29 Nisan 2020 Çarşamba

Polonya vizesi ile hangi ülkelere gidilir

Yani eğer vizeyi Fransa’dan almışsanız seyahate Fransa ile başlamanız. Bu ülkelere vizesiz gidebilir ve dilediğiniz gibi seyahat edebilirsiniz.


Peki vizesiz ülkeler nelerdir, hangi ülkelere vizesiz gidilir, vize istemeyen ülkelerin isimleri nedir? Bu durumda öğrencilerin aklına ‘’Öğrenci pasaport ile hangi ülkelere gidilir ? Başkent Varşova sokaklarında dolaşırken kendinizi bir film sahnesi içerisinde hissetmeniz muhtemel.


Bütçe dostu bir ülke.

Vizesi İle Hangi Ülkelere Gidilir ? Bizim en çok kullanığımız ülke ismi İngiltere. Ama İngiltere dediğimizde Birleşik Krallık (United Kingdom) ve Büyük Britanya (Great Britain)’ nın sadece bir ülkesinden bahsettmiş oluyoruz.


Adı üzerinde Amerika vizesi 🙂 ama gelin görün ki başka ülkelere giriş hakkı da sağlıyor şu kağıt parçası ! Bu ülkeler öyle çok fazla değil, aslından tek bir tane diyebilirim. Bu site, bilmeniz gereken diğer faydalı bilgilerle birlikte, başvurunuzun yapılması ve alınması süreciyle ilgili bilgiler sağlar. Tüm bunlara ek olarak yeşil pasaport sahiplerinin ayrıca vize alma zorunluluğunun olmadığı diğer ülkeleri de listeledik.


Bu konuda bu ülkeler gümrük kapılarında sorun çıkarmıyor.

Aslında hukuki olarak da bir vizeyle diğer ülkelere girip. Parmak izi ibrazı ve evrak teslimi yapılmasından. Polonya vizesi için çıkış süresi 7-iş günüdür. Devlet memurlarına, emeklilerine ve çocuklarına verilen yeşil pasaportlar, pek çok ülkeye vizesiz giriş olanağı sağlıyor.


Seyahati seven herkes tatil veya iş ile ilgili sebeplerle yeni ülkeler görmek için büyük. Türklerin vizesiz gidebileceği ülkeleri öğrenmek için makalemizi mutlaka okuyunuz. Vize başvuruları ve diğer bilgiler için zaman kaybı yaşamayın. Hangi havayolu ile geldiğinizin bir önemi yok.


Türkiye cumhuriyeti bir çok komşu oldu�. Air France ile Paris aktarmalı Mexico City uçak bileti aldığınızda Fransa transit vize istemiyor. Yeşil pasaporta vize isteniyor, aynı. Schengen ülkelerinde kalmanız mümkün değil.


Bhutan vizesi almak hem kolay hem zor. Ancak bu sayı yıldan yıla değişmektedir. Seyahat edecek kişiler yurt dışı seyahatlerinde daha çok hangi ülkelere vizesiz gidilir bunu merak ediyor. Eğer aylık süreç içerisinde bu günlük sınırı doldurursanız bu süreç bitene.


Bu süre ülkeden ülkeye değişmekle birlikte ila arasında olabilmektedir.

Evlilik dolayısıyla alınan oturma izni ile yanında Bulgar vatandaşı eş olması koşuluyla kişiler Yunanistan’a giriş yapabilir. Bulgaristan’dan alınan oturma izni ile Yunanistan’a gitmek mümkündür. Son yıllarda ülkemizin çoğu girişimiyle vizeyle gidilen ülkelerin çoğunluğunda bu sorun ortadan kalktı.


Listedeki ülkelere seyahat etmek için evrak toplama derdi ile uğraşmanıza, konsolosluğa gitmenize ve bir ücret ödemenize gerek yok. Avrupa’da Vize İstemeyen Ülkeler Listesi Avrupa ülkelerinin bordo, gri, yeşil ve siyah ülkelere vize serbestliği aralığı gün ve yıldır. Pekçok insan vizeyi aldıktan sonra diğer ülkelere de gidip gidemeyeceğini merak etmektedir.


Otobüslerde bazen durak ismi yerine tabelada o gün hangi ismin günü olduğu geçer, bu günlere doğum gününden daha çok ilgi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder