22 Mayıs 2020 Cuma

Romanya vize randevu

ROMANYA VİZE İŞLEMLERİ. Başvuru işlemini gerçekleştirmeden önce ziyaret amacınızın net olması.


Gerekli evraklar konsolosluklardan alınan randevu saatine kadar tamamlanmış olmalı ve randevu saatinde evraklar eksiksiz. Hususi (yeşil), hizmet (gri) ve diplomatik (Siyah) pasaportu olanlar ay içinde ülkeye giriş yaptığı günden itibaren gün süreyle vizeden muaftır. Vizeye ihtiyacım var mı?


Bunlardan ilki çoklu girişli bir Schengen vizesidir.

Devamı ASKERİ DÜZENLEME no. Yurt dışı vize işlemleri için Fransa vizesi almak için bir takım vize başvuru işlemleri bulunmaktadır. Belirtilen seçeneklerden uygun olan seçilerek, randevu teyidi alınmaktadır. Sonrasın Konsolosluk temsilcileri randevunuzu mail olarak tarafınıza otomatik olarak bildirmektedir.


Ne yazık ki vize almak için vaktimiz sınırlıydı. O yüzden vize başvurusunu İstanbul’da hizmet veren. Başvurunuzu gerçekleştirmek için randevu almak zorunludur.


Göçmen olmayan vize adayları, randevu tarihinden en az iki iş günü önce internet üzerinden yeni elektronik başvuru formu DS-1doldurmalıdır. DS-1formunu doldurduktan sonra, müracaatçıların kişisel bilgilerinin ve barkod onay numarasının olduğu onay sayfasını.

Başvuru sahiplerinin başvuru tarihi ve gidiş tarihi arasında en fazla gün öncesinden başvurusunu gerçekleştirmeleri gerekmektedir. E- vize sistemiyle, ikamet adresinizin yetki alanındaki konsolosluğa başvuru yaparak randevu alınabileceği gibi, vize alma işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla vize danışmalığı şirketlerinden de yararlanmak.


Ancak geçerli kriterleri karşılayamadığı ve Romen hükümetinin yaptığı yolsuzluklardan dolayı henüz Schengen alanına kabul edilmemiş. Müşterilerimize, seyahatleri öncesi vize işlemlerinde rahat ve kolaylık sağlamak amacıyla, randevu ve başvuru oluşturmalarında danışmanlık ve refakat hizmeti vermekteyiz.


Sizler için evrakların hazırlanması aşamasından, vize başvurunuzun sonuçlanmasına kadar ilgileniyor, işlemlerinizi bizzat takip ediyoruz. Tüm turistik, ticari, transit ve aile ziyaret vize başvuruları ile ilgili gerekli evraklar, detaylı bilgiler, oturum izni ve vatandaşlık işlemleri.


Randevusuz kesinlikle hiçbir işlem yapılamaz. Firmamız tarafından yapılan bu işlemler doğrultusun da sağlıklı ve güvenilir bilgiye.


Online randevu sisteminden alınan randevuya göre belirtilen gün ve saatte gerekli evraklar tamamlanarak Romanya Konsolosluğu vize başvuru merkezinde bulmak gerekir. Başvuru esnasında Romanya hükümetinin vize başvurusu yapan kişilerden istediği evrakları da eksiksiz bir biçimde tamamlamak gerekir.


Romanya, Orta Avrupa’nın güney doğusunda, Balkan Yarımadası’nın kuzeyinde bulunan bir ü. Romanya vize başvurusunda bulunmak için ilk olarak randevu oluşturmanız gerekmektedir. Polonya İstanbul Başkonsolosluğunun yetki bölgesi kırmızı alanları kapsamaktadır.


Harbiye, Altunizade, İzmir, Gaziantep ve Trabzon şubelerimizden yaptığınız başvurular başkonsolosluk tarafından inceleneceği için sadece kırmızı bölgelerde ikamet eden veya okuyan kişilerin başvuruları kabul edilecektir. Romanya, Fransızca’yı ana dili olarak kullanan veya Fransız dili veya kültürüyle özel bir bağlantısı olan hükümetlerin bir kuruluşu olan Francophonie’nin bir üyesidir.


Rumen, Athos Dağı’nın (Yunanistan) özerk manastırında dini hizmetlerin yürütüldüğü beş dilden biridir. Kısa süreli Romanya oturum vizesi almak isteyen Türk vatandaşları günlük konaklama için başvuruda bulunmalıdırlar.


Kısa süreli vize başvuruları arasında resmi görev, turizm, kişisel ziyaret, iş, nakliyat, bilimsel, kültürel, tıbbi tedavi bulunmaktadır. Bu şekilde vize başvurusunda bulunan kişiler vize sürelerini uzatamamaktadırlar.

Uzun süreli oturum vizesi. Ulusal vizeler, Schengen bölgesinde günü aşan ikamet süreleri için geçerlidir. Ayrıca randevusu olmayan kişiler evrak teslimi ve parmak izi verme işlemlerini de yapamazlar. Bu neden ile süreci sıkıntıya sokmamak ve vize başvurusunu hızlı bir biçimde sonuçlandırmak için öncelikle randevu işlemlerini halletmek gerekir.


Sizin için randevunuzu almamızın yanı sıra biyometrik veri ibrazınızı da yetkili olarak gerçekleştirebilmekteyiz. Romanya vizesine bir başka başvuru yolu ise, EVIZA platformu üzerinden online olarak başvuru yapmaktır.


Ancak bu başvuru türü tüm vize türlerini kapsamamakla birlikte çeşitli kısıtlamalara da sahiptir. Hafta içi Cuma günü hariç sabah. Online başvuru yapılıp randevu alınması ve parmak izi verilmesi gerekmektedir.


Başvuruyu zamanında gerçekleştirmeniz tavsiye edilir. Mevcut düzenlemeler gereği, vize başvurularının gün içerisinde sonuçladırılması gerekmektedir. Romanya vatandaşı olmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, başvurularını Romanya Başkonsolosluğu’na yapmalıdır.


Resmi kurumdan randevu alıp gittikten sonra size bir dosya teslim edilecektir. Dosya içerisine hangi evrakları yerleştirmeniz gerektiği dile getirilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder