24 Nisan 2020 Cuma

Plakadan ceza sorgulama

Bu hizmeti kullanarak, adınıza tescilli araç plakasına son bir yıl içerisinde yazılan trafik cezalarını sorgulayabilirsiniz. Trafikte farkında olmadan sebep olabileceğiniz trafik kuralları ihlalleri sebebiyle karşılaşabileceğiniz cezaların sorgulama işlemlerini düzenli olarak gerçekleştirmeniz size büyük bir rahatlık sağlayabilir. SMS ile plakanıza yazılan trafik cezalarını öğrenmek için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın SMS uygulamasını kullanabilirsiniz.


Uygulamayı kullanmak için sırayla “TPC – Plaka – Araç Tescil Tarihi – T. Bu kapsamda sizler de kolay bir şekilde e-devlet üzerinden plakadan araç sorgulama yapabilirsiniz. Etiket: plakadan ceza sorgu.


Araç Ceza Sorgulama ve kredi kartı ile ödeme hizmeti, vergi dairelerinde kayıtlı tüm araçlar için verilmektedir. Motorlu Taşıtlar Vergisi taksitlerinden vadesi geçenler de bankalardan ödenebilmektedir. Kredi Kartı ile ise geçmiş yıllar da dahil bu sayfadan sorguladığınız tüm borçlarınızı ödeyebilirsiniz.


Sadece plakadan trafik cezası sorgulama yaparak, aracın son yıl içindeki isme kayıt edilen plakasına yazılan cezalar görüntülenebilir. Plakadan Ceza Sorgulama Yapıldığında Ulaşılacak Bilgiler. Banka müşterileri kendi bankalarının şubelerine giderek, internet bankacılığını kullanarak ya da çağrı merkezine ulaşarak araçlarına ait trafik sigortalarını görebilirler.


Bu geliştirilen sistemler sayesinde vakit kaybetmeden vaya herhangi bir ücret ödemeden plakadan ceza sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün sitesinden yapacağınız plakadan ceza sorgulama işlemi ile başlayalım.


Aynı zamanda ikinci el oto alım satımlarında, müşteri satın alacağı aracın mazisinde ödenmemiş vergi ya da sigorta borcu olup olmadığını bu uygulama ile öğrenebilmektedir. Gelen ekrandaki kutucuklara a soya kimlik numarası ve doğum tarihi gibi bilgiler girildikten sonra doğrulama yapılır.


C Kimlik No, Araç plakası, Cezanın yazıldığı il, Cezanın yazıldığı ilçe, Cezanın yazıldığı tarih, Cezanın yazıldığı saat, Toplam yazılan ceza tutarı. Ardından borç sorgulama için aracın plakası, tescil belgesinin numarası ve serisi girilierek sorgulama tamamlanır. Araç plaka sorgulama işlemi ile pek çok bilgiye ulaşılmasına rağmen araç sahibinin.


Plakadan ceza sorgulama

GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) internet vergi dairesini kullanabilirsiniz. Araç sorgulama yapmak için bir kaç yöntem bulunmaktadır. Bu yazımızda bu işlemlerin neler olduğunu bulmakla birlikte uygulamalı olarak ayrıntılı bilgiye de sahip olabileceksiniz. Plakayı kullanarak ceza sorgulama işlemini yaptığımız kurumları sıralayacak olursak Gelir İdaresi Başkanlığı, E-Devlet kapısı ve Emniyet Genel.


Eds trafik cezası sorgulama, radar cezası sorgulama ve kişi üzerine kayıtlı araçlara dair plakadan trafik cezası sorgulama işlemleri e-Devlet. Ceza durumunda sorgulama yapmazsanız cezanız katlanarak yıllar sonra katlanmış halde size gelecektir. HGS Bakiye Sorgulama için hesap bilgileri gerekirken, geçiş ihlalleri kaynaklı HGS Ceza Sorgulama içinse araç plakasının girilmesi yeterli olmaktadır.


HGS ile ilgili herhangi bir sorununuzun kalmamasını temenni ediyoruz. Bu yüzden ‘ plakadan ceza sorgulama ’, ‘ plakadan borç sorgulama ’ gibi işlemlerinizi aksatmadan sık sık kontrol etmenizde fayda var diyebiliriz. Trafik cezası sorgulama yöntemleri ile en azından hafta bir kere falan adınıza kesilmiş cezaları kontrol etmenizi öneririm.


Bu sayede eğer plaka numaranızdan kesilen ceza işleminiz varsa haberdar olabilirsiniz. Bu neden bu kadar önemli bazen ceza makbuzları elinize ulaşmayabiliyor. Bu durumda kesilen cezadan haberdar.


Plakadan ceza sorgulama

Plaka ceza sorgulama da bu anlamda önem temsil taşımaktadır. Aşağıda verdiğimiz e-Devlet Kapısı adresine girerek, sayfanın üst kısmında bulunan “Giriş Yap” bağlantısına tıklayınız. Kimlik Doğrulama Sistemi sayfasına yönlendirecektir. Daha önceleri ev adresine gönderilen cezaların yerini artık cep telefonları ve uygulamalar almıştır.


Alternatif olarak EGM’nin resmi web sitesine de giriş yapılabilir. Aşağı bölümdeki başlıklarda plakadan araç ceza sorgulama işleminden ve bu işlemin nasıl yapıldığından bahsedeceğiz.


Vereceğimiz bilgileri adım adım takip ederek ceza sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Artan iş gücüne bağlı olarak devletin kurumları edevlet işlemlerini internet üzerinden online ortamlarda, vatandaşlara açarak hem vatandaşın hızlıca bilgiye ulaşmasını hem de kendi iş yükünü hafifletme.


Plakadan ceza sorgulama

Her şey vatandaş için düzenlenmiş. Yeni sürpriz cezalara hazır değilsek hemen sorgulayalım ve kötü sürprizlerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder