28 Ağustos 2019 Çarşamba

Tahliye davası sonucu

Kararın kesinleşmesi gerekmese de tahliyenin gerçekleştirilebilmesi için söz konusu tahliye kararının borçluya tefhim veya tebliğ tarihinden itibaren gün geçmesi gerekir. Uygulamada en çok sorulan sorulardan biri de tahliye davası şartlarıdır. Tahliye davası ne kadar sürer ? Kira ödemelerini gecikteren bir kiracı için kaçınılmaz son “ tahliye ” edilmesidir. Sulh Hukuk Mahkemesinde izlenebilecek farklı süreç vardır.


Biri bildirim şeklinde diğeri sie tahliye davası yoluyla. Kanun koyucu tahliye davası yolu ile kira sözleşmesinin sona erdirilmesi yolunu koşullar gerçekleştiğinde karaya verene tanıyor. Sorunuzda bahsetmiş olduğunuz şartlar altında, kiracınızın tahliye edilmesinin yolu ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açmak olacaktır. Kavala, sağlık kontrolünün ardından İstanbul.


Tahliye davası sonucu

Borçlar Kanununda gösterilen sebeplere dayalı olarak açılabilecek bu dava ile mahkeme kararı sonucu kiracıyı çıkarmak mümkün olur. Dava, işyeri ihtiyacı nedeniyle kiralananın tahliyesine ilişkindir. Davada tahsili istenen toplam alacak miktarı ve tahliye yönünden ise bir yıllık kira parası üzerinden nispi karar ve ilam harcı alınması gerekir.


Kiracı tahliye davası nasıl açılır? Dava açılırken tahsili istenen alacak miktarı üzerinden peşin harç yatırılmış ancak yıllık kira bedeline göre tahliye davası yönünden harç yatırılmadığı gibi harç eksikliği yargılama sırasında da ikmal edilmemiştir. Dava sonunda mahkemeden alınacak tahliye kararı ilamı icra takibine konu edilerek taşınmazın tahliyesi sağlanabilir.


Kira sözleşmelerinde tahliye davası yolunu incelemeye geçmeden önce kira sözleşmesine dair bilinmesi gereken hususları ele alarak makaleye başlayalım. Siz de en geç sonbaharda evi tahliye etmek zorunda kalırsınız. Yukarıda saydığımız belirli sebeplerde kiracının tahliyesi için kiracı tahliye davası açılmalıdır.


Ev sahibinizin kızını da gereksiz yere mağdur etmiş olursunuz. Ben icranın geri bırakılması kararı getirme yolunu sececeğim ancak teminat olarak üç aylık kira bedelini mi yoksa talep edilen vekalet ücretini mı yatırmam gerekiyor?


Tahliye davası sonucu

Kiraya veren, mahkemenin vermiş olduğu ilam ile birlikte icra takibi başlatarak kiracının taşınmazdan çıkarılmasını talep edebilecektir. Kiralananın tahliyesi çalışma alanında, kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle tahliye davası, konut gereksinimi nedeniyle açılacak tahliye davaları, işyeri gereksinimi nedeniyle açılacak, yeniden inşa ve imar nedeniyle açılacak, yeni malikin gereksinimi nedeniyle açılacak, kiracının sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine.


Bu süre hak düşürücü süredir. Kiraya verenin, kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için iş yeri ihtiyacı sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa tahliye davası açabilir. Günümüzde kiracı ile kiraya veren arasında birçok problem çıkabilmektedir.


Ayrıca tahliye taahüdü tarihli olmalı, kanuna veya ahlaka aykırı olmamalı be vir tehdit sonucu verilmemiş olmalıdır. Gayrimenkul ve kira hukuku hükümlerine göre, kiracının evden çıkarılması, ancak kanunda yer alan gerekçelerden biri mevcutsa mümkündür. Türk Borçlar Kanunu ’nda mm. Sulh hukuk mahkemelerinde görülür.


Tahliye davası sonucu

Tahlİye Davasinda GÖrevlİ Mahkeme Meslektaşların Soruları. Ancak kiracıya tahliye kararı alındığı hususunun bildirilerek gün içinde evi tahliye etmesini aksi takdirde evin zor kullanılarak tahliye edileceğini bildirmek daha sağlıklı bir yaklaşım olur.


Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmenin sona ermesi başlığı altında düzenlenen ihtiyaç nedeniyle fesih, kiraya verenden kaynaklanan bir sebebin söz konusu olduğu haldir. Mahkemenin gerekçeli kararı alındığında hemen tahliye istenebilir.


Ancak kiracı, tahliye kararını temyiz ederse, belli bir bedeli depo etmek şartıyla, temyiz mahkemesinin vereceği kararın sonuna kadar tahliye kararının uygulanması bekletilir. Maddesi ilk fıkrası hükmü incelendiğinde, taahhüdün bizzat kiracı yahut kiracının vekaleten tahliye taahhüdü vermekle yetkilendirdiği kimse tarafından verilmedikçe geçerlilik kazanamayacağı sonucu elde edilmektedir.


Nitekim taahhüdü vermekle yetkili kimse yani kiracı, aynı zamanda taahhüdü gerçekleştirmekle yani taşınmazı belirlenen tarihte tahliye etmekle. Dava, temerrüt nedeniyle kiralananın tahliyesi istemine ilişkindir. Bunun sonucunda yapılan tahliye kesin tahliye niteliğinde olacaktır.


Ama yeniden inşa ya da onarım bittikten sonra kiraya verilecekse, eski kiracının önceliği vardır. BK, hem de GKKK kapsamına giren yerler için uygulanır. Bu maddeye göre kiracının akde aykırı davranması durumunda, kiraya veren süre sonunu beklemeden sözleşmeyi hemen feshedebilecektir. Taahhüt yazılı yapılmalıdır.


Yazılı tahliye taahhüdü ile kiracının tahliyesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder