19 Aralık 2019 Perşembe

İzmir çekilen araç otoparkları

VAKFIN ARAÇ ÇEKME - KURTARMA FAALİYETLERİ. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkartılan Uygulama Yönetmeliğinin 1ve 122.


Trafik Vakfı araç çekimi ve otoparklardan elde ettiği gelirleri, İzmir ’in trafik sorunlarına çözüm bulmak amacıyla İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği halinde kullanmaya devam etmektedir. Araç çekme ve kurtarma faaliyetleri İzmir Trafik Vakfı Bünyesinde kurulan İztaş A. Ticari amaç güdülmemekte ve elde edilen gelirler trafik hizmetlerinde kullanılmaktadır.


Park yasağı nedeniyle ya da başka sebeplerden dolayı aracı çekilenler, plakadan çekilen araç sorgulama uygulaması ile son yıl içinde aracın aldığı ceza bilgilerinin yanı sıra kaza raporlarını da görüntüleyebilirler.

Otoparka Çekilen Araç Sorgulama Nasıl Yapılır? Aracınızı park ettiğiniz yerde bulamadınız mı? Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan bu uygulama ile Türkiye’nin bütün illerinde aracınızın çekildiği otoparkı öğrenmeniz mümkün. Büyükşehir Belediyesi, İzmir ilinin büyükşehir belediyesidir.


Trafikte kısa süreli işiniz için park ettiğiniz arabanın yanlış yerde olması ya da trafiği kapatması nedeniyle polis çekicileri tarafından çekilmekte ve otoparka götürülmektedir. Hurda Araç Merkezi ay önce kurulmuştu. SAYILI YASA KAPSAMINDA ÇEKİLEN VEYA TRAFİKTEN MEN EDİLEN ARAÇLAR İÇİN GÜNLÜK OTOPARK ÜCRETLERİ.


ARAÇ CİNSİ TARİFE: Motorlu Bisiklet (Mopet, Mobilet) TL: Motorsiklet: 00.

Araç geçtikten sonra bariyer otomatik olarak kapanır ve giren araç olarak sisteme eklenir. Alınan bilet üzerinde tarih, zaman ve barkod bilgileri bulunur. Hatalı park ettiğiniz araçlar yediemin otoparklarına çekilmektedir.


Yani dilediğinizde yediemin otoparklarına giderek aracınızı alabilirsiniz. Başkan Gürbüz, “Ücretsiz otoparklar varken cadde üzerine araç park etmeyelim” Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, şehir trafiği ve parklanma sorununun önüne geçmek için bin araç kapasiteli ücretsiz otoparkları kullanıma sunduklarını belirterek, “Sürücülerimiz, bu otoparkları daha çok kullanırsa kent içi trafiği o kadar rahatlatırız” dedi.


Araç üzerinde yakalama emri bulunması aracın hacizli olduğunu göstermektedir ve bu türden bir aracın kolluk kuvvetleri tarafından yakalanması halinde araca el konulur ve araç trafikten men edilmiş sayılır. Araçların çekildikleri otoparkların birtakım özelliklere sahip olması gerekir.


Bu yazımızda aracım çekildi bulamıyorum nasıl bulurum, aracım hangi otoparka çekildi, çekilen aracın yerini bulma, çekilen araç hangi otoparkta sorgulayın konularında detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum. Bu neden yüzünden trafik ekipleri kontroller konusunda titizlik göstermektedir. Bu nedenle araç sahiplerinin akıllarında hep "gideceğim yerde otopark bulabilir miyim?


Bu soru işaretini ortadan kaldırmak için öncelikli olarak İstanbul otoparkları, Ankara otoparkları ve İzmir otoparkları nı sisteme dahil ettik. Akıllı telefonlara indirilen bir uygulamayla çalışan ve dakikalık araç kiralama fırsatı sunan “Moov by Garenta Araç Paylaşım Modeli” İzmir ’de de 2araçla hizmete girdi.


Yediemine çekilen araçlar, hurdaya döndü 09. Havalimanı otopark ücretleri senelik olarak artış göstererek park yerlerinin kalitelerinin korunması amaçlanmaktadır.


Pek bilinmemesine karşın otoparklarda temizlik ya da bakım gibi işlemler için ciddi harcamalar yapılmaktadır. Yönetmelikte belirtilen yerlere park edilen araçlar çekilirken, çekilen araç sayısında azalma olduğu belirtiliyor.


Konuya ilişkin açıklama yapan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Çekmenin bir amacı var.

MOOV’da günlük kullanımda büyük avantaj! Konak adresinde hizmet vermektedir. Araçların nakliye ve ticari araç işlevi görmesi halinde bu araçlar otopark hizmetinden yararlanamayacak. Park yasağının olduğu yollarda eğer aracınızı kısa süreliğine de olsa park.


Avrupa Birliği (AB) ve ülkemizde uygulanan ‘ECER 67. LPG dönüşüm sistemleri sızdırmazlık, dış darbeler ve yangın testleriyle araçları güvence altına alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder