4 Temmuz 2019 Perşembe

İcra dosyasının başkasına devri

İcra dosyasının başkasına devri

Mansur icra dosyasının ve varsa ipotek hakkı vs. Başkaca bir usule ihtiyaç yoktur. Bir icra dosyasında alacaklı olan kişiden dosyayı tüm ferileriyle birlikte satın aldım. Burada önemli olan hukuki bağ olduğu için alacağın başkasına devri halinde, bu alacağa bağlı şikayet hakkı da alacağı devralan yeni alacaklıya geçer.


Dava konusunun devri : Türk Hukuk sisteminde davanın devri (temliki) yoktur, dava konusunun devri (temliki) mümkündür. Dava konusunun temliki işleminde usul hukuku yönünden Hukuk Muhakemeleri Kanunu’na göre, maddi hukuk yönünden ise yapılacak işlemin ilgili olduğu yasa maddesi uygulanacaktır.


İcra dosyasının başkasına devri

Harcama Yetkisinin Devri. Alacağın Temliki (Devri) Temlik Sözleşmesi konusunu aktarmadan evvel öncelikle Temlik nedir sorusunu ve diğer tanımları yapmakta fayda vardır.


Alacağın Devri (Temlik) Türk Borçlar Kanunu Madde 1ile 1arasında düzenlenmiştir. Alacağın temliki, mevcut bir alacağın alacaklısının değişmesi işlemidir. Alacakların üçüncü kişiye aktarılması ile gerçekleştirilir.


Alacağın devri hem bir tasarruf işlemi aynı zamanda bir borç sözleşmesidir. Bu bakımdan, yapılmakta olan en büyük hatalardan biri de taşınmaz devri işlemlerinin NOTERDE yapılacağının sanılmasıdır.


Bu konudaki tek yetkili merci taşınmazın bağlı bulunduğu tapu sicil müdürlüğüdür. Ama benden olmayan icra dosyasının dosya ücretini 1TL olarak istiyorlar ve ödemezsem icra dosyasını açacaklarını dosya ve avukat masrafıyla 6TL Ücret ödemem gerekeceğini söylediler. Borç ödemesi aynı zamanda hukuki yükümlülüğünde son bulmasına neden olur.


Kanunumuz, alacaklının borçlunun mal varlığının haczedilerek satılması suretiyle alacağına kavuşmasını amaçlarken elbette borçlunun mallarını kaçırmasına da engel olmuştur. Bakanlığa gönderilmesi, Bakanlıkça dosyanın yenilenmesine karar verilmesi halinde bu kararın biran önce.


Kredi borcu olanlar dikkat! Bankalar artık sorunlu alacaklarını ihaleyle varlık yönetim şirketlerine satıyor. Ankara Barosu Dergisi 2İcra ve İflas Hukukunda TASARRUFUN İPTALİ DAVASININ KONUSU Av.


İcra dosyasının başkasına devri

Kapalı(Takipsizlik) anlamı nedir? Saygı değer Hukukçu arkadaşlarım. Bir başkasına ait olan dosyanın sorgulanması ancak o kişinin e-devlet tabanı üzerinden sağlanabilmektedir.


Fakat bunun için önceden sorgulama yapılmış. Alacaklı olan kişi, borçlu olan kişiden borcunu talep edemezse bu noktada avukat aracılığı ile icra takibine başvurabilir. E-devlet sistemi üzerinden kolayca yapılabilen icra dosyası sorgulama işlemleri sayesinde borç durumunuzu kolayca sorgulayabilirsiniz. Dosyası Ne Zaman Düşer Kapanır?


Bunun yanı sıra e-devlet sistemi üzerinden davaya verilip verilmediğinizi, ne kadar borcunuz olduğunu ve diğer tüm detayları kolayca öğrenebilirsiniz. Eğer devam eden bir icra takibi dosyası üzerinde yıl hiç işlem yapılmazsa icra. Ticaret mahkemesi - TAŞINMAZ - derdest - Hisse devri - haksız fiil - Tasarrufun iptali davası - İcra takibi - itirazın iptali davası - asliye hukuk mahkemesi kararı okumak için tıklayın.


Hakkınızda bir icra dosyasının bulunup bulunmadığını öğrenmek veya mevcut icra dosyanızın numarasını öğrenmek için icra dosyası sorgulama işlemlerinden birini yaparak öğrenebilirsiniz. Bu yazımızda icra dosya sorgulama işlemi ve icra dosya öğrenme işlemleri ile ilgili olarak sizlere bilgi vermeye çalışacağız. Sözü edilen dava dosyasının davalısı Zübeyde itiraz konusu takip dosyasının borçlusudur.


Alacaklı, borçludan kendi girişimleri ile alacağını elde edemezse bir avukat vasıtasıyla yahut avukatsız olarak kendisi icra takibine başvurabilmektedir. Takip başlatılırken alacaklı kimseden başvuru harcı ve peşin harç isminde harçlar alınmaktadır. Takip başlatıldıktan sonra ise takibi bir avukat yürütüyorsa bunlara vekalet suret harcı da eklenmektedir.


Bankalar, senet imzalama, devlet kurumlarına olan borçlar, kişisel borçlar, kefil olma ve daha birçok sebepten ötürü hakkınızda icra davası açılmış olabilir. TC ile icra dosyası sorgulama.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder