5 Şubat 2020 Çarşamba

Mesafeli satış sözleşmesİ cayma hakkı

Satıcı, alıcı tarafı cayma hakkı konusunda bilgilendirmekle yükümlüdür. CAYMA HAKKINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME. Bu ödeme tüketiciye herhangi bir masraf veya yükümlülük getirmeden tek seferde yapmalıdır. The overall total value of mesafeli satış sözleşmesi cayma hakkı kaç gün all prizes awarded in the contest will depend on the contest settings determined by you, the commissioner.


Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayri maddi mallara ilişkin sözleşmeler. Tuğsan YILMAZ on Apr Rating: 5.

Günümüzde e-ticaretin yaygınlaşması ile birlikte yepyeni borç ilişkileri ortaya çıkmakta ve yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulmaktadır. SATICI: Ünvanı: Dokuz Yazılım Tic.


Adresi : Bereketzade Mah. Yönetmelikle belirleneceği hükme bağlanmış, Kanunun 48. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’ un 48. Balaban Fıstık Gıda San.


ALICI”) arasında akdedilmiştir. Bunun aksi durumunda cayma hakkı tüketici için günle sınırlı olmayacaktır.


Bu hakkın kullanılması için son tarih cayma süresinin bittiği tarihten sonraki yıl sonuna denk gelecektir.

Etiket: mesafeli satış sözleşmesi cayma hakkı dilekçesi. Kategori: İtiraz, Kurumsal. Hizmet sunumuna ilişkin mesafeli sözleşmelerde ise, bu süre sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlar. Cayma Hakkı Dilekçesi.


Ayrıca, niteliği itibari ile iade edilmeyecek ürünler, tek kullanımlık ürünler, kopyalanabilir yazılım ve programlar, hızlı bozulan veya son kullanma tarihi geçen ürünler için cayma hakkı kullanılmaz. Niteliği itibariyle iade edilemeyecek ürünler : Tek kullanımlık ürünler, tüketim malzemeleri, kopyalanabilir yazılım ve programlar, hızlı bozulan veya son kullanım tarihi geçen ürünler için cayma hakkı kullanılamaz. Müşteri, Satıcı’ya ait iyicuceler.


Internet sitesinde sözleşme konusu ürünün temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimata ilişkin ön bilgileri okuduğunu, bilgi sahibi olduğunu, elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Alıcı, satışa konu ürünlerin temel nitelikleri, satış fiyatı, ödeme şekli, teslimat koşulları vs. Sözleşme hükümlerince kabul ve beyan eder.


Tarafınızla yapılan mesafeli satış sözleşmesi, sözleşme kurulduğu tarihten itibaren (üç) yıl boyunca Satıcı tarafından elektronik ortamda saklanacaktır. MADDE - (1) Mesafeli sözleşmelerde tüketici, yedi gün içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.


Kanunen internetten yapılan satışlarda ( mesafeli sözleşmeler ile satışlarda) tüketicilerin teslim aldığı tarihten itibaren cayma hakkı kapsamında gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiç bir gerekçe göstermeksizin malı reddederek ürünü iade hakkı mevcuttur. Alıcı, satıcının isim, unvan, açık adres, telefon ve diğer erişim bilgileri, satışa konu malın temel nitelikleri, vergiler dahil olmak üzere satış fiyatı, ödeme sekli, teslimat koşulları ve masrafları vs.


Resmi Gazetede yayımlanan Mesafeli sözleşmeler yönetmeliğinin “ cayma hakkının istisnaları” başlıklı 15. Madde hükümleri ve taraflar arasında elektronik ortamda onaylanan mesafeli satış sözleşmesinin 6. Ayrıca, tüketicinin özel istek ve talepleri uyarınca üretilen veya üzerinde değişiklik ya da ilaveler yapılarak kişiye özel hale getirilen, niteliği itibari ile hızlı bozulma veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan mallar söz konusu olduğunda tüketici cayma hakkını kullanamaz.


Teslim alınmış olan malın değerinin azalması veya iadeyi imkânsız kılan bir nedenin varlığı cayma hakkının kullanılmasına engel değildir. SÖZLEŞMEYİ ONAYLADIĞINIZ ZAMAN EKSİK OLAN ALANLAR SİSTEM TARAFINDAN OTOMATİK DOLDURULCAKTIR.

NÜSHA OLARAK BİRİ SİZE BİRİ BİZE SİPARİŞ EMAİLİ İLE BİRLİKTE GÖNDERİLECEKTİR. MADDE – SÖZLEŞMENİN KONUSU VE TARAFLAR.


WEB SİTESİ olarak anılacaktır) web sitesi üzerinden yapmış olduğu ürün ve hizmetlerin satışı ve ürünlerin teslimatı ile ilgili olarak. Doğal afetler, terör riskleri, halk ayaklanması, genel yas vb.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder