilmemiştir.


Kiracının tahliye taahhütnamesi verebilmesi için kira sözleşmesi yapıldı tarihten itibaren belirli bir sürenin geçmesi gerekmektedir. Kira sözleşmesi sözlü, adi yazılı ya da resmi şekilde yapılmış olabilir. Türk hukukunda kiracı ve kiraya veren ilişkisi, KİRA SÖZLEŞMESİ adını verdiğimiz sözleşmede hüküm ve sonuca bağlanır.


Aksi takdirde tahliye taahhütnamesi geçersiz sayılır. Kiracı eğer tahliye taahhüt belgesinde belirtilen son güne kadar evi boşaltmadıysa ev sahibinin ihtarname çekerek dava ve icra yoluna gitme hakkı vardır.


Mahkemece, davacı alacaklıların, davalı borçlu şirket aleyhine takip yaptığı, örnek nolu tahliye emri gönderdiği, takibin dayanağının 17. Nisan tarihi geçmesine rağmen evde oturanlar evi boşaltmıyor.


Kiraya veren de bu belgeye imza atabilirse de hukuki yönden bir zorunluluk yoktur. Kiracı evi tahliye edeceği tarihi tahliye taahhütnamesi ile beyan ettikten sonra söz konusu tarihte evi boşaltması gerekmektedir. Kiracı tahliye taahhütnamesi kiracı ile mal sahibi arasında yaşanacak olan problemlerin de önüme geçer.


Bu şekilde kiracı yasal bir şekilde evi ya da işyerini boşaltmış olur. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ncı maddesi ile. Kiracı tahliye süresi, kiracının kira kontratının bitimine gün kala evi boşaltacağını bildirmesi ile başlar.


Kiracının gayrimenkul sahibine evi boşaltacağını belirttiği tarihe uyması gerekir. Kira tahliye davaları en az 6-ay sürer, hatta ben sana birkaç da tüyo vereyim, uygula, dava seneyi bulur. Pek çok kişi tahliye taahhütnamesi ne işe yarıyor bilmiyor.


Borçlar Kanunu 352. Kiracı ile yapılan sözleşme içerisinde kiracının evi ne zaman boşaltacağı belirli olmalıdır. Daire taahhütnamede. Noterden ihtarname çekmek yerine kiracıdan 01.


Kontratın süresi 01. Kiracıyla birlikte oturan aile fertlerinden birinin yaptığı taahhüt geçerli olmaz. Birden fazla kiracı olması halinde, tahliye taahhüdünün geçerliliği için taahhüdün tüm.


Ev sahibi, kira kontratının dönem sonunda ya da fesih tarihinden itibaren bir ay içinde açacağı dava ile tahliye sağlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder