18 Temmuz 2019 Perşembe

İcra emrine itiraz dilekçesi

Müdürlüğüne yapılan başvurunun ardından borçluya icra takibi yapılabiliyor. Borçlu, icra takibine sözlü yada yazılı olarak itiraz edebiliyor. Yazılı olarak itiraz edebilmesi için dilekçe yazması gerekiyor. Makalemize geçmeden önce ilamsız icra takibi nedir, ilamsız icra takibi nasıl başlatılır, ödeme emrine itiraz dilekçesi nereye verilir sorularını kısaca cevaplamanın faydalı olacağı kanaatindeyiz.


Makalemizin sonunda borca itiraz dilekçesi örneği, ödeme emrine itiraz dilekçesi örneği ne yer verilmiştir. FORUM KANUNLAR HAKİMLER SAVCILAR YÜK.

KİRALANAN TAŞINMAZIN İLAMSIZ İCRA YOLU İLE. STİHKAK İDDİASI DİLEKÇE ÖRNEĞİ. LAMLI İCRA TAKİBİNDE, İCRA EMRİNİN İPTALİ. Bu halde ilamsız icra takibine yapılan itiraz dilekçesini başvurulan icra dairesi kabul edecektir, ve itiraz ait olduğu icra dairesine gönderilecektir.


Tebellüğ tarihinden itibaren gün içinde itiraz dilekçenizi aynı icra dairesine vermelisiniz. Buna rağmen takip konusu alacağa ilişkin söz konusu bu ödemeler yapılmamış gibi ödeme emrine konu edilmiştir. Bu nedenle borca kısmen itiraz etme zarureti hasıl olmuştur.


Söz konusu ödemelerden davalı alacaklının bilgisi ve haberi vardır. Dilekçe örneğinde hukuki dayanaklar bulunuyor.

Aksi halde alacaklının itirazı üzerine borçlunun ilamsız icra takibine itiraz dilekçesi kabul edilmez. Borca İtiraz dilekçesi yazılmadan önce borcun neden kaynaklandığının belirlenmesi gerekmektedir. Müdürlüğüne, Kombiyo (çek ve senet) takipleri ile İlamlı (mahkeme kararı) takiplerde İcra Hukuk mahkemesine hitaben borca itiraz dilekçesi yazılmalıdır.


Bu sebepten günlük süre içinde uzman avukatlar tarafından hazırlanmış dilekçe ile icra takibine itiraz etmek son derece önemlidir. Bir alacağın tahsil edilmesi için yapılan icra takibinin kesinleşmesi üzerine, alacaklı lehine, borçlunun mal ve haklarına icra memuru tarafından el konulmasına deniyor.


Borca itiraz dilekçesi, borçlunun kendisine gönderilen ödeme emri için gerekçeleriyle borca itiraz etmek üzere icra dairesine verdiği dilekçe türüdür. Borçlu verdiği borca itiraz dilekçesiyle hakkında başlatılan icra takibini durdurmayı amaçlar. Emrine İtiraz Eden.


Borçlu, ödeme emrine itirazını doğrudan icra dairesine yapar. Kural olarak itiraz, ödeme emrini gönderen icra dairesine yapılır. Ancak, borçlu bulunduğu yer icra dairesine de, takibin yapıldığı yer icra dairesine gönderilmek üzere itirazda bulunabilir. Hukuku, Tüketici hukuku, Aile Hukuku ve Ceza Hukuku uzmanlık alanıdır.


Aydıner Arslan Hukuk Bürosunda Haciz Avukatı olarak çalışmaktadır. DEME EMRİNE İTİRAZ EDİLMEMESİ: Borçlu veya icra takibinde borçlu görünen kişi, ödeme emrinin kendisine tebliğinden itibaren yedi gün içinde itiraz etmezse, takip kesinleşir.


Süresi içerisinde ödeme emrine itiraz edilirse icra takibi durdurulur. Ancak bu kişi de, tam ehliyetli olmalıdır. Konu “Aleyhime X tarihinde ilamsız takibi ile birlikte doğan ödeme emrine yasal olarak itiraz” şeklinde özetlenebilir. Alacaklının icra takibine konu ettiği faturada yer alan imzanın söz konusu kişiye ait olmaması sık karşılaşılan itiraz nedenleri arasında yer alır.


Ayrıca dilekçede açıklamalar kısmına ödeme emrine niçin itiraz edildiğinin yazılması borçlunun lehine olacaktır.

Takibine İtiraz Borçlu ödeme emrinin kendisine tebliğinden itibaren gün içinde itiraz etmesi gereklidir. Takibin netleşmesinden sonra alacaklı, borçlunun mallarının haczedilmesini talep edebilir.


Bu alanları doldururken dikkatli olmalısınız. Sgk prim borcu ödeme emrine itiraz dilekçesi. Prim borç türleri ayrı ayrı olduğundan tek bir dilekçe hazırlamak da mümkün bulunmamaktadır.


Borçlu kendisine tebliğ edilen ödeme emrine süresi içerisinde itiraz ederse, icra takibi durur. Genel olarak itiraz dilekçesi örneğiniz aşağıdaki gibi olabilir.


Takibe alacaklı tarafından devam edilmek isteniyorsa öncelikli olarak bu itirazın kaldırtması gereklidir. Bu günlük borca itiraz süresi geçtikten sonra icra takibi kesinleşir. Ve ancak borçlunun ağır bir hastalığı veya ödeme emrine gün içinde itiraz etmesini engelleyen makul bir sebep varsa bu durum ortadan kalktıktan sonra gün içerisinde icraya itiraz edebilir.


Yani icra takibine itiraz ücretsizdir. Fakat yetkisiz bir icra dairesinde yapılıp itirazın yetkili icra dairesine gönderilmesi isteniyorsa, itirazın yapıldığı yetkisiz icra dairesi, itiraz eden borçludan posta masraflarını isteyecektir. Davalıların murisince, 23.


Borçlunun ölümü üzerine süresinde haciz talebinde bulunmayan davacının takibi işlemden kaldırılması üzerine, 12.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder