20 Kasım 2019 Çarşamba

İspanya vizesi ekşi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kısa süreli (güne kadar olan) seyahatleri için konsolosluğa doğrudan başvuru yapamamaktadır. Tüm detayları doğru şekilde öğrenmeden başvurunuzu yapmadığınızdan emin olmalısınız.


Türkiye’den çok sık misafir ağırlayan İspanya oldukça güzel bir ülkedir. Schengen vizenizi doğru kullanmazsanız bir dahaki vize başvurularınız olumsuz sonuçlanabilir.


Schengen vizesi almak istiyorsanız en uzun kalacağınız ülkenin İspanya olması gerekmektedir.

Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport hamilleri ise 1gün içinde günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Ben ilk İspanya vizeme seyahatten gün önce. Yakın zamanda İspanya vizesine başvuran var mı?


Kaldı ki 4-gün kalıcam diyosun. Bu ülkelere ek olarak İspanya, Fransa ve Hollanda gibi özellikle kıtalararası (Amerika, Kanada, Tayland vs.) uçuşlar için uygun aktarma noktalarında transit vize bekleme süresi saati geçmediği sürece istenmemektedir.


Formu İngilizce doldurduktan sonra, imzalamalı ve o şekilde yetkililere teslim etmelisin. Daha önce bu vizeyi almış bir Ekşi Sözlük yazarından detaylı bir Amerika vizesi rehberi.

Stock merhaba, yine bir vize serüvenimle sizlerleyim. BLS İspaya, İspanya vizesi için başvuru yapacak olan kişilere vize süreci hakkındaki detayları sunar. Ancak hangi tip İrlanda vizesi alacak olursanız olun, hazırlanması gereken bazı temel evraklar mevcuttur.


Yalnız hayatımda ilk defa yurtdışına çıkıyorum, dolayısıyla pasaportum yeni ve temiz. Bir Schengen ülkesi olarak bilinen İspanya, vizesi konusunda da bu birliğe bağlı olarak hareket etmektedir. O şirkette ekstradan lira civarı para alıyor.


Daha önceden ispanya vizesi alanlar nasıl yaptılar, yardım ederlerse sevinirim. ALMANYA KONSOLOSLUĞU TURİSTİK VİZE ( İŞVEREN ) EVRAKLARI 1- Yeni Ve Eski Pasaportlarınız. Vizesi Nasıl Alınır? Konsolosluğu gidip direk başvuramaz mıyım?


Baş konsolosluğuna hitaben antetli kağıda yazılmış şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını, seyahat tarihlerini ve şirketteki görevinizi içeren İNGİLİZCE VEYA İSPANYOLCA vize talep yazısı. TL vize başvuru merkezine servis ücreti olarak ödenmektedir. Ankara vize başvuru merkezleri dışında yapılan başvurularda ayrıca TL kurye ücreti alınmaktadır.


Vizesi talep dilekçesi: İngilizce ya da İspanyolca yazılmış seyahat amacınızı açıklayan dilekçe. Pasaport: Planlanan seyahatin dönüş tarihinden itibaren ay geçerlilik süresi olan, vize basılabilecek en az karşılıklı boş sayfası olan ve yıldan eski olmayan pasaport.


SGK’lı çalışanlar için gerekli evraklar: 1. Turistik Vize Başvuru Evrakları.

Pasaport (seyahat dönüş tarihinden itibaren ay geçerliliği olmalı) ve var ise eski pasaportlar mutlaka sunulmalıdır. Bls İspanya websitesinde İspanya vize başvurusuyla ilgili bilgileri bulabilirsiniz. Ancak bazı belgelerde ufak tefek sorunlar çıkabiliyor.


Transit Havaalanı Vizesi geçici kısa süreli bir vize türüdür. Eğer seyahatinize İspanya ’dan başlayacaksanız İspanya vizeniz ile Schengen Bölgesi’nde serbestçe dolaşabilirsiniz. Ancak İspanya üzerinden Schengen dışında üçüncü bir ülkeye seyahat etmek isterseniz transit vize başvurusu almanız gerekebilir. Damak zevkinize göre ekşi veya tatlı içmeyi tercih edebilirsiniz.


Diğer milli içki: Sherry. Eğitim amacıyla gelenler, Türkiye’deki iş yerinin İspanya ’da pozisyon açması ile kendini burada bulanlar, eş sebebiyle gelenler, yatırım yaparak alınan Golden Visa ile gelenler, kendi işini kurmak için gelenler gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder