26 Temmuz 2019 Cuma

Konsolosluk sabıka kaydı

Konsolosluk sabıka kaydı

Noter onaylı beyanname: Şirket yetkilisi, başvuru sahibinin mevzubahis şirkette çalıştığına dair noter onaylı bir beyanname sunmalıdır. Halk arasında sabıka kaydı olarak da bilinen adli sicil kaydı, veya diğer adı ile temiz kağıdı şahsın adli bir işleminin olup olmadığını gösteren resmi bir belgedir.


Okul, üniversite kayıtlarında, iş başvurularında, yurt dışı vize başvurularında, burs ve yurt başvurularında, ehliyet başvurularında ve daha birçok işlemi gerçekleştirebilmek için adli sicil. Emniyetten alınan ve sabıka kaydı olarak da bilinen adli sicil kaydı yeşil renkte özel bir kağıda basılı, ilgili kişinin sabıkasının olup olmadığını gösteren bir belgedir.


Alman devlet dairesine ibraz edilmek üzere adli sicil kaydı verilir. Adli sicil sabıka kaydı – uzun süreli vize, oturma ve daimi oturum izin başvurusunda bulunacaklar için bilgi 18. Sabıka Kaydı Nüfus Müdürlüğünden Alınır mı? Adalet Bakanlığının sabıka kaydı alınabilecek yerler listesinde nüfus müdürlükleri bulunmamaktadır.


Dolayısıyla vatandaşlar nüfus müdürlüğüne gitmek yerine e-devlet sistemini kullanarak ya da Cumhuriyet Başsavcılıkları, kaymakamlıklar ya da konsolosluk binalarına giderek adli sicil kayıtlarının yer aldığı. Rezervasyonlar ücretsizdir, bu yüzden ekstra ücret almıyoruz. Pasaportu ile birlikte şahsen başvurulması gerekmektedir.


Adli sicil kaydı sorgulaması yapabilecekler konusunda herhangi bir sınırlandırma bulunmamaktadır. Herhangi bir nedenden dolayı sabıka kaydına ihtiyaç duyanların yapabilecekleri bir sorgulama yöntemidir.


Devletin arşivlerinde her vatandaşı için bir beyaz kağıt bulunur. Bu kağıda yapılan suçlar tek tek yazılır.


Bugün dilekçe verip sabıkamın adli sicil kaydından adli sicil arşivine alınmasını talep ettim. Bu suçların adli sicil arşiv kaydına geçmesinin ne gibi avantajları olur?


E-Devlet Kapısı sistemine T. C kimlik no ve şifreler ile giriş yapılarak. Adli sicil belgesi, “ sabıka kaydı ” olarak da bilinen ve kişinin işlediği suç kayıtlarının tutulduğu kayıtların sorgulanması sonucu oluşturulan ve kişinin adli geçmiş bilgilerini gösteren resmi bir evraktır.


Konsolosluk Bilgisi. Babalık tanıma senedi.


Konsolosluk sabıka kaydı

Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşlarımıza en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedef alınmıştır. Resmi ya da özel kuruluşlara veya yabancı ülkelere teslim edilmek için oluşturulan adli sicil kaydı nereden alınır sorusu pek çok vatandaşın ilgilendiği konular arasında yer alıyor. Gizli tutulan evraklar arasında yer alan bu kayıtlar, önceki dönemlerde yalnızca adliyelerden alınabiliyordu.


Yani adli sicildeki bir kayıt silinerek arşive alındığında özel sektör iş başvuruları, konsolosluk işlemleri gibi iş ve işlemler için alınacak sabıka kaydında herhangi bir kayıt yer almamaktadır. Bu işlem postayla yapılamamaktadır.


Pek çok konsolosluk talep edilen belgelerin arasında yeminli ve noterli sabıka kaydı belgenizin tercümesini istemekte. Noter onaylı adli sicil kaydı tercümesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği çevirisi, konsolosluk belgeleri, kefaletname çevirisi, askerlik durum belgesi tercümesi ve oturma izin belgesi çevirisi gibi profesyonel çeviri hizmeti alabileceğiniz daha pek çok belge, vize evrakı için de gereklidir.


Konsolosluk sabıka kaydı

Buyüzden konsolsosluğa burdan da sicil kaydı alarak götürmeniz gerekir. Eşin ve yaşından küçük çocuğun kimlik kartı.


Harç (Yurttaşlığa Kabul Belgesini teslim alırken tahsil edilecektir.) Karar doğrultusunda istenen diğer belgeler (KKTC Devlet Hastanesi’nden alınacak Sağlık raporu v.b). Sıkça Sorulan Soru Başkonsolosluğunuza çok uzak mesafede ikamet etmekteyim. Başvurular şahsen yapılmalıdır. Fotoğraf (eşlerden her biri için 4’er adet) 9. Yabancı eşi tanıyan Türk vatandaşının açık adresleri ve telefon numaraları.


Arbeits oder Rentenbescheinigung. Uygulamanın başladığı tarihten bu yana en çok İngilizceye çevrilmiş sabıka kaydı alındı. Kamu sektöründe ya da özel sektörde işe girecek olanlardan, silah ruhsatı almak isteyenlerden, tüfek ruhsatı almak isteyenlerden, özel güvenlik olmak isteyenlerden, okula kayıt yaptırırken, yurda kayıt yaptırırken ve bunun gibi birçok işlemde kişilerden sabıka kaydı istenmektedir.


Kişilerin sabıka kaydı hemen hemen her yerde talep edilmektedir. Internet vasıtasıyla e Devlet kapısına giriş yaparak ara kısmına adli sicil kaydı yazabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder