26 Temmuz 2019 Cuma

İlaç raporları uzatildi

İlaç raporları uzatildi

Yurt dışına zorunlu çıkacak personelden göreve başlamadan önce sağlık raporu istenecek. Mart’ta sona eren sağlık raporları bir sonraki açıklamaya kadar geçerli sayılacak. Bu kapsamda, kronik hastalığı nedeniyle sağlık. Yeni düzenlemeye göre kronik hastalığı nedeniyle sağlık raporuna dayalı olarak ilaç ve tıbbi malzeme alan sigortalı hastaların yeniden reçete almalarına gerek kalmayacak.


Bu kararla kronik hastalığı olanların ve yüksek risk grubunda bulunanların reçete yazdırmak ya da rapor almak için sağlık hizmeti sunucularına başvurma zorunluluğu olmayacak. Koronavirüs salgını nedeni ile kronik hastalıktan dolayı ilaç raporu kullanan ve rapor süresi biten hastaların raporları başvuru şartı aranmadan süresiz olarak uzatıldı. Raporu uzatmak ve ya yenilemek için hastaneye başvuru.


Ayrıca yurt dışına zorunlu çıkacak personelden göreve başlamadan önce sağlık raporu istenecek. Koronavirüs dünyayı tehdit etmeye devam ederken Türkiye önlemlerini her gün katlayarak artırmaktadır. Bu uygulama ile hekimler tarafından yazılan ilaç raporlarının e-Devlette görüntülenmesi sağlanacaktır.


Genelgeye göre, kronik. Hastalıklar ve Durumlar İçin Diğer Gözlem" ve “Z03. Eğer henüz E Devlet şifreniz yok ise en yakın PTT merkezlerine giderek şifrenizi alabilirsiniz.


Bu işlemi ilk defa gerçekleştiriyorsanız sizden TL masraf ücreti alınacaktır. Kronik hastaların reçetelerinin geçerliliği uzatıldı. Koronavirüs salgını sürecinde, sağlık personelinin, görevlerinden ve işlerinden ayrılmalarını durduran yazı, bugün itibarıyla yürürlükten kaldırıldı. Daha önce bir duyuruyla, kronik hastaların mağdur olmasını.


İlaç raporları uzatildi

Sağlık Hizmeti Profesyonelleri. Güvenli Elektronik İmza ile imzalanmayan e. KRONİK HASTALIKLARDA REÇETESİZ İLAÇ TEMİNİ KAPSAMINDA YAPILACAK İŞLEMLER. Tek doktor tarafından tek seferde rapor yazma süresi günden güne çıkarıldı.


Eczanelere ilaç temini protokolünün süresi uzatıldı. Mart itibariyle sona eren ilaç alım protokolü salgın önlemleri kapsamında uzatıldı. SGK ile Eczacılar Birliği süre uzatımına yönelik ek protokol. Konu : İlaç raporları hk.


Açıklama : MEDULA sisteminde kişi talebi veya mahkeme kararı ile ilaç ve rapor bilgileri gizlenen kişilerin, ilaçlarının karşılanması esnasında ilaç kullanım rapor bilgilerinin sınırlı olarak sözleşmeli eczanelerce görüntülenebilmesi için düzenleme yapılmıştır. Kişisel uğraş ürünüdür. Ticari kaygı içermez.


Bakanlık genelge yayınlandı. Sayın Lütfi ÇETİNTEPE hizmet vermektedir. Ayrıca kronik hastalığı nedeniyle sürekli ilaç kullanan kişilerin ilaç raporları ile eczanelere müracaat etmeleri durumda ilaçlarını temin edebilecekleri ifade edildi.


İlaç raporları uzatildi

Servislerde yatarak tedavi gören hastalar. Yeni düzenlemeyle, Ocak ve Mart tarihleri arasında raporları sona eren kronik hastalar da herhangi bir mağduriyet yaşamayacak.


RAPOR İLE İLAÇ ALAN HASTALARIMIZIN DİKKATİNE ! Tedbirler kapsamında engellilerin rapor süreleri uzatıldı. Mart'ta biten ilaç raporları, bir sonraki açıklamaya kadar geçerli olacak. Raporları Hakkında Önemli Duyuru ! Değişiklik sonrası SUT hükümlerine uygun olmayan raporlar, SUT’un 4.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder