26 Mart 2020 Perşembe

Otoparka çekİlen araç ücreti

Geri Ekonomi Çekilen aracım nerede, hangi otoparkta? Araç çekme ücreti ne kadar? Otoparka Çekilen Araçlarda Çekici Ücreti.


Park cezalarında çekici ücreti de araç sahiplerinin merak etiği konularda biridir. Ancak bu alanda net bilgiler verilmesi yanlış olacaktır.


Daha fazla durursa gün üzerinden ödeme yapılır.

Sürücüler SMS yerine e-Devlet sistemine giriş yaparak da plaka ile çekilen araç sorgulamalarını yapabilirler. Sürücülerin yanlış yerlere park etmeleri halinde ise başta park cezaları olmak üzere farklı yaptırımlar hayata geçirilmektedir.


Bu yazımızda çekilen araç otopark ücreti ve otoparka çekilen araç nasıl alınır hakkında detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Trafik Komisyonu yaptığı son toplantıda araç çekici ve otopark hizmetlerinin ücretlerini belirledi. Bu sure içerisinde aracın sahibi aramaz ya da ilgilenmezse o zaman araç devlet hazinesi tarafından satışa çıkarılır ve bedel.


Tabi ki ödemeniz gereken ceza bedeli yalnızca çekici ücreti değil bir de aracınızın çekildiği parka ödenmesi gereken park etme ücreti vardır. Maliye Bakanlığınca belirlenen park fiyatı ise günlük TL’dir.


Aracınızın parkta kaldığı gün kadar ödeme yapmanız gerekir.

Trafik Vakfı çekilen araçları yine vakıf tarafından işletilen otoparklara kaldırıyor. Farklı semtlerdeki bu otoparklardan araçlarınız çekildiğinde hatalı park ücreti, çekme ücreti ve otopark ücreti ödeyerek aracınızı alabilirsiniz.


HİZMETLER VAKFIN ARAÇ ÇEKME - KURTARMA FAALİYETLERİ. Bu işlemlerden bir tanesi de otoparka çekilen araç sorgulama işlemi.


Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) resmi sayfası üzerinden ve internet üzerinden birçok devlet dairesi işleminin. Aracın çekilme nedeni yanlış yere park etme, trafik sigortasını yaptırmama ya da icra iflas kanunu ve amma alacağı ise çekilen araçlar otoparka götürülür.


Park nedeniyle otoparka çekilen araçların otopark ücreti ve aracın çekilme masraflarının ödenmesiyle teslim alınması mümkün iken diğer sebeplerle çekilen araçlar için araç sahiplerinin izlemesi gereken yol. Kimlik numaranızı doğrulamanız gerekmektedir.


Bilgileriniz doğru olmak kaydıyla herhangi bir aracı sorgulayabilirsiniz. Bir merkeze bağlı olmaksızın yürütülen bu uygulama, beraberinde hem çekici ücretlerinde fiyatların değişkenlik göstermesine, hem de çalıntı ihbarlarının artmasına sebep oluyor. Aracı çekilen sürücüler ise hangi otoparka götürüldüğünü bulmak için oldukça çaba harcıyor. Bu yazımızda e – devlet otoparka çekilen araç sorgulaması nasıl yapılır sorusunun cevabını vereceğiz.


Bunlar, ‘‘Balgat, Dışkapı ve İstanbul yolundaki otoparklarımızdır’’ dedi. Burada otopark ücreti ile ilgili aracın yeni sahibinin herhangi bir sorumluluğu yoktur. Borçtan aracın eski sahibi olan yani icralık olan kişi sorumludur. Zaten satışın yapılması ile birlikte icra dairesi tarafından tüm ödemeler.


Mahkemece, taraflar arasında otopark sözleşmesi bulunmadığı, sigorta bedelini ödeyen davacı … şirketinin araç malikinin haklarına halef olduğu, emniyet tarafından aracın otoparka çekilmesinden ve ücretinden davacının sorumlu tutulamayacağı gerekçesiyle aracın bedelsiz olarak davacıya teslimine karar verilmiş, davalı vekilinin temyizi üzerine Özel Dairece taraflar. Sadece aracın çekilmiş olduğu otopark, aracın park edilmiş olduğu yere bakılırsa değişim göstermektedir.


Bu durumda pek fazlaca sürücü aracının nereye çekildiğini bilmediği için aracını geri almakta güçlük çekmektedir.

Trafikte kısa süreli işiniz için park ettiğiniz arabanın yanlış yerde olması ya da trafiği kapatması nedeniyle polis çekicileri tarafından çekilmekte ve otoparka götürülmektedir. SMS ile bilgi verilmesi talep edilmişti. Emniyet bu soruna ilişkin olarak yeni bir sistemi devreye aldı.


ARACIN OTOPARKA ÇEKİLME CEZASI NE KADAR? Yasaklı yere park edilen araçlar emniyete ait trafik vakfı tarafından otoparklara çekiliyordu. Bunun için de aracı çekilen kişiden lira parka çekme ücreti alıyordu.


Artık trafiği aksatmadığı müddetçe araçlar çekilmeyecek, sadece yasaklı yere park cezası kesilecek. Yerel mahkemenin icra takibinin durdurulması için açılan davayı reddetmesinin ardından avukat Özer, dosyayı temyize götürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder