13 Haziran 2019 Perşembe

Idata pasaport teslim fişi kayboldu

Eksik Evrak: İşlem süreci başlayan dosyada eksik evrak olduğu anlamına gelmektedir. Pasaportunuzu Teslim Alın.


Başvuru sonrasında ofislerimizden pasaport teslimatı yapılamayacaktır, sadece kargo ile teslimat yapılabilmektedir. Başvurularla ilgili planlamaların bu bilgiye göre yapılmasını rica ederiz.


Başvuru sırasında size iletilen takip fişi üzerinde yazan isimler dışında pasaport teslimatı yapılmamaktadır. DATA sadece İstanbul İtalya Başkonsolosluğu yetki alanı dahilinde bulunan illerde sunulan başvuruları kabul etmektedir. Evraklarınız iDATA personeli tarafından kontrol edilecek ve başvuru talebinizin kabul edilip edilemeyeceği hakkında bilgilendirileceksiniz.


Ancak bu çekeceğiniz fotoğraf ile kolay bir şekilde pasaport bilgilerinize erişebilirsiniz. Data iData Visa Application 13.


Bu yazımızda yeşil veya bordo gibi çeşitli pasaportlarınızın kaybolması durumunda ne yapmanız gerektiğini detaylı olarak anlattık. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden. Kayıp pasaport ilanı. KAYIP PASAPORT İŞLEMLERİ Artık pasaportunuz kaybolduğunda ilan vermek gerekmiyor.


Takip numarasıyla arattığım zaman teslim edildi gözüküyor pasaportumu ben teslim almadım, resmi bir belgeyi teslim fişi ve alıcı kişinin kimliğini görmeden nasıl teslim edebilirler? Ben böyle üstüne düşmesem kimse beni aramayacak takip numaramı iletemeyecek bilgi vermeyecekti.


Geçici pasaport ya da pembe pasaport, yurt dışında bulunan Türk vatandaşlarının Türkiye dış temsilciliklerinden (konsolosluklar) alabileceği seyahat belgesidir. Benzer acil durumlarda da Türk elçiliği tarafından yapılacak.


Personelin genelinden ve güler yüzlü yaklaşımlarından memnun olmama rağmen bu saygısızlık kabul edilemez. DATA Ofislerinden,birinde başvuru yaptıktan ve ödeme yapıldıktan sonra,size adet ödeme yaptığınıza dair fiş verilmektedir.


Verilen fişin üzerinde ne kadar ödeme yaptığınız, pasaport numaranız,başvuru takip numaranız ve pasaportunuzu teslim alabileceğiniz bir bilgilendirme fişi. Ukrayna’da pasaportum kayboldu ! Eğer ki pasaportunuzu bulamıyorsanız, kaybolduğundan veya çalındığından şüpheleniyorsanız bunun için ger. Belgeler verildikten sonra yetkili kişi PIR denilen bir form doldurmanızı isteyecektir. Bu form doldurulurken bagaj etiketinin olması da önemlidir.


Bagaj etiketi yoksa yetkili kişi yine form doldurtur fakat bu formun yasal olarak geçerliliği bulunmamaktadır. Pasoportların kaybolması durumunda eğer tekrardan bir pasaport almak istemiyorsanız en yakın polis merkezine müracat ederek bildirimde bulunabilirsiniz yine bunun yanında en yakın il emniyet müdürlüğü pasaport büro amirliğine ya da şube m�.


Gri pasaport tıpkı yeşil pasaport gibi devlet memurlarına çeşitli işlemler için verilmiş olan geniş kullanım alanları bulunan bir pasaport türüdür. Gri pasaport yenileme işlemleri için de aşağıda vermiş olduğumuz belgeleri ve harç ve defter ücretlerini yatırdığınıza dair dekontu, pasaport yenileme için randevu aldıktan sonra teslim etmeniz gerekmektedir.


Yurtdışında pasaport çalınması ya da kaybolması oldukça paniğe yol açabiliyor, özellikle de kısa süre içinde geri dönmeniz gerekiyorsa. Ancak telaşa gerek yok, pasaportunuz kayıp olsa bu adımları izleyerek ülkenize rahatça geri dönebilirsiniz.


Geçiçi pasaport veya seyahat belgesi pasaport zayi sebebi veya ülkeden sınırdışı edilme gibi durumlara göre konsolosluk yetkilileri insiyatifinde olup geçiçi pasaport düzenlenebilmesi için konsolosluknet sisteminin bulunması gerkemektedir, yüksek sayıda Türk vatandaşının yaşadığı Avrupa ülkeleri ve Amerika gibi büyük ülkelerdeki konsolosluklarımızda bu elektronik. Yurtdışı tatilimde pasaportum çalındı veya kayboldu ne yapmalıyım?


Idata pasaport teslim fişi kayboldu

Bir çoğumuz böyle bir durumla karşılaştığımızda e yapacağımızı bilemeyiz. Seyahatimiz öncesinde ve böyle bir durumla karşılaşmanızda, ne yapmanız gerektiği ile ilgili öneriler vereceğim.


Başka birisi, benim adıma pasaportumu teslim alabilir mi? PTT görevlisi size ulaşaması durumunda ertesi gün bir uğrama daha yaparak tekrar teslim yapmaya çalışacaktır, yine adresinizde bulunmamanız durumunda pasaportunuz en yakın PTT şubesine gönderilecektir. Burada gün boyunca alımınızı bekleyecek olan pasaportunuz daha sonra ilgili emniyet müdürlüğü pasaport şubesine yine PTT ile iade edilecek ve sizin şahsen ilgili.


Türk Hava Yolları’nın kayıp bagaj süreci hakkında bilgi alın, hasarlı ya da geç teslim edilecek olan bagajınızın son durumunu öğrenin. Belgelerinizi teslim edeceksiniz ve yenileme işlemleriniz için parmak izleriniz alınacak.


Bundan sonra imzanız alınacak ve adresinize gönderim işlemi yapılacak. Açık ve güncel adresinizi vermeyi.


Sömestr tatili ve umre ziyaretleri nedeniyle yurtdışına çıkmak isteyenlerin sayısında artış olunca pasaport teslim süreleri de uzadı. Emniyet Müdürlüklerine veya en yakın karakola, yurt dışında ise mesai saatleri içinde. Teslim edilmezse evine en yakın ptt şubesine bırakıyolar gidip.


Eğer pasaport başvurusu reşit olmayan yada engelli bir birey için yapılıyorsa muvafakatname gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder