Her memur için bir özlük dosyası tutulur. Memur cüzdanında memurun adı,soyadı,doğum yeri,doğum tarihi ve görevi belirtilir.
Herhangi bir sebeple kurumdan ayrılanların memur cüzdanları geri alınır. Bu dosyada memurun adı ve soyadı, kütük sıra numarası, doğum yeri ve tarihi, cinsiyeti, medeni hali, nüfus hüviyeti cüzdanı ile öğrenim belgesinin dairece tasdik edilmiş suretleri, bakmakla yükümlü olduğu kimseler.
Memurların başarı, yeterlik ve ehliyetlerinin tespitinde, kademe ilerlemelerinde, derece yükselmelerinde, emekliye ayrılmalarında veya hizmetle ilişkilerinin kesilmesinde, hizmet gerekleri yanında özlük dosyaları göz önünde bulundurulur. Bu dosyaya, memurun atanmasından görevden ayrılmasına kadar geçecek süre içerisinde çeşitli bilgi ve belgeler konulur.
Memur kütükleri özlük işleri birimlerince tutulur. Devlet Memurları Kanununun "Memur bilgi sistemi, özlük dosyası" başlıklı 109. Kurumlar, Belediyeler, Müftülükler, Kaymakamlıklar vs.
SİCİL DOSYASI MADDE - Her Devlet memurunun bir sicil dosyası bulunur. Dosyaları ve Sicil Raporları.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığında, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığında ve Üniversite Rektörlüklerinde görevli her öğretim elemanı için bir özlük dosyası açılır. Sicil raporları da bu dosyada muhafaza edilir. Zamanla seninle ilgili kararnameler,terfiler,izinler,ödüller,ceza v.
Memur Cüzdanı Madde - Kurumlarca her memura kimlik belgesi olarak kullanılmak üzere memur cüzdanı verilir. Memurun sicil dosyasına sicil amirleri tarafından düzenlenen sicil raporları ile varsa Yargıtay İç Yönetmeliği gereğince yapılan denetlemeye ilişkin raporlar ve mal beyannameleri konulur. Kütük, cüzdan ve dosyalar özlük işleri servisinde tutulur ve saklanır. Bu program kar amacı güdülmeden Hikmet Yıldırım Kılınçarslan tarafından hazırlanmıştır.
Kanunu kapsamında olan iş ve işyerlerinin işverenleri için geçerlidir. SAYILI İŞ KANUNU’NUN İŞÇİ ÖZLÜK DOSYASI İLE İLGİLİ HÜKÜMLERİ İşçi özlük dosyası hakkındaki düzenlemeler 10. Tahmini okuma süresi: dk. Kanununa göre, işveren çalıştırdığı her işçi için bir özlük dosyası tutmak zorundadır.
Kanunu ve diğer kanunlar uyarınca düzenlemek zorunda olduğu her türlü belge ve kayıtları saklamak ve bunları istendiği zaman yetkili memur ve mercilere göstermek durumundadır. Kanun ve diğer kanunlar uyarınca düzenlemek zorunda olduğu her türlü belge ve kayıtları saklamak ve bunları istendiği zaman yetkili memur ve mercilere göstermek zorundadır.
Bu dosyada memur adı ve soyadı, kütük sıra numarası, doğum yeri ve tarihi, cinsiyeti, medeni hali, nüfus hüviyeti cüzdanı ilk öğrenim belgesinin dairce tasdik edilmiş suretleri, bakmakla yükümlü olduğu kimseler, öğrenim durumu, bildiği yabancı diller ve derecesi, yaptığı lisansüstü eğitimi, staj ve incelemeleri, sınıfı, derece ve kademesi, mecburi hizmetleri, askerlik durumu, adaylık ve asli. Bu dosyaya, memuriyete girişten itibaren memuriyetten ayrılıncaya kadar geçecek sürede çeşitli bilgi ve belgeler konulur.
Memurlar, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası esas alınarak kurumlarınca tutulacak personel bilgi sistemine kaydolunurlar. Personel özlük dosyası İş Kanunu’nun 75. Madde 5- Kurumlarca her memura kimlik belgesi olarak kullanılmak üzere memur cüzdanı verilir. MEMUR DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ.
Madde - Her Sivil memur işin atamaya yetkili amirin bulunduğu yerde ve atandırılmış bulunduğu Birlik Komutanlığı veya Kurum amirliklerinde bulunan birinci sicil amirinde olmak üzere iki özlük dosyası düzenlenir. Atama halinde birinci sicil amirinde bulunan özlük dosyası yeni atandığı birlik ve kuruma gönderilir.
Son dakika haberler. Okul çağına gelmemiş çocuğu bulunan binlerce memur, yarım zamanlı çalışmaya ilişkin yönetmeliği bekliyor.
Madde - İşveren çalıştırdığı her işçi için bir özlük dosyası düzenler. Kurum ve Kuruluş Yönetmelikleri Tertip: Resmî Gazete Tarihi: 04. Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına derhal gönderilir.
Bu nedenle önemlidir. Memurların işe başladıkları ilk andan itibaren işlenen güncel bilgileri yer alır. Ceza alan kişinin, yukarıda yazılan süreler içerisindeki davranışları, bu isteği haklı kılacak nitelikte görülürse, isteğinin yerine getirilmesine karar verilerek bu karar özlük dosyasına işlenir.
Kararların özlük dosyasına işlenmesi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder