21 Ocak 2020 Salı

Mazeret izni memur

Kanunu, memurlar için 6sayılı Devlet. Yasa işçiler için anne, baba, eş, çocuk ve kardeş ölümlerinin dışında mazeret izni alınmasını kabul etmiyor.


Bilindiği üzere devlet memurlarının 6sayılı kanununun ilgili maddelerinde sayılan durumların gerçekleşmesi halinde mazeret izni alma hakları bulunmaktadır. Bu mazeret izinlerinden doğum,ölüm evlilik v. Kanunda sayılan mazeretler dışından gün mazeret izni kullanan memur, aynı takvim yılı içerisinde ve aynı şekilde yeniden mazeret izni talep edebilir. Memur mazeret izni " Arama Sonuçları.


Bu durumda, memura en çok gün süre ile yeniden mazeret izni verilebilir. Anne ve babanın her ikisinin de memur olması durumunda, izin aynı anda sadece birisi tarafından kullanılabilir ve yıl içerisinde her ikisinin bu sebeple kullanacağı mazeret izni süresi toplamı günü geçemez.


Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü halinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir. Bir takvim yılı içerisinde toplam gün mazeret izni kullanan memura, talep etmesi halinde bazı hallerde ayrıca güne kadar mazeret izni verilmesi de mümkün olabilmekle birlikte, ilk günü aşan mazeret izni süreleri memurun yıllık izninden düşülmektedir.


Memurun mazeret izni kullanma halleri. Bu hallerin dışında da mazeret izni verilebilmektedir. Personelin amiri talebi değerlendirir ve uygun görmesi halinde güne kadar mazeret izni verir. Talep ederse kullanabilir.


Doğum yapan memur, hafta mazeret izni hakkına sahip olur. Analık izni de denen bu izin, bitiminden itibaren ilk altı ay içi günde saat, sonraki altı ay için ise saat emzirme.


Mazeret izni memur

Memurlara mazeret izni kapsamında verilecek olan izinlerde memur izin talebinde bulunduğu takdirde amir ilgili izni vermek zorundadır. Ancak mazeret izni olaya bağlı bir izin olduğundan doğumdan önce talep edilen veya doğumdan gün gün gibi süre geçtikten sonra talep edilen mazeret iznini amirin vermemesi gerekmektedir.


Anne ve babanın her ikisi de memur ise, bu izni aynı anda sadece birisi kullanabilir ve her ikisinin bu sebeple kullanacağı mazeret izni süresi bir yılda toplam günü geçemez. Burada bahsettiğimiz tanım kelimenin genel tanımından ziyade hukuki olarak tanımlanmış halidir.


Evlenme nedeniyle mazeret izni. Devlet memurlarının yıllık izin dışında mazeret izni veya ücretsiz izin gibi hakları bulunmaktadır. Eğer memurlar hastalık sebebi ile izin kullanmayı tercih ediyorsa mazeret izni için rapor almaları icap eder.


Mazeret izni memur

Evlilik İçin Mazeret İzni Nasıl Alınır? Doğal olarak bu şartın özel sektör. Aday memurlar mazeret izni alabilir mi? Doğum izni, süt izni, babalık izni, nikah izni, ölüm izni (Yukarıda açıkladığım çerçevede) Bu izinleri okul müdürü verir.


Duyuyoruz, görüyoruz, şahit oluyoruz. Mazeret izinlerinin alınabilmesi için izin vermeye yetkisi bulunan amirlerin mazeret izni alırken soru ve sorma ve ikna olma şartları bulunmaktadır. Mazeret izni tüm memurlar için güne kadar kullanılabilse de güne kadar da uzatılabilmektedir. Fakat mazeret izinlerinde günden sonra kullanılan her izin günü gelecek yılın yıllık izinlerinden düşülmektedir.


Bu yıldan önce sözleşmeli personelin evlilik, babalık ve ölüm izni haricinde her hangi bir mazeret izni bulunmamaktaydı. Maddeye eklenmiştir.


Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar 9. Söz konusu madde ile sözleşmeli personele bir sözleşme döneminde yıllık izin vermeye yetkili amirce. Bu hakları kullanarak memur kendi işine daha iyi konsantre olabileceği gibi ihtiyacı durumunda da bu izinleri kullanır. Yukarıda sayılan yakınlarının dışından bir akrabası ölen memur amirinin verebileceği mazeret iznini kullanabilir. Memura, güne kadar mazeret izni verilebilir.


Mazeret izni memur

Bu izni kullanan memura yine mazeret durumlarında kullanılmak üzere gün daha izin verilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder